۱۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۲
کد خبر: 83340715
T T
۰ نفر
شکایتی علیه رییس سازمان محیط زیست صورت نگرفته است

گرگان – ایرنا – سرپرست اداره کل محیط زیست استان گلستان گفت که برخلاف برخی مطالب منتشره که بازتاب یافت؛ شکایتی علیه رییس سازمان متبوعش صورت نگرفته است.

محمد رضا کنعانی امروز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با یادآوری دستور چندی پیش دادستان بندرترکمن در خصوص توقف موقت طرح گردشگری جزیره آشوراده اظهار داشت: اتفاقی جدیدی در پروسه قضایی این طرح عمرانی رخ نداده است.


وی گفت: تا جایی که مطلع هستم پرونده ای با موضوع شکایت کمیته نجات خلیج گرگان علیه مجموعه محیط زیست در مرجع قضایی شهرستان بندرترکمن ثبت که در نهایت با قرار عدم صلاحیت رسیدگی به مرجع ذی صلاح ارجاع شده و تاکنون مورد جدیدی ابلاغ نشده است.


این در حالیست که پیش از این برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی از طرح شکایت و حتی اعلام جرم علیه رییس سازمان محیط زیست خبر داده بودند.


در همین پیوند فرماندار شهرستان بندرترکمن گفت: بعد از شکایت اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در سال گذشته، عملیات ایجاد جاده دسترسی به خلیج گرگان واقع در سایت پشتیبان طرح گردشگری آشوراده در سواحل ترکمن تا کسب مجوز قانونی همچنان متوقف است.


الیاس هیوه چی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سازمان همیاری شهرداری های استان گلستان بعنوان پیمانکار پروژه در حال تحصیل مجوز قانونی ایجاد راه دسترسی و جاده سازی در سایت پشتیبان است و به سبب حفظ ملاحظات زیست محیطی این بخش از پروژه تا رسیدن به مجوز متوقف است.


به گزارش ایرنا اواخر سال ۹۷ با شکایت و درخواست محیط زیست مازندران از دادسرا و حکم صادره مرجع قضایی بندرترکمن اجرای عملیات جاده سازی در بخش سایت پشتیبان طرح گردشگری آشوراده متوقف اما در کمتر از ۴۸ ساعت این حکم از سوی دادستان بندرترکمن لغو و اجازه ادامه فعالیت صادر شد.


با این وصف به سبب پیگیری های محیط زیست مازندران شرکت پیمانکار این بخش از طرح گردشگری آشوراده ادامه عملیات عمرانی این طرح را راسا متوقف کرد.
گفتنی است حوزه زیست محیطی بخش اعظمی از سواحل بندرترکمن و جزیره آشوراده در غرب استان گلستان با حوزه پناهگاه حیات وحش میانکاله بصورت متمرکز بر عهده اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر زیرمجموعه استان مازندران است.
بر اساس سیاست سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت مناطق زیست محیطی همچون پارک های ملی، ذخیره گاه‌های زیست‌کره و پناهگاه های حیات وحش که بر اساس جغرافیای سیاسی بین چند استان تقسیم شده باشد بر عهده استان دارنده بیشترین مساحت منطقه زیست محیطی است.
به اعتقاد برخی کارشناسان، اگرچه این راهبرد در نگهداشت مناطق موثر به نظر می رسد اما در عمل باعث بخشی نگری دستگاه ها شده و گاهاً روند امور را مختل می کند.
به عنوان مثال، طرح گردشگری جزیره آشوراده باوجود داشتن مصوبه دولت و دستور صریح ریاست جمهوری از چند سال پیش تاکنون متوقف یا معطل است.
اجرای پروژه ملی گردشگری و طبیعت گردی جزیره آشوراده یکی از مصوبات سفر سال ۹۳ دولت به استان گلستان است که در سفر سال گذشته ریاست جمهوری به گرگان نیز مورد تاکید قرار گرفت.
این طرح شامل ساخت اسکله، مسیر دسترسی، آلاچیق، رستوران و دیگر زیرساخت های مورد نیاز حضور گردشگران طراحی شده و قرار است با سرمایه گذاری چهارهزار میلیارد ریالی بخش دولتی و خصوصی تا ۳ سال آینده به بهره برداری برسد.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است در سال ۱۳۵۴ خورشیدی جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
۴۰ درصد خاویار ایران در محدوده جزیره آشوراده به دست می‌آید.
در سال ۱۸۳۷ میلادی جزیره آشوراده با وجود اعتراض ایران، به دست نیروهای شوروی اشغال شد و این کشور تا چند دهه بعد یک پاسگاه نظامی در آن داشت.
این جزیره قبل از وقوع سیل در سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب و به تبع آن بالا آمدن آب خزر این جزیره ایرانی خالی از سکنه شد.
دولت مصوب کرده است که در ۱۰ درصد این جزیره طرح های گردشگری اجرا تا در عین حفظ اقلیم و طبیعت منطقه؛ امکانات رفاهی گردشگران تامین شود.
مجری این طرح سازمان همیاری شهرداری های استان گلستان است که در مدت ۳۰ سال از زمان شروع بهره برداری به صورت سه دوره ۱۰ ساله آن را اجرا خواهد کرد.


۷۳۳۳/۳۰۹۱/۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha