فاروق سخنور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در آخرین سرشماری پرندگان تالاب کانی برازان، ۵۰ هزار قطعه انواع پرنده مهاجر و بومی در این تالاب سرشماری شده بود که یک سوم این تعداد در این تالاب لانه سازی و جوجه آوری کردهاند.
وی اضافه کرد: این گونهها شامل تنجه، کشیم بزرگ، چنگ معمولی و نوک سرخ، کاکایی ارمنی و صورتی و انواع پرستوهای دریایی هستند که در اردیبهشت لانه سازی و در اواسط خرداد جوجه آوری میکنند و جوجه آوری برخی گونههای دیگر مانند اردک سرسفید، اردک مرمری، اردک بلوطی و خروس کولی این تالاب در پایان فصل بهار و روزهای پایانی خرداد خواهد بود.
وی از اهالی روستاهای اطراف و گردشگران این تالاب خواست در این مدت از ترددهای غیرضروری در محدوده این تالاب خودداری کنند و همکاری بیشتری با محیط بانان و کارشناسان این اداره داشته باشند.
وی گفت: در تالاب کانی برازان بیش از ۱۰۰ گونه مختلف انواع پرندگان شناسایی شدهاند که برخی از آنها پس از جوجه آوری با افزایش دما در این منطقه، کوچ خود را به مناطق شمالی تر ادامه میدهند و برخی نیز تا شروع فصل سرما در این تالاب ماندگار میشوند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: تالاب کانی برازان به دلیل وضعیت زیستی و امنیت مناسب آن به یکی از استراحتگاهها و زیستگاههای مهم پرندگان در شمال غرب کشور تبدیل شده که همه ساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب میشوند.
به گزارش ایرنا تالاب بین المللی کانی برازان با وسعتی افزون بر ۹۲۷ هکتار در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد واقع شده و از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.
شهرستان مهاباد با داشتن ۲ تالاب بین المللی کانی برازان و قوپی باباعلی و تالابهای فصلی حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق همه ساله در فصول بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است.
شهرستان مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما