علی درجانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با همت شالیکاران تاکنون ۱۵۷ هزار هکتار معادل ۷۳ درصد از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان، وجین شده است.
وی ادامه داد: در مرحله وجین که حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از نشاء انجام میشود، شالیکاران با دست علفهای هرز لا بلای بوتههای برنج را کنده و دور میریزند.
وی با اشاره به نقش وجین شالیزارها در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصول، از شالیکاران خواست با توجه به تداوم آب گذاری در کانالهای کشاورزی، شالیزارهایشان را زودتر وجین کنند.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت میشود؛ این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.
۷۲۹۶/۲۰۰۷ /
نظر شما