به گزارش گروه دانشگاه و آموزش، صبح امروز (دوشنبه) تفاهم نامه همکاری در حوزههای مرتبط پژوهش و فناوری به منظور تولید، توسعه، ارتقا و انتقال فناوریهای مورد نیاز ایمیدرو توسط جهاددانشگاهی با حضور رؤسای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و جهاد دانشگاهی به امضا رسید.
همکاری در حوزههای مرتبط پژوهش و فناوری بهمنظور تولید، توسعه، ارتقا و انتقال فناوریهای مورد نیاز ایمیدرو در بخش معدن و صنایع معدنی، ارائه خدمات علمی و پژوهشی در پروژههای پژوهشی ایمیدرو، مشارکت در شناسایی نیازها و تعریف طرحها و پروژههای فناورانه مورد نیاز ایمیدرو، شناسایی پژوهشهای لازم در زمینه طراحی، ساخت و بومی سازی تجهیزات مورد نیاز ایمیدرو در بخش معدن و صنایع معدنی، ارائه راهکارها و پیشنهادها در زمینه توسعه فناوریهای نوین در بخش معدن و صنایع معدنی در راستای انتقال دانش فنی، طراحی، تدوین و اجرای دورهها و کارگاههای آموزشی تخصصی مورد نیاز ایمیدرو از جمله مهمترین زمینههای همکاری این تفاهمنامه است.
این تفاهم نامه به مدت پنج سال توسط کمیتهای مشترک از دو نهاد و سازمان پیگیری میشود.
** لزوم کاربردی ساختن تحقیقات علمی و فناورانه
در این مراسم، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه یکی از اهداف تأسیس جهاد دانشگاهی انجام تحقیقات کاربردی با موضوع تولید فناوری مورد نیاز صنایع است، گفت: یکی از ویژگیهای مهم کار ما در این حوزه، کاربردی کردن تحقیقات است؛ به طوری که در حوزههای پزشکی تنها حدود ۲۰ درصد از بودجه به صورت کمکی هزینه میشود و در حوزههای مهندسی نیز کاربردی کردن و کسب درآمد از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین اصرار داریم که تحقیقات کاربردی شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای معدن و صنایع معدنی کشور، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به ورود به حوزه معدن و صنایع معدنی علاقه دارد و توسعه فناوری در این صنایع را به منظور ارتقای بهره وری هدف قرار داده است.
** گام مهم در ایجاد تحول در حوزه تکنولوژی معدن در صنایع معدنی
خداداد غریب پور رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر آنکه کشور ما به روحیه کار تیمی و نزدیک واحدهای صنعتی با واحدهای علمی نیاز دارد، اظهار کرد: در حوزه علم، یافتههای علمی ما خوب است اما در استفاده از این علم در عمل چندان موفق عمل نشده است.
وی ادامه داد: از تبدیل علم به عمل، تکنولوژی حاصل میشود. در این زمینه و در حوزه دانش فنی وابستگی ما به کشورهای خارجی یکی از موضوعاتی است که در سالهای تحریم مشکلاتی ایجاد کرده است.
غریب پور افزود: با جهاد دانشگاهی دست در دست هم داده تا در این شرایط حساس با تکیه بر دانش محققان و اندیشمندان گام ملی برداشته و ظرفیت بالای فنی و علمی را در کنار هم قرار داده تا زمینههای آموزش، پژوهش و دانش فنی ارزش افزوده ایجاد شود.
رئیس ایمیدرو تفاهم نامه امضا شده میان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و جهاد دانشگاهی را گامی مهم در ایجاد تحول در حوزه تکنولوژی معدن در صنایع معدنی عنوان کرد.
وی افزود: امسال ۲۷ طرح تحقیقاتی را بر اساس تقاضای واحدها شناسایی شده است؛ به این معنا که اعلام نیاز شده و در تلاشیم تا رابطه با جهاد دانشگاهی بر اساس تقاضای واحدها و ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی تنظیم شود.
دانام **۹۲۸۳** ۱۲۰۰