میزان حملات نیروهای یمنی به عمق خاک عربستان به شدت افزایش یافته است و آنچه بیش از همه در این حملات خودنمایی می کند تأثیرات پیشرفتها و دستاوردهای تکنولوژیک نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر میدان های نبرد با متجاوزان بوده به صورتی که طی ماهها و هفتههای اخیر خسارات عمدهای بر بخش های اقتصادی عربستان سعودی در نتیجه حملات پهبادی یمنیها وارد آمده است. در همین راستا روز گذشته بار دیگر به صورت چند فروندی پهپادهای انتحاری ارتش یمن با پرواز بر فراز فرودگاه جیزان رمپ و شلترهای نگهداری پهپادها و جنگندههایی که از آنجا مردم یمن را به خاک و خون میکشند، هدف قرار دادند.
راهبرد چشم در مقابل چشم
به دنبال انجام این حمله موفقیت آمیز که بنابر گفته محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله یمن بعد از رصد اطلاعاتی دقیق انجام شد، این مقام یمنی شب گذشته با انتقاد از تداوم بسته بودن فرودگاه صنعا توییت کرد: کشورهای متخاصم باید بدانند سادهترین و پیش پا افتادهترین گزینه در برابر ما برای شکستن محاصره فرودگاه صنعا در تیررس قرار دادن فرودگاههای این کشورها و بستن یا فلج کردن کامل آنهاست.
سخنگوی انصارالله روز یکشنبه از این راهبرد رونمایی کرد و با تاکید بر این مساله یادآور شد که این یکی از مهمترین راههای پایان دادن به تجاوز به یمن است.
نیروهای انصارلله ماه گذشته و پس از حمله پهپادی به تاسیسات شرکت نفتی آرامکو در عربستان تهدید کرده بودند که این حمله شروعی بر عملیات نظامی علیه «۳۰۰ هدف حیاتی» دیگر در خاک عربستان و امارات عربی متحده است.
حمله روز گذشته چهارمین حمله پهبادی در مقیاس گسترده به اهداف اقتصادی در خاک عربستان طی ماه های اخیر بوده است. پس از حمله ماه گذشته به ایستگاه های پمپاژ نفت شرکت آرامکو که عربستان از طریق آنها نفت خلیج فارس را به سواحل دریای سرخ انتقال می دهد، چهارشنبه اول خرداد ۱۳۹۸ انصارلله در عملیاتی دیگر موفق شد فرودگاه شهر نجران در نزدیکی مرز عربستان سعودی را با پهپادهای انتحاری هدف قرار دهد. در پی این حمله آنها اعلام کردند که به این فرودگاه مرزی با پهپاد حمله کرده و سامانه موشکهای ضدهوایی «پاتریوت» مستقر در آنجا را هدف قرار دادهاند.
حمله روز گذشته به فرودگاه جیزان نیز به صورت کاملاً هدفمند صورت گرفت. فرودگاه جیزان به یکی از اصلیترین و مهمترین مراکز نگهداری و اورهال و تجهیز جنگندهها و پهپادهای متجاوز سعودی و اماراتی برای حمله به یمن به دلیل قرابت جغرافیایی به مناطق درگیری تبدیل شده است. حال نیروهای یمنی در پی آنند تا نه تنها این فرودگاه، بلکه سایر فرودگاههای سعودی و اماراتی را از دور خارج کنند. با این حال کشورهای متجاوز که توانایی رویارویی با حملات پهبادی را ندارند از این حملات به عنوان حمله به مراکز غیرنظامی یاد میکنند. این در حالی است که نیروهای انصارلله بارها اعلام کرده اند حمله به فرودگاه پاسخی به حملات «کشورهای متجاوز» است و بعد از آن انجام شدهاست که آنها فرودگاه را «تبدیل به پایگاه هوایی در حملات به یمن کردهاند».
در عربستان دو فرودگاه ملک خالد در ریاض و فرودگاه ملک عبدالعزیز در شهر بندری جده بهعنوان مهمترین پاپانههای هوایی ورود و خروج به این کشور بهشمار میروند. در امارات نیز دو فرودگاه دبی و ابوظبی بهعنوان دروازه تجارت خارجی و مهمترین مرکز درآمدی این شیخنشین پیش از این یکبار تجربه حملات پهپادی را داشته است.
یمنیها میگویند میخواهند این فرودگاهها را چه بهصورت کامل و چه بهصورت جزئی که رفت و آمد در آن مختل شود بهعنوان مهمترین برگه فشار برای وادار کردن دشمن به پاپان حملات خود به خاک این کشور مورد استفاده قرار دهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره، حمله اخیر با پهپاد "قاصف کی۲" علیه آشیانه جنگندههای نظامی در فرودگاه شهر مرزی نجران انجام گرفته است. پهپادهای قاصف K2 که در دیماه سال گذشته و پس از حمله به مراسم سان و رژه ارتش مزدور رئیسجمهور برکنار شده یمن در پایگاه العند از آن رونمایی شد.
حملات اخیر و وارد کردن ضربات جدی به زیرساخت های اقتصادی دشمنان با وجود بهره گیری این کشورها از سامانه های پیشرفته پدافندی نشان داد که یمنیها در استفاده از این دستاورد مهم نظامی به توانایی قابل توجهی رسیدهاند که در ادامه می تواند صحنه نبرد را دگرگون کند. روز 10 ژانویه دهها نفر از فرماندهان ارشد مزدوران سعودی در عملیات نظامی یگان پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن در پایگاه «العند» در استان «لحج» کشته و یا زخمی شدند. در همین راستا سخنگوی نیروی هوایی ارتش یمن در توضیح گفت: «پهپادهای یمن می توانند به حریم هوایی دشمن نفوذ کنند بدون اینکه رصد و رهگیری شوند».
پیامهای حضور وزیر دفاع یمن در خاک عربستان
اما موج حملات پهبادی یمن همزمان با پیشروی های زمینی این نیروها در عمق خاک عربستان همراه بوده است. طی هفته گذشته خبرگزاری «صبا» وابسته به نیروهای انصارلله، اعلام کرد که ارتش و کمیته های مردمی کنترل 20 پایگاه نظامی در استان نجران را از دست ارتش عربستان سعودی خارج کردند. همزمان با این تحولات اما خبر بسیار مهمی که در بعد عملیات جنگ روانی روی داد انتشار تصاویر حضور وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن در خط مقدم جبهه در خاک عربستان بود. این رویداد از دو جنبه حائز اهمیت و دارای پیام بود. نخست اینکه یمنی ها با این اقدام اعلام کردند که دست برتر در میدان جنگ در اختیار آنهاست و این رویداد می تواند در مناطق دیگر عربستان نیز تکرار شود و دوم آنکه با فرسایشی شدن روند جنگ و علی رغم محاصره تمام عیار نیروهای انصارلله دچار فرسایش نظامی نشده اند و قادر هستند تا رون جنگ را به سود خود ادامه دهند.
منبع: تارنمای تحلیلی و خبری الوقت، دو شنبه 20 خرداد 1398
** ایرنا مقاله_1043
نظر شما