به گزارش ایرنا، آیین کاشت ۵۰ اصله نهال عصر سه شنبه به مناسبت صدوپنجاهمین سالگرد تولد مهاتما گاندی رهبر آزادی خواه هندوستان با حضور «گادام دارمندرا» سفیر هند، «محمد رضا جوادی یگانه» معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و جمعی از مدیران شهری و محیط زیست در برج میلاد تهران برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در این مراسم که با پیام صلح و دوستی و همچنین حمایت از محیط زیست برگزار شد گفت: یکصد و پنجاهمین سالروز تولد مهاتما گاندی فرصتی است برای یادآوری استقامت و استقلال طلبی، روزی که ما به بهانه ایجاد آیندهای خوب و صلح در دنیا نهال زیتون خواهیم کاشت.
«محمد رضا جوادی یگانه» افزود: زمانی که درباره مهمترین شخصیتهای جهان صحبت میکنیم، مسلماً گاندی در این زمره قرار خواهد گرفت، چرا که رهبری برجسته بود که برای استقلال هند مبارزه کرد و همواره جویای حقیقت بود.
وی تصریح کرد: گاندی رهبر آزاده ای بود که تاریخ جهان را دچار شگفتی کرد و توانست استعمار پیر انگلیس را از بزرگترین پایگاهش در شرق بیرون کند و به گفته خودش در و پنجرههای خانهاش را باز گذاشت تا نسیم فرهنگها و آیینهای مختلف را احساس کند و در این میان اسلام و مسیحیت را با صمیم قلب مورد توجه قرارداد و از آنها آموزههای مهمی فراگرفت.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تاریخ زندگی و مبارزات گاندی سرشار از نکات شگرف و عبرت انگیز است اظهار داشت: او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد کرد و فلسفه وی روی بسیاری از جنبشهای مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا به امروز تاثیرگذار بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: وقتی میشنویم که یکی از بزرگترین رهبران سیاسی تاریخ جهان معاصر میگوید که من مبارزه خود را از رهبر قیام عاشورا آموختهام احساس شکوه و استواری به ما دست میدهد و شخصیت امام حسین (ع) و نوع قیام وی در کربلا، همواره مورد تحسین گاندی بود که او در یکی از سخنرانیهای خود در این میگوید: من برای مردم هند چیز تازه ای نیاوردم، فقط نتیجهای که از مطالعات و تحقیقات درباره تاریخ زندگی قهرمان کربلا به دست آورده بودم، ارمغان ملت هند کردم و اگر بخواهیم هند را نجات دهیم واجب است همه ما راهی که حسین بن علی (ع) پیمود را طی کنیم.
جوادی یگانه در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: میراث گاندی آنقدر بزرگ است که او برای همیشه به عنوان یک شخص خاص در قلب مردم زنده خواهد ماند و این میراث برای هندیها بزرگتر است زیرا مردی است که توانست مردمش را از زیر سلطه انگلیسیها خارج کند و این رهبر زندگی خویش را وقف آشکار ساختن حقیقت کرد.
ماهاتما گاندی رهبر برجسته سیاسی در هند بود که برای استقلال هند مبارزه کرد.
او اصول غیر خشونت آمیز و نافرمانی های صلح آمیز را استفاده می کرد.
گاندی در سال ۱۹۴۸ توسط یک متعصب کشته شد.
در هند، لقب “پدر ملت” به وی داده شده است.
تهرام/۷۲۴۳//۶۱۳۹
نظر شما