۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۵۰
کد خبر: 83349789
T T
۰ نفر

میانجی آمریکایی ها

۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۵۰
کد خبر: 83349789
میانجی آمریکایی ها

تهران- ایرنا- سفر نخست وزیر ژاپن در روزهای آتی به ایران پس از حضور مهم رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در ژاپن که به دلیل نمایش اقتدار این کشور و نزدیکی بسیار زیاد دو رئیس جمهور انجام شد، صورت خواهد گرفت.

روزنامه روزان در یادداشتی به قلم مهدی مطهرنیا کارشناس مسایل سیاسی آورده است: برنامه ریزی هایی که در ارتباط با سفر خانوادگی ترامپ در ژاپن انجام شد و نحوه پوشش خبری آن، نشان از این دارد که ژاپن برای ایالات متحده آمریکا از اهمیت کلیدی در آسیای جنوب شرقی برخوردار است و ژاپنی‌ها هم رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا را دوست استراتژیک خود می‌دانند، به همین دلیل با تمام توان تشریفاتی خود از او و خانواده‌اش پذیرایی کردند و در کنار آن در باب موضوعات مهم جهانی و در مرکزیت آن یعنی بحران ایران سخن گفتند.

دیدار ترامپ و نخست وزیر ژاپن پس از سفر وزیر امورخارجه ایران به این کشور و کشورهای دیگر و به موازات آن صورت پذیرفت، بنابراین براین نکته باید تاکید کرد که با توجه به لشکرکشی ایالات متحده آمریکا به خلیج فارس و امکان بروز درگیری بین ایران و ایالات متحده آمریکا و گرایش به وضعیت "اشتیاق به جنگ"، ایران خواهان کاهش سطح بحران و ایالات متحده آمریکا نیز به همان نسبت در پی ایجاد فضایی برای مدیریت بحران موجود در جهت کاهش سطح اصطکاک است.

از این منظر باید بر این نکته توجه داشته باشیم که بنا به ادعای ترامپ که بیان کرده ایران خواهان ایفای نقش میانجی توسط ژاپن در ارتباط با آمریکا بوده، آمریکا هم ژاپن را به عنوان میانجی در این زمینه پذیرا است و بدین ترتیب باید گفت که نخست وزیر ژاپن، اکنون حامل پیام ایالات متحده آمریکا به ایران پس از دیدار با رئیس جمهور ترامپ است.

سفر نخست وزیر ژاپن به عنوان اولین سفر پس از وقوع انقلاب اسلامی در بافت موقعیتی کنونی که بحران بین ایران و آمریکا به وجود آمده، بسیار مهم به نظر می‌رسد و در این چارچوب باید گفت در واقع نه تنها نخست‌وزیر ژاپن در حال سفر به ایران است بلکه نماینده و فرستاده دولت ایالات متحده آمریکا برای انتقال دیدگاه‌های آمریکا به نظام جمهوری اسلامی ایران به ایران خواهد آمد، بنابراین این سفر در ابعاد گوناگون از اهمیت رسانه‌ای، سیاسی، امنیتی و نظامی برخوردار می‌شود و تمام نگاه دنیا به آن دوخته شده است.

این امر، نشان دهنده آن است که آمریکایی‌ها درصدد انجام مذاکره آشکارا با ایران در روی صحنه سیاست هستند تا به جای مذاکرات پشت پرده محتمل به گونه مذاکرات دوران اوباما، مذاکراتی وسیع با ایران را در صحنه سیاست، شکل و محتوا بخشند. آمریکایی‌ها تلاش دارند با شدت بخشیدن به جریان احتمال مذاکره با ایران، ایران را به یک موضع گیری نهایی درباب بحران به وجود آمده، نزدیک سازند. ایران درصورتی که مذاکره را بپذیرد باید پای میز آن با ایالات متحده آمریکا بنشیند که اساساً در چارچوب ایدئولوژی خود، آن را نهی و خارج از گزاره‌های ایدئولوژیک خود برساخته است و اگر بخواهد مذاکره را نپذیرد باید فشارهای بیشتر اقتصادی یا حتی احتمال درگیری نظامی را قبول کند، بنابراین آمریکایی‌ها درصددند سناریو "نشسته در سکوت" ایران را از بین ببرند و "ایستاده با مشت ایران" را نمایان تر سازند.

باید به این نکته اشاره شود که اکنون ایالات متحده آمریکا در پی تخریب ایران بر اساس استراتژی «دجیسوس» است که براساس آن تهدید کردن، جاخالی کردن و پرتاب کردن مدنظر است، بنابراین آمریکایی‌ها با گسیل داشتن نخست‌وزیر ژاپن به طرف ایران در پی تهییج ایرانی برای گرفتن یک تصمیم مهم در برابر ایالات متحده و بحران به وجود آمده هستند.

به هر تقدیر، مقام معظم رهبری در ایران به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی، تصمیم گیرنده نهایی هستند و اگر مذاکره ای از سوی دولت یا هر مقام دیگری صورت گیرد باید با مجوز ایشان انجام شود، بنابراین دریافت رسمی این پیام از سوی نخست‌وزیر ژاپن در ارتباط با عدم مذاکره با دولت آمریکا می‌تواند برای ایالات متحده در ساختن یک "رویداد گفتمانی" بر اساس افکار عمومی ایالات متحده آمریکا و قدرت‎های همسو با او علیه ایران به کارآید.

منبع: روزنامه روزان؛ ۱۳۹۸،۰۳،۲۲

گروه اطلاع رسانی **۹۱۱۷**۲۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha