دکتر آذین علیزاده اصل روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: نارسایی قلبی، جمع شدن مایع در دور قلب (میتواند منجر به تامپوناد شود)، اختلالات در ریتم قلب، درگیری عروق کرونر از جمله عوارض استفاده از داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی است.
وی اظهار داشت: براساس مطالعات و بررسیهای انجام شده، داروهای مختلفی که برای درمان سرطانها استفاده می شود، میتواند اثرات مخربی بر روی سیستم قلب و عروق فرد بگذارد.
علیزاده اصل ادامه داد: درگیری قلب از جمله ابتلا به نارسایی قلبی - عروقی برحسب نوع سرطان و انواع داروها متفاوت می باشد، به طور مثال در بیماران مبتلا به سرطان سینه که داروی آدرمایسین استفاده میکنند ۳ تا ۵ درصد آنان نارساییهای قلبی علامت دار پیدا میکنند که رقم کمی نیست.
این متخصص قلب و عروق بیان داشت: اگر این بیماران در ادامه روند درمان، داروی هرسپتین مصرف کنند تا یک پنجم ممکن است دچار انواع درجات مختلف نارسایی قلبی شوند (از انواع بیعلامت تا نوع علامتدار)، در نتیجه توجه به این مورد حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: اگر سینه چپ زنان درگیر سرطان شود در پرتو درمانیها، قلب در معرض تشعشات بیشتری قرار میگیرد.
اجرای طرح رجیستری بیماران قلبی مبتلا به سرطان
وی به اجرایی شدن طرح ریجستری این بیماران در بیمارستان شهید رجایی تهران اشاره کرد و گفت: در این افراد، بیماری قلبی هم کیفیت زندگی و هم طول عمر را تحت تاثیر قرار می دهد پس اهمیت بالایی دارد.
این طرح با همکاری ۸ مرکز درمانی دیگر در حال انجام است و تاکنون اطلاعات بیش از ۳۰۰ بیماری ثبت شده که مبتلایان به سرطان سینه بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد: کلینیک کاردیوانکولوژی برای اولین بار در ایران در این بیمارستان راهاندازی شده که اقدامات درمانی و کارهای تحقیقاتی بر روی بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی، انجام می دهد.
علیزاده اصل افزود: در این کیلینک همچنین برای حفظ سلامتی قلب این افراد و هم برای پیشگیری از عوارض سوء داروها و پرتو درمانی اقدامات خوبی انجام میشود و همچنین همکاران این مجموعه در تلاش هستند تا عوارض ایجاد شده این افراد درمان شود.
وی همچنین اظهار داشت: تعبیه پورت وریدی برای تجویز داروهای شیمی درمانی در این مرکز انجام میشود و همکاران آنکولوژیست بیمارانی را که نیاز به شیمی درمانی دارند، برای تعبیه پورت به این مرکز درمانی و تحقیقاتی ارجاع میدهند.
علیزاده اصل به همزمانی بیماری قلبی و سرطان اشاره کرد و گفت: تعداد افراد مسن در حال افزایش است و به همین دلیل احتمال ابتلا بیماران قلبی به سرطان و همچنین برعکس وجود دارد. این همزمانی احتیاج به ایجاد رشته کاردیوانکولوژی را پررنگتر کرده است.
نظر شما