۲۴ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۰۶
کد خبر: 83350239
T T
۰ نفر
هشدار آمریکا در باره قدرت گیری داعش در افغانستان ؛ توهم یا منفعت طلبی

تهران - ایرنا - مقامات و رسانه های آمریکایی چندی است که از افزایش حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان و تبدیل شدن آنها به تهدیدی برای غرب صحبت می کنند که به عقیده برخی تحلیلگران، آمریکا بازهم به وسیله این بزرگنمایی در پی کسب منافعی از جمله تداوم حضور در افغانستان با است.

ایدئولوژی داعش یکی از موانع رشد این گروه در میان ملت مسلمان افغانستان است. آموزه‌های مذهبی مردم افغان، اجازه رشد و نمو به این جماعت را نخواهد داد. اما پرسش این است که چرا آمریکایی‌ها درباره خطر این گروه بزرگنمایی می‌کنند؟

* * قدرت گیری داعش در ذهن آمریکا؛ توهم یا سیاست؟

شش دور از مذاکرات صلح آمریکا با طالبان که خود واشنگتن آنها را تروریست می‌دانست و به این بهانه به افغانستان لشگرکشی کرد، همچنان دستاوردی برایشان به همراه نداشته است. در این مذاکرات آمریکا امتیازات بسیاری به طالبان اعطا کرد که از جمله آنها، آزادی معاون فعلی طالبان «ملأ عبدل غنی برادر» از زندان است.

در طول این شش دور مذاکره، نه از حملات هوایی آمریکا کاسته شد و نه طالبان حمله به نظامیان افغان را متوقف ساخت.

در حال حاضر نیز که مذاکرات پشت درهای بسته آمریکا با طالبان مردم و مقامات افغانستان را بیش از پیش نگران کرده و خواستار علنی شدن این مذاکرات شده‌اند.

شماری از کارشناسان افغان بر این عقیده هستند از آنجایی که آمریکایی‌ها در شش دور از مذاکرات دوحه قطر با طالبان دستاوردی نداشتند، از اهرم داعش برای فشار روی طالبان استفاده می‌کنند تا به نتیجه دلخواه خود در این روند برسند و شمار دیگری از تحلیلگران محلی نیز معتقدند، از آنجایی که آمریکایی‌ها برای خروج از افغانستان تغییر عقیده داده‌اند، به دنبال بهانه‌ای برای تداوم حضور نا مشروع خود در افغانستان هستند.

رئیس جمهوری آمریکا قصد داشت تا بهار ۲۰۱۹ بخشی از سربازان آمریکایی مستقر در افغانستان را به آمریکا بازگرداند. اما حالا زلمی خلیل زاد فرستاده ویژه آمریکا در امر صلح افغانستان، خروج آمریکا از این کشور را وابسته به چگونگی اوضاع در این کشور و نیز تأمین صلح پایدار در افغانستان می‌داند و خواهان این است که گروه‌های افغانستان از این کشور به عنوان تهدید علیه غرب استفاده نکنند.

آمریکا امروز درحالی برای صلح با طالبان تلاش می‌کند که در طول حضور ۱۸ ساله آنها در افغانستان بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی افغان در درگیری‌های این کشور جان خود را از دست داده‌اند و درگیری‌ها در این کشور همچنان ادامه دارد.

به نوشته تارنمای ای بی سی نیوز آمریکا، با گذشت نزدیک به دو دهه از حضور آمریکا در افغانستان، گروه تروریستی داعش نسبت به گروه طالبان به تهدیدی بزرگ‌تر برای افغانستان و کشورهای غربی تبدیل شده‌اند زیرا به طور فزاینده ای توانایی نظامی و استراتژیک خود را به منظور هدف قرار دادن غیر نظامیان سراسر دنیا افزایش داده‌اند.

یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مستقر در افغانستان در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد که موج اخیر حملات کابل، تمرینی برای حملات گسترده‌تر در اروپا و ایالات متحده است.
 

**حمایت آمریکا از داعش
هشدار آمریکا در باره قدرت گرفتن داعش در افغانستان؛ در حالی است که این اتهام جدی علیه نظامیان آمریکایی وارد است که در تلاش برای گسترش نفوذ داعش در شمال افغانستان هستند تا از این طریق افراد این گروه تروریستی را وارد کشورهای آسیای میانه کرده و از این مسیر قلمرو روسیه را ناامن سازد.

روسیه، کشورهای تاجیکستان و ازبکستان همواره از حضور داعش در شمال افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواهان اقدامات جدی دولت افغانستان و نظامیان خارجی علیه این گروه شده اند.

اینکه نیروهای دولت افغانستان و آمریکایی ها چرا یک مرکز مشخص و دایمی این گروه را در استان «جوزجان» از بین نمی برند و طالبان چنین قدرتی را دارند، سوال برانگیز است و شک و تردیدهایی را بوجود می آورد که دست های پشت پرده برای توسعه داعش آنها را در این مناطق حفظ می کنند.

**ظهور و افول داعش
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، داعش در ابتدای امر، وجود خارجی نداشت؛ بلکه در پوشش شبکه القاعده در عراق و سپس سوریه فعال بود؛ اما بعداً با انشعاب از آن گروه، اعلام استقلال کرد و به شکل مستقل به جذب نیرو و فراهم کردن پول و تجهیزات پرداخت و در مدت زمانی کوتاه، با جلب و جذب شهروندان غربی و عربی و پول‌های نفت اعراب و سلاح‌های غربی‌ها با استفاده از مسیرهای مرزی ترکیه به بهانه ضدیت با دولت بشار اسد، فراگیر شد.

بلافاصله در مدت یک سال این گروه تروریستی با اشغال فلوجه در عراق و رقه در سوریه قدرت گرفت و هزاران مرد و زن بی گناه را در عراق و دیگر نقاط دنیا قتل عام کرد.

اما سال ۲۰۱۷ میلادی به تدریج با بازپس گیری نقاط اشغال شده توسط آنها و شکست فاجعه بارشان در نبردها، قدرت داعش رو به افول گذاشت؛ حالا داعش در آخرین پناهگاه تحت محاصره‌اش در فرات، در روستای باغوز محاصره شده است.

«نصرت رحیمی» سخنگوی وزارت کشور افغانستان چندی پیش در صحبت با رسانه‌های محلی اعلام کرد که هسته مرکزی داعش در این کشور ریشه کن شده است.
وی در یک نشست خبری با اشاره به دستاوردهای نظامیان افغان در سال ۱۳۹۷ افزود: «نابودی هسته مرکزی داعش و هلاکت «سعد ارهابی» فرمانده کل تروریست‌های داعش در افغانستان از دستاوردهای نظامیان افغان در سال جاری است.»

پیشتر نیز سخنگوی ناتو در یک نشست خبری در آمریکا گفته بود که نیروهای امنیتی افغان و سربازان خارجی مستقر در این کشور توانسته‌اند که فعالیت‌های جنگجویان داعش را به حداقل برسانند؛ اما حالا از قدرت گیری دوباره این گروه صحبت می‌کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha