مهدی صفی خانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: انتقال ۴۰ راس در دستور کار بود که به علت دشواری این کار ابتدا به ۲۵ سپس به ۲۱ راس کاهش یافت.
وی با بیان اینکه این کار در کشور بی سابقه بود بیان کرد: کار انتقال "پازن" با نظارت مسئولان سازمان حفاطت محیط زیست و دامپزشک معتمد صورت گرفته است و نمونه گیری از بافت و خون نیز صورت گرفت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: به ازای هر "کل" یا "پازن" باید بیش از چهار گونه ماده وجود داشته باشد چراکه یک حیوان نر قابلیت باروری این تعداد حیوان ماده را دارد.
صفی خانی اضافه کرد: با توجه به کمبود جنس ماده در منطقه حفاظت شده، گونه های نر پیر که سن و قدرت بدنی بالایی دارند اجازه نمی دهند گونه های جوان در فصل جفتگیری به جنس ماده نزدیک شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه گونه پیر به تنهایی توان باروری چند گونه ماده را ندارد در نتیجه شمار گونه های ماده ای که در فصل جفت گیری شانس باروری را از دست می دهند افزایش می یابد و با کاهش جمعیت جنس ماده باردار، جمعیت پازن ها در معرض انقراض قرار می گیرد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: بر هم خوردن تعادل جمعیت و کاهش جنس ماده موجب بروز نزاع خونین بین حیوانات شده و در این درگیری گونه های نر ضعیف و ناتوان تلف می شوند.
صفی خانی ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی مناطق حفاظت شده احتمال انتقال پازن یا مدیریت گونه ها از طریق شکار در آینده نزدیک وجود دارد.
۷۵۲۶/۲۰۹۰
نظر شما