۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۳۲
کد خبرنگار: 1279
کد خبر: 83352283
T T
۰ نفر
وزیر اقتصاد: تشریفات گمرکی و ترخیص کالاهای وارداتی نباید با افراط همراه باشد

اهواز- ایرنا- وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه برخی از وارد کنندگان از وضعیت موجود در ترخیص کالا گلایه دارند، گفت: تشریفات گمرکی و ترخیص کالاهای وارداتی نباید با افراط همراه باشد و از این بابت نیاز است در ارائه خدمات توسط اداره استاندارد و نهادهایی مانند دامپزشکی هماهنگی بهتری صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا فرهاد دژپسند پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی و تجار داخلی که در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) برگزار شد، اظهارداشت: لازم است در ترخیص کالاهای اساسی وارداتی هماهنگی‌های بیشتری بین دستگاه‌های مسئول از جمله اداره استاندارد و نیز دامپزشکی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بین ادعای فعالان اقتصادی با آنچه مقامات مسئول در خصوص مدت زمان ترخیص کالا بیان می‌کنند فاصله زیادی وجود دارد که برای رفع این فاصله بررسی‌های بیشتری انجام خواهد شد تصریح کرد: برای روشن شدن علل نارضایتی وارد کنندگان از کندی روند انجام تشریفات، یک فرم خاص طراحی و در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

وزیر اقتصاد و دارایی یادآور شد: دامپزشکی و جهاد کشاورزی اعلام کرده‌اند که قبل از فرآیند اظهار کالا از سوی وارد کنندگان امکان کنترل کیفی را دارند و به همین منظور لازم است همکاری‌های بیشتری صورت بگیرد.

وی افزود: برای سرعت در کارها بهتر است که نمونه برداری از کالاها در آزمایشگاه‌های بخش خصوصی منطقه صورت بگیرد و دیگر این نمونه‌ها به آزمایشگاه مرجع، ارجاع نشوند و اگر در این رابطه نیاز به مجوزی است، آن را پیگیری می‌کنیم.

این عضو هیئت دولت در ادامه با تاکید بر کاهش مدت زمان معطلی کشتی‌های وارداتی، گفت: ضروری است که تخلیه کشتی‌ها در بندر سرعت بیشتری داشته باشد تا شاهد بهبود هرچه بیشتر وضعیت ترخیص کالا در بندر امام خمینی (ره) باشیم.

دژپسند با اشاره به اینکه روزانه بخشی از کالاهای مورد نیاز کشور از ۱۱ فروند کشتی در این بندر تخلیه می‌شود، گفت: در همین مدت زمان نیز تعداد ۲۵ کشتی دیگر در انتظار پهلو گیری در بندر امام هستند تا بتوانند وارد مرحله تخلیه بار شوند.

وزیر اقتصاد همچنین خاطر نشان کرد: کشورمان در بخش تجارت فرامرزی طی سال میلادی ۲۰۱۹ توانسته جایگاه خود را ۴۱ رتبه بهبود ببخشد و با این وجود نیز لازم است همکاری با فعالان اقتصادی بیشتر انجام داد.

وزیر اقتصاد و دارایی برای سفری یک روزه صبح پنجشنبه از طریق فرودگاه اهواز وارد خوزستان شد.

بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران است که راه آهن سراسری آن را به پایتخت پیوند می‌دهد. طول اسکله تجاری مجتمع بندری امام حدود هفت کیلومتر است و سالانه ۳۰ میلیون تن کالا را پذیرش می‌کند که از این رو از بزرگترین و مهم‌ترین پایانه تجارتی دریایی کشور محسوب می‌شود.

همزمان با افزایش تعداد شناورهای ورودی حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی (ره) طی دو ماهه نخست سال جاری بیان با توجه به ضرورت تسهیل و تسریع در پذیرش و تخلیه کشتی‌های حامل کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، یک میلیون و ۶۲۵ هزار و ۹۴۶ تن در پایان اردیبهشت ماه جاری تخلیه شد که در نوع خود یک رکورد است.

منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی (ره) به عنوان یکی از دروازه‌های ورود کالاهای اساسی به کشور، نقش و مسئولیت خود را در زنجیره‌ی تأمین این نوع کالاها با شایستگی ایفا می‌کند.

رکورد پیشین مجتمع بندری امام خمینی (ره) که طی بهمن ماه سال گذشته به ثبت رسیده معادل یک میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۵ تن بوده است.

۹۹۳۱/‏۶۰۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha