به گزارش روز شنبه پایگاه خبری یونایتدپرس، این تحقیقات با استفاده از اطلاعات بیمه ملی مربوط به ۱.۵ میلیون کودک است که در سال ۲۰۰۶ میلادی واکسن روتاویروس را دریافت کردند. بر اساس این اطلاعات افرادی که واکسن را در سه مرحله به طور کامل دریافت کردند، در برابر دیابت نوع یک محافظت شدهاند، اما آن دسته از افراد که دوره واکسن را کامل نکرده یا اصلاً واکسن را دریافت نکردهاند، چنین وضعیتی ندارند. البته به گفته محققان این نتایج نشان دهنده ایجاد مصونیت در برابر دیابت نوع یک نیست و تنها وجود رابطه بین دریافت واکسن و کاهش ابتلاء به دیابت را نشان میدهد.
با وجود این، دریافت مقدار توصیه شده از واکسن برای افزایش مقاومت در برابر دیابت ضروری است. به توصیه مرکز جلوگیری و کنترل بیماریهای آمریکا، نوزادان باید واکسن روتاویروس را در چند مرحله و حداکثر از سن ۱۵ هفتگی تا ۸ ماهگی دریافت کنند.
دیابت نوع ۱، یک اختلال خود ایمنی است که تولید انسولین را در بدن متوقف میکند و در واقع در این بیماری مزمن، سیستم ایمنی بدن به سلولهای بتا اجازه تولید انسولین نمیدهند.
انسولین توسط سلولهای بتا در پانکراس تولید میشود و مهمترین وظیفه آن تبدیل قند خوراکی به انرژی است. در دیابت نوع ۱، سلولهای ایمنی با تخریب سلولهای بتا، تولید انسولین را متوقف میکنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
تهران- ایرنا - محققان دانشگاه میشیگان دریافتند واکسینه کردن کودکان در برابر روتاویروس علاوه بر محافظت از کودک در برابر عفونت، مانع ابتلای او به دیابت نوع یک در بزرگسالی میشود. در واقع افرادی که در کودکی این واکسن را دریافت کردهاند، در سنین بزرگسالی ۳۳ درصد کمتر از سایرین به دیابت نوع یک مبتلا میشوند.
نظر شما