۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۵۷
کد خبر: 83354068
T T
۰ نفر

ناکامی پرونده سازی آمریکایی

۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۵۷
کد خبر: 83354068
ناکامی پرونده سازی آمریکایی

تهران - ایرنا - دولت ترامپ پس از آنکه با خروج از توافق برجام در ایجاد اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران شکست خورد، این بار نیز تلاش دارد تا در موضوع هدف گیری خرابکارانه مشکوک به کشتی ها دست به پرونده سازی علیه ایران بزند.

ماجرای مشکوک هدف گیری خرابکارانه کشتی‌های نفتکش در منطقه خلیج فارس و دریای عمان طی روزها و هفته‌های گذشته به محل مباحث دیپلماتیک و رسانه‌ای گسترده‌ای تبدیل شده است.

پس از آنکه روز پنجشنبه ۲۳ خرداد دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند؛ برخی رسانه‌ها به دنبال علت یابی و برخی مقام‌های دولت‌ها نیز به اتهامی زنی درباره این رخداد دریایی پرداختند.

طبق گزارش‌ها، نخستین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد. یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان راهی سنگاپور بود.

این دومین حمله به نفتکش‌های خلیج فارس در ماه‌های اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

پس از اتفاقات رخ داده در تنگه هرمز "محمدجواد ظریف" عصر پنجشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر در واکنش به حادثه نفتکش‌ها تصریح کرد: حملات گزارش شده به تانکرهای مرتبط با ژاپن، زمانی اتفاق افتاد که نخست‌وزیر آبه شینزو برای گفت وگوهای گسترده و دوستانه در حال دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای بود.

وزیر خارجه ایران در این یادداشت آورده است: مجمع گفت و گوی منطقه‌ای پیشنهادی ایران، ضروری است؛ مشکوک بودن برای توصیف آنچه که احتمالاً امروز صبح اتفاق افتاده، کفایت نمی‌کند.

پس از آن، "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه هرگونه شواهد و با تکرار ادعای گذشته، ایران را در این ماجرا متهم کرد. وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: قصد داریم در شورای امنیت، تصمیماتی بگیریم تا ایران را به میز مذاکره بازگردانیم. ایران باید مذاکره را با مذاکره جواب بدهد.

پمپئو همچنین خود را در جایگاه نماینده کشورهای جهان قرار داد و افزود: آقای ظریف شاید فکر کند این حملات مضحک است اما دنیا چنین فکری نمی‌کند.

وزیر خارجه آمریکا سخنان ظریف را مضحک می‌خواند که همزمانی حمله به نفتکش‌ها با دیدار "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن با رهبر انقلاب در تهران، هرگونه شکی را برای دخالت مخالفان ایران در این حملات با هدف افزایش فشار به جمهوری اسلامی از میان می‌برد.

وزیر خارجه آمریکا در حالی با فرار به جلو از تلاش این کشور برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره یاد می‌کند که کشورش به رغم مخالفت همه اعضای اصلی شورای امنیت سازمان ملل با زیر پا گذاردن مجموعه هنجارهای بین المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ از برجام که حاصل سال‌ها مذاکره و تلاش دیپلماتیک بود، خارج شده و باید پاسخگو باشد.

پس از این اظهارات، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که به پیشنهاد آمریکا برای بررسی حادثه آتش سوزی نفتکش‌ها در دریای عمان تشکیل شد، بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا نیز از اتهام زنی مقام‌های آمریکایی عقب نماند و صبح روز جمعه در گفت وگو با شبکه مورد علاقه خود یعنی فاکس نیوز، در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از این حادثه چیست؟ گفت: ایران این کار را انجام داده است.

وی بدون ارائه هرگونه توضیح بیشتری در این رابطه، حرف‌های تکراری گذشته خود را آغاز کرد و با حمله به توافق هسته‌ای ایران، اظهار کرد: خواهیم دید چه خواهد شد. ما تحریم‌های شدیدی علیه آنها وضع کرده‌ایم. آنها ملت ترور هستند.

مقامات آمریکا به این موضوع بسنده نکردند و برخی رسانه‌های خبری آمریکا با تشدید تنش رسانه‌ای، ویدئویی را منتشر و ادعا کردند که یک قایق ایرانی در حال جدا کردن یک مین عمل نکرده از کشتی ژاپنی است.

این درحالیست که «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در این باره تاکید کرد که ویدئوی آمریکایی‌ها که در ارتباط با حمله به دو نفتکش در دریای عمان منتشر شده برای اثبات مسئولیت این اقدام کافی نیست.

همچنین رادیو آمریکا (NPR)، اتهام زنی وزیرخارجه دولت ترامپ علیه ایران در خصوص دست داشتن این کشور در انفجارات کشتی‌های نفتی در منطقه خلیج فارس را بی اساس خواند.

شبکه خبری رادیو آمریکا مستقر در واشنگتن دی سی روز جمعه در برنامه‌ای گفت: مایک پمپئو در حالی سریعاً ایران را به دست داشتن به انفجارهای کشتی‌های نفتی متهم می‌کند که تا کنون هیچ سندی برای حقانیت سخنان خود ارائه نکرده است.

به نظر می‌رسد که تنش‌ها در حوزه خلیج فارس به واسطه اقدامات آمریکا و متحدان آن در حال افزایش باشد.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه با پرهیز از هرگونه اظهارنظر درباره عوامل دخیل در حادثه نفتکش‌ها در خلیج عمان، بر لزوم یک تحقیق مستقل و بی طرف در این زمینه تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد پس از دیدار «احمد ابوالغیظ» دبیرکل اتحادیه عرب در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حادثه نفتکش‌ها در خلیج عمان، افزود: همانگونه که گفتم بسیار مهم است که حقیقت را بدانیم و مسئولیت‌ها روشن شود. این تنها می‌تواند از سوی یک نهاد مستقل انجام شود.

بزرگ‌ترین انجمن کشتیرانی جهان (بیمکو) پس از حملات اخیر به نفتکش‌ها در دریای عمان، نسبت به وخیم‌تر شدن اوضاع در تنگه هرمز و خلیح فارس هشدار داد. شورای بین المللی دریانوردی بالتیک نیز معتقد است، بدون اینکه درگیری نظامی رخ داده باشد، تنش‌ها به بالاترین حد رسیده است.

در فرجام سخن، پس از آنکه دولت ترامپ و متحدان منطقه‌ای آمریکا نتوانستند تنش در قبال جمهوری اسلامی ایران را در حوزه برجام افزایش و ائتلافی جهانی شکل دهند، این گروه تلاش می‌کنند تا با پرونده سازی در چنین موضوعاتی و کشاندن سطح تنش به شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه سازی علیه ایران دست بزنند. اکنون نشانه‌های تنش زایی و تنش افزایی توسط گروه موسوم به "ب" در حال افزایش است و نشانه شناسی تنش آفرینی دولت ترامپ نشان می‌دهد بحران آفرینی علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف پرونده سازی امنیتی، ائتلاف سازی و اجماع سازی در فضای خروج آمریکا از توافق برجام از ظرفیت اجرایی برخوردار نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha