۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۱
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 83355765
T T
۰ نفر
۳۶۸ هزار نفر در گیلان کنترل فشار خون شدند

رشت - ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: بر اساس آخرین آمار، ۳۶۸ هزار نفر در این استان تحت پوشش برنامه ملی کنترل فشار خون قرار گرفتند.

محمد عباسی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری رژه خودرویی وسایط نقلیه عمومی و امدادی در راستای اجرای برنامه ملی کنترل فشار خون در گیلان در جمع خبرنگاران در رشت اظهار داشت: تاکنون حدود ۵۰ درصد از جامعه هدف در این استان، غربالگری فشار خون شدند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ درصد از افراد تحت پوشش در برنامه ملی کنترل فشار خون در گیلان مبتلا به این بیماری شناسایی شدند، افزود: در این برنامه افراد شناسایی شده مبتلا به فشار خون به مراکز بهداشتی درمانی برای دریافت خدمات تخصصی تر معرفی می شوند.

وی با اشاره به اهمیت کنترل فشار خون و پیشگیری از این بیماری موسوم به مرگ خاموش خاطر نشان کرد: افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی در هر سنی می‌توانند با در درست داشتن کارت ملی با حضور در مراکز مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و بیمارستان‌های گیلان مراجعه کنند.‌

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان بیان داشت: یک هزار و ۸۴۰ تیم ثابت و سیار در سطح استان گیلان با حدود پنج هزار و ۵۰۰ نیرو با همکاری سازمان های دولتی و خصوصی در اجرای برنامه ملی کنترل فشار خون در این استان فعال است.

وی با ارایه توصیه های ورزشی به مبتلایان به فشار خون توضیح داد: یکی از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به فشارخون بالا به همراه افزایش سن، چاقی، دخانیات، استرس، وابستگی به الکل ورژیم غذایی نادرست، کم تحرکی است، انجام فعالیت ورزشی مداوم در کاهش ابتلا به بیماری قلبی نقش کلیدی دارد.

عباسی با بیان اینکه با انجام فعالیت ورزشی نه تنها می توان از ابتلای به بیماری قلبی پیشگیری کرد، تصریح کرد: چربی و فشارخون بالا را می توان با فعالیت ورزشی کنترل کرد و از ابتلا به بیماری دیابت پیشگیری و یا آن را کنترل کرد.

رژه خودرویی وسایط نقلیه عمومی و امدادی در راستای اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون (غربالگری فشارخون) در استان گیلان، امروز یکشنبه در رشت برگزار شد.

برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون با هدف شناسایی، کنترل، مراقبت و ارجاع موارد به پزشک، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا از هجدهم ماه جاری همزمان با سراسر کشور در گیلان آغاز شده و تا پانزدهم تیرماه ادامه دارد.

تمامی افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی می‌توانند برای دریافت خدمات رایگان سنجش فشارخون از ساعت هشت تا ۱۴ و ۱۶ تا ۲۰ به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و بیمارستان‌های گیلان مراجعه کنند.

پیش بینی می‌شود که در اجرای بسیج ملی فشار خون در گیلان، حداقل ۷۵۰ هزار نفر تحت غربالگری فشار خون قرار گیرند و ۱۵۰ هزار مورد جدید فشار خون بالا، در استان شناسایی شود.
یکی از عوامل خطر ابتلاء به بیماری فشارخون مصرف بیش از اندازه نمک است، عاملی که می‌تواند افراد را در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دهد، بر اساس آمار، متوسط مصرف نمک روزانه در کشور ما ۱۱ گرم است در حالی که بر اساس استاندارد، بایستی پنج گرم باشد، تنها ۱۲ درصد افراد در کشور در رژیم غذایی شأن میزان مصرف نمک را رعایت می‌کنند.

فشار خون یکی از علائم اصلی حیاتست، اما هنگامی که سرخرگ‌های بزرگ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریک‌تر شود، فشارخون بالا می‌رود، فشار خون بالا به این دلیل که اکثراً هیچ علامتی ندارد، گاهی کشنده بی سر و صدا نامیده می‌شود. فشار خون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا می‌رود، اما فردی که دچار بیماری فشار خون بالاست، به هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر ازحد طبیعی است.

بیشتر افراد مبتلا به فشارخون بالا حتی زمانی که فشارسنج، میزان خطرناکی را نشان می‌دهد، هیچ نوع علائم و یا نشانه‌ای از این بیماری ندارند، اگر چه تعداد کمی از افراد مبتلا به فشارخون بالا دچار سردرد، سرگیجه و یا مقدار کمی خون دماغ می‌شوند، اما این علائم تا زمانی که فشارخون بالا به سطح پیشرفته و یا حتی تهدید کننده نرسد، ظاهر نمی‌شود.

چاقی، اضافه وزن، سیگارکشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی حاوی نمک زیاد با چربی اشباع شده و عدم مصرف میوه و سبزی، کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی، استرس (به ویژه در طولانی مدت)، عوامل ژنتیکی (اگر یکی از والدین و یا هر دو دچار فشارخون بالا باشند، خطر ابتلای فرد به فشار خون بیشترست)، مصرف قرص‌های ضد حاملگی، استروییدها و بعضی از انواع داروهای مهارکننده اشتها و پشت میز نشینی از جمله دلایل ایجاد فشار خود بالاست.

۷۲۸۶ / ‏۶۰۳۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha