اکبر میرشکار روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: میزان کمکهای مردمی از ابتدای فروردین تا ۲۰ خردادماه سال گذشته ۷۶ میلیارد ریال بوده است و پیش بینی میشود این میزان تا پایان سال به بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه درآمد کمیته امداد افزایش یافته، ولی جوابگوی نیازهای مردم بی بضاعت نمیباشد و از ابتدای سال تاکنون ۱۲ هزار و ۴۵ درخواست دریافت کمک ثبت شده که سه هزار و ۷۲۰ درخواست مربوط به مددجویان کمیته امداد نبوده است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای پاسخ به درخواستهای مردمی، ۴۰ میلیارد ریال وام کارگشایی به ۸۷۸ متقاضی، ۲۰۱ ودیعه مسکن به خانوادههای مستأجر تحت پوشش، هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اجاره مسکن به ۹۶۲ خانواده، سه میلیارد ریال هزینه تعمیر مسکن برای ۱۰۷ خانه، حدود چهار میلیارد ریال کمک هزینه ازدواج به ۱۱۶ تَن و ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای هزینه درمان مددجویان پرداخت شده است.
میرشکار ادامه داد: شاخص اصلی در خدمت رساندن به خانوادهها از سوی کمیته امداد، نداشتن درآمد برای امرار معاش میباشد و در این راستا تحقیقهای لازم برای استحقاق سنجی خانوادههای متقاضی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه افزایش طلاق باعث افزایش هزینههای کمیته امداد شده است، گفت: هفت هزار و ۱۶۵ خانوار در شش ماه گذشته تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتهاند که بخش عمدهای از آنها ناشی از معضل طلاق بوده است.
وی تصریح کرد: یک ریال از محل اعتباراتی که مردم به کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک میکنند، در زمینه تبلیغات و رسانه هزینه نمیشود و مجاز به این کار نیستیم.
مدیرکل کمیته امداد قم گفت: کمکهای مردمی در جشن نیکوکاری پارسال که در هفته منتهی به ۱۵ اسفندماه برگزار شد، بیش از ۶۰ میلیارد ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۶۵ درصد رشد داشته است.
به گفته وی، در بخش صدقات نیز ۲۷ میلیارد ریال جمع آوری شده که نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد نشان میدهد.
وی افزود: از زمان وقوع سیل در مدت یک ماه ۳۳ میلیارد ریال برای کمک به سیل زدگان در قم جمع آوری و به مناطق سیل زده ارسال شد.
میرشکار اضافه کرد: بر اساس تفاهم نامه با سپاه علی بن ابیطالب (ع)، ۱۸۵ مسکن برای مددجویان سیل زده استان لرستان در منطقه چگنی احداث و ۱۰۰ منزل تعمیر خواهد شد.
ماه رمضان امسال ۳۰ میلیارد ریال کمکهای مردمی جذب شد
وی با بیان اینکه ماه رمضان امسال ۳۰ میلیارد ریال کمکهای مردمی جذب شد، گفت: در شب ۲۱ ماه رمضان پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک مردمی جمع آوری شد و در عید فطر نیز چهار میلیارد و ۸۷۷ میلیون ریال فطریه و کفاره به کمیته امداد پرداخت شده که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد رشد نشان میدهد.
وی افزود: اهدای ۶۰ جهیزیه به مددجویان هر کدام به ارزش ۸۰۰ میلیون ریال و کمک بیش از سه میلیاردی به مسکن مددجویان از دیگر کمکهای صورت گرفته در ماه رمضان میباشد.
به گفته میرشکار، در ماه رمضان امسال یک هزار و ۶۹۹ حامی برای ۲ هزار و ۹۳ کودک یتیم و محسنین (نداشتن سرپرست مناسب) جذب و ۱۳ میلیارد ریال کمک حامیان جمع آوری شد.
در حال حاضر ۱۶ هزار و ۵۴۸ حامی فعال برای یک هزار و ۸۵۲ یتیم و ۲ هزار و ۸۱۲ فرزند محسنین فعالیت مینمایند.
وی گفت: یک هزار و ۲۰۰ کودک زیر ۶ سال دارای سوءتغذیه در قم شناسایی شدهاند که ماهیانه یک میلیون ریال به حساب خانواده آنها واریز میشود.
۵۷۰ تَن از مددجویان واجد دریافت وام خوداشتغالی هستند
وی در ادامه گفت: سال گذشته برای یک هزار و ۴۱۵ مددجو با پرداخت ۲۸۰ میلیون ریال به هر متقاضی اشتغال ایجاد شده است و طرحهایی از جمله معرق، پرورش پرندگان و ماهی در سه روستای قم اجرا شده است.
مدیرکل کمیته امداد قم افزود: امسال نیز هفت طرح تولیدی از جمله پرورش دام سبک پر بازده در هفت روستای این استان با هدف توانمندسازی روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهر اجرا میشود.
وی گفت: وام اشتغال کمیته امداد در سال جاری از ۲۰۰ میلیون به ۵۰۰ میلیون افزایش یافته و در حال حاضر ۵۷۰ تَن واجد شرایط دریافت این وام هستند.
وی پیش بینی کرد: با دریافت وام خوداشتغالی در سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۰۰ خانوار از نظر اقتصادی مستقل شده باشند که آمار قطعی پس از بررسیهای لازم اعلام میشود.
میرشکار همچنین از عدم ساماندهی مؤسسههای خیریه در قم انتقاد کرد و گفت: این موسسهها مجوزهای متعدد و متنوع از دستگاههای مختلف اجرایی دارند و نظارت خاصی روی این موسسهها صورت نمیگیرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید به مؤسسههای خیریه ناشناس کمک مالی نمود، افزود: تاکنون با ۱۴ مؤسسه خیریه تعامل نمودهایم تا از موازی کاری در کمک رسانی به نیازمندان جلوگیری شود.
برگزاری کلاس آموزشی برای ۱۳ هزار مددجوی سراسر کشور
معاون فرهنگی کمیته امداد قم نیز در این نشست گفت: در ماه رمضان امسال ۱۴ مددجوی قم پس از شرکت در مسابقات قرآنی مرحله شهرستانی، به مرحله کشوری راه یافتند و یک هزار و ۳۰۰ تَن از مددجویان نیز از برنامههای آموزشی قرآن کریم بهره مند شدند
حجت الاسلام حسن هرمز ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۳ هزار تَن از سایر استانها در کلاسهای آموزشی مجتمع حضرت معصومه (س) شرکت کردند و پیش بینی میشود امسال ۱۴ هزار تَن از این برنامه بهره مند شوند.
در حال حاضر ۴۱ هزار و ۱۵۹ تَن معادل ۳.۲ جمعیت استان قم در قالب ۲۲ هزار و ۵۸۷ هزار خانوار زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قم هستند که از این تعداد ۱۵ هزار و ۴۰ زن سرپرست خانوار، یک هزار و ۸۸۰ یتیم، سه هزار و ۹۰۰ دانش آموز، ۴۵۹ دانشجو، ۱۵ هزار سالمند و یک هزار و ۵۰۰ بیمار صعب العلاج میباشند.
/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/
نظر شما