کتاب "تاریخ و فرهنگ طارم " به عنوان اولین اثر تحقیقی و علمی درباره تاریخ و فرهنگ شهرستان طارم در ۲ بخش ارائه شده است، بخش اول این کتاب در سه فصل به زبان و وجه تسمیه طارم، تاریخ و جغرافیای تاریخی این منطقه، فولکور و ادبیات عامیانه طارم میپردازد.
دربخش دوم این کتاب ۳۶ داستان شفاهی که اغلب از زبان کهنسالان منطقه طارم بوده، برای اولین بار در اختیار علاقه مندان به فرهنگ عامیانه در سراسر ایران قرار گرفته است.
مطالعه کتاب یکی از راههای موثر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است
فرماندار شهرستان طارم در این جلسه ضمن اشاره به ارزش والای کتاب و کتابخوانی، گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از راههای موثر پیشگیری و برخورد با آسیبها و چالشهای اجتماعی است و امروز اصلیترین نیاز جامعه در مهار آسیبهای اجتماعی افزایش سرانه مطالعه در بین آحاد مردم است.
ستار صفری اظهار داشت: کتاب به عنوان یک کالای مهم فرهنگی و عنصر حیات بخش در حوزه فرهنگ نقش اساسی در رشد و توسعه جامعه داشته و جای خالی این کالا در سبد هزینه خانوارها موجب کاهش سرعت توسعه فرهنگی جامعه میشود که این خلاء از گذشته تاکنون وجود داشته است.
فرماندار طارم ضمن تقدیر از نویسنده جوان کتاب "تاریخ و فرهنگ طارم" عنوان کرد: با توجه به اینکه منابع و مستندات در مورد تاریخ، فرهنگ و ادبیات عامیانه این شهرستان وجود ندارد و به تبع آن وجود نقدهای فراوان، نگارش و کتابت این چنین اثری جسارت و شجاعت بالایی میطلبد.
صفری امنیت در شهرستان طارم را پایدار برشمرد و تصریح کرد: یکی از منابع موثق در مورد طارم که امنیت این شهرستان را به تصویر کشیده، سفرنامه ناصر خسرو است که اشارهای جزئی به شهرستان طارم کرده است.
این مسئول گفت: امنیت نقش بسزایی در توسعه فرهنگی و اقتصادی یک منطقه دارد و امید است با امنیت پایدار شهرستان طارم شاهد پیشرفت فرهنگ و هنر در این منطقه باشیم.
فرماندار طارم حوزه فرهنگ را حوزهای گسترده و چند وجهی عنوان کرد و افزود: این حوزه هم تاثیرگذار بوده و هم میتواند تاثیرپذیر باشد، در حوزه فرهنگ همه مطالبهگرند و وقتی پای پاسخگویی در این حوزه در میان باشد همه از دستگاههای دولتی متولی انتظارات بالایی دارند.
صفری هم افزایی را یکی از ضرورتهای ارتقاء شاخص فرهنگی عنوان و تاکید کرد: دستگاههای متولی باید از فعالان عرصه کتاب و قلم حمایت کنند تا در آینده نویسندگان به فعالیت در این بخش امیدوار بوده و با انگیزه بالایی در این مسیر گام بردارند.
این مسوول برآورد بازخورد مردم در مورد نگارش این کتاب را ضروری دانست و افزود: باید بازخورد آحاد مردم پیگیری و بررسی شود تا در آینده بتوان آثار متعدد و معتبری در این حوزه به ثبت رساند.
مقام عالی دولت در شهرستان ضمن اشاره به اکتشافات جدید در قلعه سانسیز طارم گفت: اهالی رسانه، اهالی قلم و فعالان فضای مجازی برای شناساندن ظرفیتهای تاریخی و گردشگری شهرستان باید تمام تلاش خود را به کار گیرند که به طور قطع آثار اقتصادی آن برای شهرستان در آینده قابل لمس خواهد بود.
فرماندار شهرستان طارم به برگزاری جشنواره هفته فرهنگی شهرستانها در استان زنجان اشاره کرد و افزود: مقرر شده از اوایل تیر ماه تا اوایل شهریور ماه سال جاری این مراسم هر هفته در یک شهرستان استان با برنامههای فرهنگی متنوع و با پوشش صدا و سیمای مرکز زنجان برگزار شود.
فرهنگ هر جامعه هویت آن جامعه را تشکیل میدهد
نویسنده کتاب " تارخ و فرهنگ طارم" نیز در این جلسه گفت: هدف از نگارش این کتاب ابتدا معرفی فرهنگ و ادبیات عامیانه شهرستان طارم بود و با توجه به اینکه در مورد تاریخ این شهرستان منابع و مطالب رسمی و نوشتاری وجود نداشت با کمک منابع مختلف و افراد قدیمی بومی، اندکی از تاریخ این شهرستان نیز برای معرفی به هموطنانمان در سراسر کشور در قسمتی از کتاب گنجانده شد.
اصغر بهرامی هزارودی مدت پژوهش و تحقیق برای جمع آوری و نگارش این کتاب را سه سال عنوان کرد و اظهار داشت: به دلیل نبود منابع مکتوب در مورد تاریخ طارم سختی کار با تحقیقات میدانی و حضور در روستاهای مختلف دو چندان شد و بالاخره بعد از سه سال این کتاب جمع آوری و به تالیف رسید.
مولف کتاب " تاریخ و فرهنگ طارم" تصریح کرد: فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل میدهد و اگر بتوانیم آثار فاخر فرهنگی در شهرستان جمع آوری و ثبت کنیم در توسعه فرهنگی منطقه تاثیر گذار خواهیم بود.
در پایان این جلسه فعالان عرصه فرهنگ، هنر و جمعی از اهالی قلم به نقد و بررسی اولین اثر نوشتاری در شهرستان طارم پرداختند.
شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود ۵ درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
۹۸۸۶ /۳۰۸۸
نظر شما