خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۹
کد خبر: 83356258
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

هنگ کنگ، دخالت های آمریکا و تداوم اعتراضات

۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۹
کد خبر: 83356258
هنگ کنگ، دخالت های آمریکا و تداوم اعتراضات

پکن- ایرنا- در حالی که تا همین دیروز معترضان هنگ کنگی خواهان لغو لایحه قانون استرداد مجرمان فراری به چین بودند اما امروز این افراد که گویا از حمایت های خارجی هم برخوردار هستند پا را فراتر نهاده و خواستار استعفای رییس اجرایی این منطقه شدند.

معترضان هنگ کنگی اکنون دیگر فقط خواستار لغو این لایحه نیستند بلکه آنها خواسته‌های دیگری هم دارند از جمله بررسی استفاده پلیس هنگ کنگ از زور علیه معترضان و عذرخواهی دولت هنگ کنگ از استفاده از خشونت علیه معترضان.
معترضان هنگ کنگی که شمار آنها هزاران نفر براورد شده است امروز سه شنبه در پارک ویکتوریا و همچنین متروهای اطراف آن تجمع کردند و خواستار عذرخواهی خانم "کری لام" رییس اجرایی دولت هنگ کنگ شدند.
خانم لام به دنبال یک هفته اعتراضات مردم این شهر، روز گذشته موافقت خود را با تعلیق این لایجه اعلام کرد اما او تاکید کرد از این لایحه دست نخواهد کشید و در یک فرصت مناسب آن را مجدداً ارایه خواهد کرد.
بر اساس لایحه استرداد، مجرمان هنگ‌کنگ باید برای محاکمه به چین فرستاده شوند معترضان ادعا می‌کنند این لایحه، استقلال هنگ‌کنگ چین را که هم اکنون تحت عنوان «یک کشور دو نظام» اداره می‌شود به خطر می‌اندازد.

حمایت‌های دولت چین از لایحه استرداد
اما دولت چین همواره از خانم لام که منتخب این دولت است حمایت کرده است، این منطقه که چین آن را منطقه ویژه اداری می نامد جزیی از کشور چین است و بر اساس قانون اساسی هنگ‌کنگ که در سال ۱۹۹۰ به تصویب رسیده است رئیس‌جمهوری چین رئیس دولت هنگ‌کنگ هم هست اما او می‌تواند فردی را به عنوان رییس اجرایی منصوب کند.
هنگ کنگ در حال حاضر در قالب «یک کشور دو نظام» و «مدیریت هنگ کنگ به دست مردم هنگ کنگ» اداره وی شود و دولت چین معتقد است که مردم هنگ کنگ از حقوق و آزادی قانونی برخوردارند.

پای خارجی‌ها در میان است
اما دولت چین ضمن حمایت از تعلیق این لایحه بحث برانگیز توسط مدیر اجرایی هنگ کنگ، کشورهای دیگر را از دخالت در امور این منطقه برحذر داشته است.
"گنگ شوانگ" سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز با صدور بیانیه‌ای ضمن استقبال از تعلیق این لایحه گفت متوجه شدیم "کری لام چنگ یوت نگور" رییس منطقه اداری ویژه هنگ کنگ اعلام کرده است بررسی اصلاح آیین نامه‌های مربوط به انتقال مظنونان فراری در مجلس قانونگذاری هنگ کنگ را به تعویق می‌اندازد دولت مرکزی چین از این تصمیم حمایت می‌کند، به آن احترام می‌گذارد و آن را درک می‌کند.
وی افزود: ثبات و شکوفایی هنگ کنگ برای چین و دنیا مفید است اما می‌خواهیم تأکید کنیم که هنگ کنگ منطقه‌ای از چین است و امور هنگ کنگ جزو امور داخلی چین است و هیچ کشور، سازمان یا شخص دیگری حق دخالت در امور آن را ندارد.

احضار کاردار سفارت آمریکا در چین به وزارت امور خارجه
چین روز گذشته نیز در اعتراض به دخالت واشنگتن در امور داخلی «هنگ‌کنگ»، "رابرت فوردن" جانشین سفیر آمریکا در پکن را به وزارت امور خارجه فراخواند.
نمایندگان کنگره آمریکا در گرماگرم اعتراضات خیابانی مردم «هنگ‌کنگ» به احتمال تصویب لایحه استرداد در پارلمان این منطقه، لایحه‌ای ارائه کرده بودند که بر اساس آن واشنگتن متعهد به کمک به خودمختاری این منطقه می‌شد، این لایحه خشم چین را بر افروخته است.
در همین حال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز سه روز پیش اعلام کرد ممکن است مساله هنگ کنگ را با رئیس جمهوری چین در حاشیه نشست سران جی ۲۰ در ژاپن مطرح کند، چین پیشتر نسبت به دخالت کشورهای غربی در تحریک مردم به تجمع و اعتراض هشدار داده بود.

هنگ کنگ چگونه اداره می‌شود
منطقه خودمختار هنگ کنگ با هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت، شهری جزیره‌ای در جنوب چین و از مهم‌ترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان به شمار می‌رود.
این شهر از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود ولی در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین به جمهوری خلق چین پیوست.
منطقه هنگ کنگ در کنار ماکائو یکی از دو منطقه تقسیماتی ویژه در جمهوری خلق چین است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha