۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۶
کد خبر: 83357380
T T
۶ نفر
جزییات حذف طرح زوج و فرد پایتخت

تهران - ایرنا - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: طرح کنترل آلودگی هوا (حلقه دوم طرح ترافیک) از اول تیر ماه امسال به طور رسمی جایگزین طرح زوج و فرد می شود و محدوده اجرای آن نیز دقیقا در محدوده زوج و فرد سابق خواهد بود.

به گزارش ایرنا با حذف طرح زوج و فرد از اول تیرماه (چندروز آینده) دیگر رانندگان بسته به رقم پلاک خودروشان نمی‌توانند به صورت رایگان در هرکدام از روزهای زوج یا فرد هفته وارد این محدوده شوند؛ بلکه اگر بیشتر از ۲۰ روز در هر فصل بخواهند وارد این محدوده که طرح کنترل آلودگی هوا یا حلقه دوم طرح ترافیک نام گرفته، شوند، باید هزینه ورود به محدوده را که کمتر از هزینه محدوده طرح ترافیک است بپردازند.

محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به نتایج طرح ترافیک جدید تهران افزود: این موضوع موجب شد که با نظر شورای ترافیک تهران گام دوم و تکمیلی طرح ترافیک نیز از اول تیرماه اجرا شود.

به گفته وی روزهای پنجشنبه طرح ترافیک اجرا نمی‌شود اما طرح کنترل آ لودگی هوا (زوج و فرد سابق یا حلقه دوم طرح ترافیک) در روزهای پنجشنبه از ساعت ۶:۳۰ تا ۱۳ اجرا می‌شود.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه طرح زوج و فرد ۱۴ سال در تهران اجرا شد و هدف آن کاهش تردد خودروها بود اما امروزه عملاً با افزایش تعداد خودروها این طرح پاسخگو نبود، اظهارداشت: با مطالعات تطبیقی و بهره گیری از تجربیات دیگر کشورهای دنیا مشخص شد که این طرح کارآیی ندارد.

پورسیدآقایی تصریح کرد: در طرح جدید، زوج یا فرد بودن پلاک خودرو مهم نیست و ۲۰ روز در هر فصل، خودروهای پلاک تهران در محدوده زوج و فرد سابق می‌توانند تردد رایگان کنند.
به گفته وی، اگر کسی طرح ترافیک روزانه بگیرد می‌تواند وارد رینگ (حلقه) دوم هم بشود و از سهمیه ۲۰ روز رایگانش کم نمی‌شود.
وی تاکید کرد: اگر خودرویی مازاد بر ۲۰ روز در یک فصل وارد طرح کنترل آلودگی هوا یا همان حلقه دوم طرح ترافیک شود، مالک باید نصف عوارض طرح ترافیک را به صورت روزانه بپردازد.
معاون شهردار تهران افزود: شرط استفاده از ۲۰ روز تردد رایگان در این طرح این است که شهروندان در سامانه تهران من ثبت نام کنند.
وی هدف از وضع عوارض برای تردد در این طرح را تشویق شهروندان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و در نهایت داشتن هوایی پاک برای تهران عنوان کرد. پورسیدآقایی ادامه داد: اطلاعات یک میلیون خودرو تاکنون در سامانه تهران من وارد شده اما چهار میلیون خودرو پلاک تهران وجود دارد که برآوردها نشان می‌دهد نیمی از آنها وارد محدوده‌های ترافیکی می‌شوند اما اگر این خودروها ثبت نام نکنند از روز اول باید عوارض بپردازند.
پورسیدآقایی همچنین گفت که شهروندان تا ۳۰ روز پس از ورود به محدوده‌های طرح ترافیک می‌توانند عوارض ورود به این طرح را بپردازند و اگر در این مدت پرداخت نکنند این بخشودگی لغو و مشمول ۲۵ درصد افزایش عوارض و نیز پلاک خودرو برای جریمه به پلیس داده می‌شود.

تخفیف ۵۰ درصدی برای ساکنان حلقه دوم طرح ترافیک

وی همچنین گفت که تخفیف ۵۰ درصدی عوارض برای ساکنان محدوده زوج و فرد سابق یا حلقه دوم طرح ترافیک (طرح کنترل آلودگی هوا) درنظر گرفته شده است که در رفاه بیشتری باشند.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: به هر پلاک ثبتی یک خودرو در سامانه شهرداری تعلق می‌گیرد و دیگر کسی نمی‌تواند به دنبال قولنامه‌های تقلبی برود تا بتواند از مزایای ساکنان طرح ترافیک استفاده کند.
 

طرح کنترل آلودگی هوا مورد تأیید پلیس است

پورسیدآقایی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص نظر پلیس در خصوص طرح کنترل آلودگی هوا گفت: پلیس تاکید کرده که طرح کنترل آلودگی هوا کارشناسی شده و تأیید شده است و در زمان مقرر به اجرا در می‌آید.
وی افزود: کنترل تولید خودرو و شماره گذاری در اختیار ما نیست البته آرزویمان این است که در قوانین بالادستی اجازه دهند شورای شهر برای تعداد خودرو در هر شهر محدودیت وضع کنند اما فعلاً در قوانین کشور چنین اختیاری برای شهرداری‌ها و شورای شهر وجود ندارد.

کاهش ۲۲ درصدی تردد در محدوده طرح ترافیک جدید

معاون شهردار تهران همچنین به مزایای اجرای طرح ترافیک جدید که از پارسال اجرا شده اشاره و تاکید کرد: اجرای این طرح موجب کاهش ۲۲ درصدی تردد در نیمه دوم سال گذشته در محدوده طرح ترافیک شد.

وی افزود: در نتیجه اجرای این طرح و درآمد کسب شده ناشی از آن ۱۳ اتوبوس ۲ کابین خریداری و مبلغی نیز به توسعه مترو و بخشی برای قطعات مکانیکی مترو و واگن سازی اختصاص یافت.

پورسیدآقایی گفت: تاکنون بیش از ۲۹۶ میلیارد تومان با اجرای طرح ترافیک جدید درآمدزایی حاصل شده است.


پارک حاشیه‌ای از ابتدای تیر اجرایی می‌شود
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح پارک حاشیه‌ای از ابتدای تیر اشاره و بیان کرد: کارهای عملیاتی و دوره آموزشی پارک حاشیه‌ای در منطقه ۲ انجام شده است.
وی ادامه داد: معابری که شرایط پارک حاشیه‌ای داشته اند شناسایی شده و از شنبه اول تیر هر خودرویی که در آنجا پارک کند برای مالک پیامکی ارسال می‌شود.

پورسیدآقایی تشریح کرد: بعد از ارسال پیامک عوارض پارک خودرو در آن پیامک اعلام می‌شود و فرد می‌تواند از طریق سامانه تهران من نسبت به پرداخت عوارض اقدام کند.

۱۰ قطار امسال به مترو می پیوندند

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین گفت که امسال ۱۰ قطار جدید به مترو افزوده و در اتوبوسرانی نیز ۱۳ دستگاه جدید به ناوگان اضافه می‌شود.

وی در خصوص تردد کامیون‌ها در تهران نیز اظهارداشت: کامیون‌ها از ساعت ۲۲ تا ۶ صبح مجاز به تردد در پایتخت هستند.
به گفته پورسیدآقایی، کامیونت‌ها و مینی بوس‌ها مثل خودروهای سواری اگر به محدوده کنتر ل آلودگی هوا وارد شوند باید عوارض بپردازند.
وی ادامه داد: معاینه فنی کامیون‌ها و کامیونت‌ها توسط دوربین‌های نصب شده در سطح شهر بررسی می‌شود و مثل گذشته دوربین خاصی به این مورد اختصاص داده نشده است.
معاون شهردار تاکید کرد: حتی دوربین‌های چراغ‌های راهنمایی و رانندگی یا کنترل سرعت هم معاینه فنی‌ها را چک می‌کنند.

تبلیغات مترو کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد
به گفته معاون شهردار تهران، گاهی تصور می‌شود که تبلیغات، هزینه‌های یک سازمان را پوشش می‌دهد اما اصلاً اینطور نیست چرا که کل پولی که از سال گذشته از محل تبلیغات برای مترو ایجاد شد ۲۰ میلیارد تومان بود که این رقم خیلی چشمگیر نیست زیرا شهرداری هزار میلیارد به مترو یارانه می‌دهد و البته این مبلغ جدای پول فروش بلیت است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه مترو در پایتخت خاطرنشان کرد: در محدوده مرکزی شهر در نیمه دوم سال گذشته ۱۵ درصد افزایش مسافر مترو داشته ایم.
معاون شهردار تهران همچنین در پاسخ به سوالی دیگر گفت که ۵۴ میلیارد تومان درآمد شهرداری بابت اجرای طرح ترافیک سال ۹۷ کاهش پیدا کرد که این خود نشان می‌دهد هدف ما تنها کاهش آلودگی و ترافیک شهر است و نه درآمدزایی.
پورسیدآقایی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص طرح‌های ترافیک خبرنگاری نیز گفت: بزودی اسامی خبرنگارانی که طرح ترافیک دریافت کرده اند اعلام می‌شود.

توسعه دوچرخه سواری

وی در خصوص توسعه دوچرخه سواری در تهران نیز اظهارداشت: برنامه و سند توسعه ملی دوچرخه را در سازمان حمل و نقل و ترافیک تصویب کرده ایم و هفته آینده در شورای ترافیک تهران آن را به بحث می‌گذاریم.

پورسیدآقایی گفت: بر اساس آن سند در پایان اجرای پنج ساله سند در حدود ۳.۵ درصد سفرهای شهر تهران با دوچرخه خواهد بود.
وی تاکید کرد: با اجرای این سند سالانه ۱۲۰ کیلومتر به مسیرهای ویژه دوچرخه سواری تهران اضافه خواهد شد.

نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی

معاون شهردار تهران همچنین در خصوص تاکسی‌های اینترنتی نیز گفت: امیدواریم طی یک ماه آینده دستورالعمل نظارتی ابلاغ شود و کار نظارت بر تاکسی‌های اینترنی را قانونا انجام دهیم.
وی ادامه داد: اگر تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری مجوز بگیرند حاضریم مانند آژانس‌ها به آنها سهمیه بدهیم اما گام اول این است که آنها تحت نظارت قرار گیرند.

تهرام/۹۳۴۳/‌‬ ۱۰۰۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha