۲۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۲
کد خبر: 83359612
T T
۰ نفر
۲ هزار واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگردانده می‌شود

قم-ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده سال ۹۸، ۲ هزار واحد صنعتی راکد و غیرفعال به چرخه تولید و فعالیت اقتصادی کشور بازخواهد گشت.

محسن صالحی نیا روز سه‌شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات دفتر شهرک صنعتی شکوهیه قم افزود: سال ۹۷، یک هزار و ۲۷۰ واحد صنعتی راکد در سطح کشور احیا و به چرخه تولید بازگشت.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه با بیان رویکرد مثبت وزارت صمت در توسعه شهرک‌های خصوصی عنوان کرد: ۱۰۲ مجوز احداث شهرک خصوصی در کشور صادر و ۵۹ مورد پروانه بهره‌برداری دریافت شده است.

صالحی نیا اضافه کرد: تمام قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایی که در شهرک‌های دولتی وجود دارد باید در شهرک‌های خصوصی اشاعه داده شود.

وی بیان کرد: تأمین نقدینگی برای پشتوانه سازی تولید، رفع مشکلات واحدهای تولیدی و توسعه واحدهای تولیدی و عارضه‌یابی از شهرک‌های صنعتی از رویکردهای مهمی بوده که در وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می‌شود.

صالحی نیا خاطرنشان کرد: برای تأمین سرمایه در گردش، بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی، تکمیل طرح‌های بالای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد، منابع بانکی در بودجه امسال دیده‌شده و هیچ‌گونه محدودیتی برای استان‌های فعال وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ۴۱ هزار واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی کشور مستقر بوده که بالغ‌بر ۱۱ هزار از این واحدها وضعیت راکد دارند که ۲۲ درصد کل واحدهای صنعتی را شامل می‌شود.

وی همچنین با اشاره به مزیت شهرک‌های صنعتی قم گفت: وضعیت مطلوب زیرساخت‌های صنعتی این استان و نزدیکی به مرکز کشور سبب رغبت ویژه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی قم شده است.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌ها از دغدغه‌های اصلی تولیدکنندگان است، تأمین زیرساخت‌ها با توجه به قابلیتی که از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان استان مشاهده‌شده باید به درستی دنبال شود.

صالحی نیا مشکلات صنف بنکداران قم را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: بستر لازم برای واگذاری زمین و انتقال اصناف درون‌شهری به‌ویژه سوهان‌پزان به شهرک شهاب فراهم شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به مشکل برق واحدهای صنعتی قم خاطرنشان کرد: مشکل برق این واحدها با تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت نیرو منعقد خواهد شد تا حدود بسیار زیادی برطرف می‌شود.

صالحی نیا با بیان هزینه‌های واردشده بر تولیدکنندگان از محل حق النظاره بر مصارف صنعتی نیز گفت: برای حل مشکل حق النظاره و بهبود وضع کمی و کیفی و حذف بخشی از هزینه‌های تولیدی با وزارت نیرو رایزنی خواهد شد.

وی تاکید کرد: مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان استان قم به‌ویژه در شرایط خاص به‌صورت جدی دنبال و در یک یازده زمانی مشخص برطرف خواهد شد.

صالحی نیا اضافه کرد: بالغ‌بر ۲۰ درصد از واحدهای صنعتی استان قم با نیمی از توان واقعی خود مشغول فعالیت بوده و بیش از ۳۰ درصد نیز با بیش از ۷۰ درصد ظرفیت واقعی فعالیت می کنند.

۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

۷۴۰۳ / ۱۱۷۵

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha