مراسم دومین گرامیداشت استاد تراز انقلاب اسلامی از سوی سازمان بسیج اساتید در دانشگاه صنعتی امیر کبیر به مناسب سالگرد شهادت شهید مصطفی چمران و روز ملی بسیج اساتید برگزار شد.
در این مراسم سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مهدی چمران عضو سابق شورای شهر تهران و جمعی از مسئولان و اعضای سازمان بسیج اساتید حضور داشتند.
** شهید چمران جمع اضداد بود
مهدی چمران در این مراسم گفت: شهید چمران جمع اضداد بود، دانشمندی که در عین فرمانده عالی بودن یک عارف بود.
وی تصریح کرد: چمران فقط یک نظامی و دانشمند بزرگ نبود هرچند دانشمند بودن آن کافی بود تا در زمره دانشمندان بزرگ ایران و حتی جهان اسلام قرار بگیرد هنوز تز وی در سایت دانشگاه برکلی قابل دسترس همگان است اما جنبههای الهی این فرد نیز قابلتوجه است.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب بیان کرد: صفات متضاد در شهید چمران بود؛ دانشمند فیزیک پلاسما که در آن دوران تعداد انگشت شماری این تخصص را داشتند در عین حال رزمنده شجاعی بود که در همان حال عارفی وارسته و پیوسته بود.
چمران خاطرنشان کرد: مصطفی چمران، مدیر بود؛ زیرا هرکجا رفت توان سازماندهی داشت، در لبنان پایههای حزبالله را بنا گذاشت و در ایران نیز ستاد جنگهای نامنظم را تشکیل داده و فرماندهای شجاع و شهادتطلب بود.
وی عنوان کرد: با وجود این ویژگیها شهید چمران یک سیاستمدار بود و بعضی از رهبران کشورها از جمله حافظ اسد و یاسر عرفات از وی مشورت میگرفتند.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اشاره کرد: شهید چمران الگویی برای نمایندگان مجلس نیز است چراکه در زمان شهادتش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود.
** لیبرالیسم از فقاهت حکیمانه شکست خورده است
مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید در این مراسم با بیان اینکه شهید چمران نمونه برجسته از یک استاد انقلابی بود اظهار کرد: او علاوه بر اینکه در علم به جایگاه برجسته ای رسیده بود در مبارزه برای منافع عمومی مردم و محرمان هم کم نگذاشت و نشان دادن وقتی علم و ایمان با هم جمع شود شخصیت برجسته ای ساخته میشود.
زارعی در ادامه سخنان خود گفت: امروز لیبرالیسم در مقابل فقاهت حکیمانه سر به زیر افکنده است و توان مقابله با فقاهت ولایی را ندارد.
وی افزود: جریان روشنفکری لیبرال و دمکراسی لیبرال در کشورمان در مقابل فقاهت حکیمانه سر به زیر آوردند و امروز جریان دین دار در دانشگاهها سربلند کرده است.
وی با بیان اینکه امروز رهبر معظم انقلاب بر همه ابعاد از جمله پاسداشت زبان فارسی، برد موشکها، نانو اشراف دارند و حواس رهبری معطوف به همه مسائل مهم است ادامه داد: این برخلاف ادعای جریانی است که میگفت جریان فقهی ناکارآمد است. ما به عنوان جنبش استادی بسیجی کار نکرده ایم و همه کارها را یک دستگاه فکری به نام فقاهت حکیمانه انجام داده و حالا فضا در کشور و حاکمیت فراهم است و ما باید به داد کشور و مردم برسیم.
زارعی تصریح کرد: تمام جریانات روشنفکری و مدعیان علم در چند سال اخیر بشنوند که ما به عنوان صدای جنبش استادی حاضریم در هر زمان، مکان و در هر دانشگاهی درباره اینکه چه کسی در این کشور دنبال علم نافع بوده صحبت کنیم.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: جنبش بسیج اساتید فرصتی پیدا کرد تا با بهرهگیری از پشتیبانی پارادایم فقاهت حکیمانه فعالیت کند. در درگیری و نزاع دو پارادایم فقاهتِ حکیمانه و پارادایم روشنفکری تکنوکراسیِ لیبرال و با پیروزی جریان دینی انقلابی، عرصه دانشگاهها در حال تحول و گرایش به دانشگاه اجتماعی، شناسایی دردهای ملّی با نگاه حلّ المسایلی و تمدن گراست
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بیان کرد: با صبوری و مجاهدت علمی و اجتهادی بهخصوص در ۳۰ سال اخیر از سوی رهبر انقلاب و دانشمندان جوان و متدین در علوم تجربی و علوم انسانی، برچسبهای تصنعی متضاد و دوگانه علم و دین، دین و توسعه و دین و سیاستگذاری عمومی و دوگانه هویت ملی و هویت دینی رنگ باخته و فروپاشیده است.
زارعی اشاره کرد: این رنگ باختن با توجه به جلوداری نقش فقاهت و ولایت در جانشانی علم و فناوری در پیشرفت ایران و نیز خاموشی منفعلانه، بینقشی و بیاثری پارادایم شبهعلم و مدعی علم توسعه در این باره و سکوتشان در باره پیشرفت ایران، اینک عرصه دانشگاهها به محلی برای بروز و ظهور جنبشهای اجتماعی اسلامی بومی در نیل به دانشگاه اجتماعی و مساله محور، بهخصوص عرصهٔ نقشآفرینی اجتماعی جنبش استادی بسیج شده است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس افزود: این جابجایی پارادایمها و پیشتازی پارادایم علم بومی و رشد علمی درونزا، ۸۰۰ کانون جنبش استادی را به نقطهٔ تماس مردم و دانشگاهها برای برون رفت از معضلات کشور تبدیل خواهد کرد.
زارعی در پایان سخنان خود گفت: بسیج استادان کشور از سال ۸۰ تا ۹۶ و در مرحله چهارم زیست تشکیلاتی خود، اینک به مرحلهٔ اعتلا و تحول اجتماعی خود وارد شده و از موضع دانشی و اجتماعی با توجه به زمینههای علمی و تفکر اجتهادی، این جنبش به سه گانه اجتهاد منطقهای، اجتهاد ملی حاکمیتی و اجتهاد بینالمللی میاندیشد.
**مسئولیت اساتید بسیجی سنگینتر از سایر اقشار است
جلیل دارا رئیس بسیج اساتید استان تهران هم در این مراسم که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد گفت: نامگذاری سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران به نام روز استاد توسط مقام معظم رهبری مسئولیت اساتید بسیجی را سنگینتر میکند.
وی تصریح کرد: در دوره مسئولیت سردار سلامی با توجه به اینکه وی از فارغالتحصیلان دانشگاه علم و صنعت بوده و از نخبگان دانشگاهی است. انتظار داریم بسیج اساتید بیش از سایر قشرهای بسیج شکوفایی و رشد داشته باشند.
**رونمایی از ارابه جنگی به گل نشسته
در ادامه این مراسم پوستری با عنوان «ارابه جنگی سپاه ابرهه که به گل نشسته است» رونمایی شد. در این پوستر نقشی از ناو هواپیمابر آمریکایی و همچنین سخنی از سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران که «ناوهای هواپیمابر آمریکا آهن قراضهای بیش نیستند». درج شده بود.
در انتهای این مراسم از ۱۴ استاد تراز انقلاب اسلامی تجلیل میشود. این اساتید دارای سوابق علمی و انقلابی ویژهای بودند که این سوابق به تایید سازمان بسیج اساتید رسیده است.
نظر شما