حسین فلاح روز چهارشنبه در نشست اورژانس اجتماعی با تشکر از فعالین در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی افزود: انسان در عین حالی که اشرف مخلوقات است برخورد با او نیز فرآیند پیچیده و سختی دارد و برای پیشگیری از آسیبهایی که انسان را تهدید میکند آگاه سازی اهمیت زیادی دارد.
وی بر وارد کردن مردم در حوزه آسیب اجتماعی تاکید و تصریح کرد: میتوان با محوریت یکی از مؤسسات و ارتباط چهره به چهره این نگاه را شکل داد که مردم نذورات خود را در مسیر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کاهش مشکلات اجتماعی هزینه کنند.
فرماندار میبد در ادامه با اشاره به ظرفیتهای مردمی گفت: مبلغین و روحانیون و دست اندرکاران میتوانند مردم را نسبت به اهمیت مشاوره و مسائل روانشناختی آگاه کنند و با تأمین هزینهای که میتواند با مشارکت همگانی صورت گیرد میتوان طرح پایش آسیبهای اجتماعی را مانند طرح فشارخون با استفاده از کارشناسان مجرب در جامعه به مرحله اجرا درآورد.
رئیس اداره بهزیستی میبد نیز در حاشیه این نشست گفت: سازمان بهزیستی بر اساس رسالت خود اورژانس اجتماعی را به عنوان سومین اورژانس فوریتی کشور در کنار اورژانسهای ۱۱۵ و اورژانس امنیتی ۱۱۰ پایه گذاری کرد.
سید محسن فلاح با اشاره به اینکه اورژانس ۱۲۳ مرکزی اجتماعی در مواقع بحرانی مانند کودک آزاری و… است افزود: این اورژانس در میبد با داشتن ۱۰ سال سابقه فعالیت در بخشهای کاهش طلاق، مداخله در بحران اجتماعی، خط ۱۲۳، اورژانس سیار و پایگاه خدمات اجتماعی فعالیت دارد.
وی ادامه داد: در سال قبل اولین پایگاه خدمات اجتماعی در محله بی ده تأسیس شد که محلههای بیده، خانقاه و ده آباد را تحت پوشش خود دارد و با مداخله در بحرانهای این مناطق به ارائه مشاورهها میپردازد و مواردی را که نیاز است به اورژانس اجتماعی ارجاع میدهد.
این مسئول مهمترین علتهای طلاق را که بهزیستی میبد در سال گذشته ۲۵۳ مورد پذیرش داشته ۳۲ درصد عدم مهارت زندگی، ۲۴ و نیم درصد اختلالات روان پزشکی، ۱۹ و هشت دهم اعتیاد و ۱۳ و ۴ دهم درصد دخالت اطرافیان برشمرد.
وی با اشاره به ۱۷۷ مورد پذیرش بحران اجتماعی سال قبل اظهار داشت: بیشترین مورد این بحرانها اول کودک آزاری (زیر ۱۸ سال) است که نزدیک به ۳۰ درصد پروندهها را شامل میشود و بعد همسرآزاری که ۲۸ و هشت دهم درصد را به خود اختصاص داده است.
رئیس اداره بهزیستی میبد افزود: بیشترین تلاش میشود که آسیبها شناسایی و مددکاران و مشاوران اورژانس در این حوزه درگیر شوند و به افرادی که مراجعه میکنند و یا از طریق ۱۲۳ و یا اورژانس سیار پذیرش میشوند مشاوره گروهی و یا همراه ارائه شود.
وی یادآور شد: در حوزه پیشگیری از آسیبها نیز در سه مرکز مشاورهای که در حال حاضر در میبد هست و در هر مرکز حدود ۱۰ مشاور به ارائه مشاوره در زمینههای مختلف مشاوره، روانشناسی، خانوادگی، ازدواج، اشتغال، تحصیلی و… میپردازند، دورههای آگاه سازی و آموزشی در کنار کلاسهای دانشنامه ازدواج برگزار میشود.
وی از مردم خواست فرزندان خود را در کلاسهای آموزش مهارت زندگی در کنار دیگر کلاسهای آموزشی و فنی شرکت دهند تا بتوانند با آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق مقابله کنند، کلاسهای دانشنامه ازدواج را جدی بگیرند تا برای انتخاب همسر انتخابی آگاهانه داشته باشند و نیز مهارتهایی که در آن کلاسها آموزش داده میشود مانند مهارت حل مسئله، همدلی، تصمیم گیری، حل مسئله، خودآگاهی، کنترل خشم و… را بیاموزند.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
۹۹۳۴/ ۶۱۹۷
نظر شما