به گزارش ایرنا غلامحسین ساکت، چهارشنبه در جمع خوشنویسان و دوستداران این هنر در خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: خوشنویسی، انتقال دهنده فرهنگ و حکمت است و ما ملزم به ارتقای جایگاه این هنر هستیم و در درجه نخست باید نسبت به توجه و حمایت بیشتر از هنرمندان این عرصه تلاش کرد.
وی بر ضرورت فعال کردن سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مردمی برای کمک به خوشنویسان تاکید کرد و افزود: ما ملزم هستیم تا در این بحران مالی و گرفتاریها، برای ارتقای هنر دست به دست دهیم.
نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن خوشنویسان، با اشاره به جایگاه مناسب هنرمندان خراسان شمالی در عرصه خوشنویسی گفت: درصدد هستیم تا همایشی برای بانوان خوشنویس استانهای سه گانه خراسان به میزبانی بجنورد برگزار شود.
خوشنویسی درخشانترین تجلی هویت ایرانی است
استاد برجسته خوشنویسی کشور هم در این آئین از خوشنویسی به عنوان درخشانترین نمونه و تجلیگاه هویت ایرانی و اسلامی یاد کرد و گفت: خوشنویسی درخشانترین نمونه هویت و ریشههای هر ملت است و این هنرمندان در تمدن بشر نقش بسیار عمدهای ایفا کردهاند.
یدالله کابلی اظهار داشت: خوشنویسان، ماندگارترین آثار را در سدههای گذشته بر جای گذاشته و مایه فخر جامعه هستند.
وی افزود: در میان هنرها، پیش از خوشنویسی، خط، نقش بسیار بلندی در ثبت و ضبط دانش بشر و آثار ماندگاری که به نوعی نیازمند انتقال به دورههای قبل داشتهاند، را ایفا کرده است.
وی با اشاره به قدمت هزار ساله هنر خوشنویسی ایرانی گفت: تنها هنری که از آن به عنوان هنر معنایی و معنوی در ثبت و ضبط مفاهیم شعر و ادب و فضیلت استفاده شده و به هنر قدسی شهرت دارد، هنر خوشنویسی است.
این استاد خوشنویسی افزود: خوشنویسی همچنان در دنیا ارزش و اعتبار خود را حفظ کرده است.
نمایشگاهی از آثار خوشنویسان برجسته کشور با عنوان «پیوند مهر» روز چهارشنبه با حضور شماری از این هنرمندان در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی برپا شد.
در این نمایشگاه که در محل نگارخانه بجنورد برپا شده ۸۳ اثر از هنرمندان تراز اول خوشنویسی کشور از جمله استادان امیرخانی، اخوین، کابلی، فلسفی، صندوق آبادی و نیز خوشنویسان خراسان شمالی به نمایش گذاشته شده که در حاشیه آن کارگاههایی برای انتقال تجارب این هنرمندان به خوشنویسان و علاقه مندان هنر خط در این خطه برپا شده است.
۷۱۸۵/۵۱۳۲
نظر شما