اقبال حمیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ظرفیت تانکرهای حامل مواد سوختی بستگی به نوع آنها از ۲۴ هزار تا ۲۷ هزار لیتر است، اظهار داشت پارسال در این مدت هشت دستگاه تانکر حامل مواد سوختی واژگون شده بود.
وی افزود: آخرین واژگونی امسال در این استان مربوط به تانکری با ظرفیت ۲۷ هزار لیتر مازوت در دو روز پیش و در محور سنندج - مریوان حوالی روستای برقرو بوده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان اضافه کرد: اگر تانکر وابسته به شرکت نفت باشد مجهز به پمپهایی است که میتواند میزان سوخت ریخته شده را به داخل تانکر دیگری پمپاژ کنند.
حمیدی یادآور شد: تانکرهایی که متعلق به شرکت نفت نباشد فاقد این تجهیزات بوده و به همین دلیل تنها راهکار ایجاد سد و مانع خاکی است تا سوخت ریخته شده جذب خاک شود و سپس این خاک به جایگاه دفن زباله انتقال داده میشود.
وی گفت: در واژگونی تانکر سوخت نزدیک روستای برقرو مریوان محتویات این تانکر که مازوت بود پس از طی ۲۰۰، ۳۰۰ متر وارد رودخانه منتهی به رودخانه سیروان شد.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان افزود: ۶۰ درصد تانکرهای واژگون شده در سال جاری مربوط به محور سنندج - مریوان بوده است.
حمیدی اظهار داشت: از آنجا که هنوز زیرساخت تردد ترانزیت در جادههای استان تعریف نشده ولی همچنان شاهد تردد تانکرهای ترانزیتی در محورهای استان هستیم.
وی یادآور شد: تصمیماتی مبنی بر ممانعت از تردد تانکرهای ترانزیتی حامل سوخت از کردستان اتخاذ شد و قرار بود که محل تردد از خاک عراق به مرز پرویز خان در استان کرمانشاه انتقال داده شود که هنوز اجرایی نشده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه براساس آئین نامه حمل و نقل مواد شیمیایی تردد تانکرهای سوخت در شبها و روزهای تعطیل ممنوع است، گفت: همچنان به این آئین نامه عمل نمیشود و بیشترین واژگونی این تانکرها در شب و زمان تاریکی هوا و قبل از طلوع آفتاب بوده است.
۲۹ تانکر حامل مواد شیمیایی و مشتقات نفتی در طول سال گذشته در محورهای مواصلاتی کردستان واژگون شد و یکی از پیامدهای زیست محیطی این اتفاق ریختن محموله آنها و آلودگی آب و خاک است.
۹۹۳۶/۹۱۰۲
نظر شما