۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۸
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 83363246
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ملایری ها از کجا روزنامه بخرند؟

۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۸
کد خبر: 83363246
ملایری ها از کجا روزنامه بخرند؟
تنها دکه روزنامه فروشی ملایر پس از جمع آوری توسط شهرداری

همدان- ایرنا- ملایر شهر جهانی انگور، شهر ملی مبل و منبت که اخبار جهانی و ملی شدن آن تیتر یک رسانه های محلی و استانی بود، واپسین روزهای بهار را در حالی سپری کرد که تنها دکه مطلوعاتی آن در میان بهت و حیرت فعالان رسانه ای توسط شهرداری جمع آوری شد.

صبح روز پنجشنبه هفته گذشته در حالی که شهر ملایر مهیای میزبانی از فصل گردشگری می‌شد، خبری ناراحت کننده مبنی بر جمع آوری تنها دکه مطبوعاتی این شهر توسط شهرداری به گوش رسید و خیلی سریع خبر دست به دست شد.

این خبر به اندازه‌ای ناراحت کننده بود که واکنش اهالی رسانه و مطبوعات این شهر را به دنبال داشت و به سرعت تعدادی از خبرنگاران دروبین به دست برای ثبت تصاویر به محل جمع آوری دکه مطبوعاتی رفتند.

داستان از این قرار بود که بامداد روز یاد شده شهرداری ملایر نسبت به جمع آوری تنها دکه مطبوعاتی با سابقه‌ای بیش از ۳۰ سال در ورودی بازارچه قدس این شهر اقدام می‌کند؛ حرکتی که به گفته شهرداری بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران و تأیید فرماندار و دادستان این شهر انجام شده است.

موضوع به اندازه‌ای حساس و تعجب برانگیز بود که واکنش فعالان رسانه‌ای کهنه کار را نیز به دنبال داشت و به سرعت با نقش بستن تیتر «رسانه های ملایر؛ بی پناه تر از همیشه» در فضای مجازی بیشتر دل اهالی رسانه را به درد آورد.

در این مطلب که به قلم «امین الله علیمرادی» فعال رسانه ملایر با بیش از سه دهه فعالیت در عرصه رسانه‌های محلی و ملی نگاشته شده، آمده است: «امروز و در حالی که اصحاب رسانه در ملایر خود را آماده استقبال از وزیر راه و شهرسازی و پوشش خبری برنامه‌های این سفر می‌کردند، مأموران شهرداری در اقدامی فرهنگ سوز و نابخردانه، تنها دکه مطبوعاتی این شهرستان فرهنگی و دانشگاهی با ۳۰۰ هزار تن جمعیت را با تمامی وسایل و نشریات موجود در آن از بیخ و بُن بَرکندند.

وضعیت ارایه مطبوعات ملایر پس از جمع آوری تنها دکه روزنامه فروشی این شهر توسط شهرداری

علیمرادی ادامه داد: به خوبی می دانم که یکی از وظایف مهم و تعریف شده شهرداری‌ها، ساماندهی و زیباسازی سیما و منظر شهری است که می‌تواند در آرامش فکری و بصری شهروندان مؤثر باشد، اما در شرایطی که رسانه‌های محلی با مشکلات کمرشکن و طاقت سوزی همچون گرانی کاغذ، دستمزدها، بیمه، حمل و نقل و اجاره در حال جنگی نابرابر هستند، این اقدام شهرداری در هیچ قاموسی نمی گنجد.

رسانه‌ها بی پناه تر از همیشه

این فعال رسانه توجیه شهرداری ملایر برای برچیدن شبانه این دکه بی پناه را هم مصداق همین می‌داند؛ کما اینکه حکایت واحدهای واگذار شده به رسانه‌های ملایر در ساختمان خیابان شهدا و شکایت شهرداری از برخی فعالان رسانه‌ای هم خود حکایتی عجیب دارد و روایتی طویل!

علیمرادی افزود: ای کاش مسئولان شهرداری ملایر برای تمامی موضوع‌های جاری همچون قراردادها، مزایده‌ها، آبونمان مطبوعات محلی، جذب نیرو، پرداخت هزینه‌های نشر آگهی، هتل پارک و سایر موارد هم این سرعت عمل را داشته باشند.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های ارزشمند کارکنان خدوم شهرداری، به عنوان یک شهروند و کسی که بیش از سه دهه در عرصه رسانه‌های محلی و ملی فعالیت دارد، از فرماندار ویژه ملایر به عنوان نماینده عالی دولت، شورای اسلامی شهر به عنوان نهاد فرادستی شهرداری، نمایندگان ملایر عضو دو کمیسیون تخصصی فرهنگی و حقوقی و قضائی، گفت: انتظار دارم به قید فوریت نسبت به پیگیری و جانمایی مجدد این دکه در مکانی دیگر اقدام کنند.

در جریان جمع آوری تنها دکه مطبوعاتی ملایر، شهرداری مدعی است که به مسئول دکه اخطار ۱۰ روزه داده و ۲۸ خرداد زمان اتمام این مهلت بوده است.

در همین رابطه و پس از انتشار سریع مطلب انتقادی این فعال رسانه، معاون خدمات شهری شهرداری ملایر در مقام پاسخگویی به این مطالب برآمد و در اقدامی مسئولانه در تماس با امین الله علیمرادی، ماجرای جمع آوری دکه مطبوعاتی را اینگونه تشریح کرد که جمع آوری این دکه با هدف دسترسی سریع به بازار سنتی ملایر در مواقع ضروری همچون آتش سوزی، زلزله و انفجار و بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران و تأیید فرماندار و دادستان این شهرستان صورت گرفته است.

مجتبی داروی بیان کرد: در همین رابطه اخطار ۱۰ روزه به بهره بردار برای جمع آوری دکه داده شد که در تاریخ ۲۸ خرداد این مهلت به پایان رسیده است.

وی اقدام شبانه شهرداری برای جمع آوری دکه مطبوعاتی با اطلاع بهره بردار را به دلیل مشکلات ترافیکی منطقه عنوان کرد و گفت: محل جدید در خیابان خیام ورودی پارک شهید چمران پیش بینی و برای نصب دکه با طراحی شکیل و مناسب سیما و منظر شهری به بهره بردار اعلام شده است.

اما آن سوی ماجرا اظهارات مسئول این دکه مطبوعاتی جور دیگری است و مدعی است شهرداری برای جمع آوری دکه از قبل به وی اطلاع رسانی نکرده است، در حالی که پیش از این به دلایل موجّه برای جابجایی دکه با شهرداری ملایر رایزنی شده بود.

حمید بشیر گنبدی در گفتگوهای خبری ابراز داشت: ما نیز این موضوع را پذیرفتیم و مقرر شده بود پس از جانمایی و توافق طرفین برای تعیین مکان جدید، خودمان نسبت به جابجایی آن اقدام کنیم.

از جمع آوری دکه اطلاعی نداشتم

وی ادامه داد: اما متأسفانه صبح روز پنجشنبه توسط یکی از همسایگان متوجه شدم که دکه روزنامه فروشی با بیش از ۳۰ سال سابقه بدون اطلاع قبلی جمع آوری شده و وسایل آن معلوم نیست کجاست.

این فعال رسانه و نماینده روزنامه‌های سراسری خاطرنشان کرد: انتظار و شناخت ما از شهرداری ملایر تعامل، همکاری و حمایت از امور فرهنگی بویژه رسانه‌ها است و این اتفاق را به احتمال زیاد ناشی از سوءتفاهم و ناهماهنگی می‌دانیم که امیدواریم با جانمایی جدید برای تنها دکه مطبوعاتی شهر بار دیگر آماده خدمت‌رسانی به همشهریان باشیم.

از آنجا که اهالی رسانه همواره تعهد کرده‌اند در هر شرایطی در کنار هم باشند و نگذارند حق آنها ضایع شود و بارها و بارها مسئولان استانی و شهرستانی نیز حمایت بی چون و چرای خود را از این قشر زحمتکش و بی ادعا اعلام کرده‌اند، مهرداد حمزه مدیرعامل خانه مطبوعات همدان در تماسی تلفنی با شهردار ملایر علت را جویا شد و حسین بابایی وعده دایر شدن این دکه را در اسرع وقت داد.

وعده شهردار ملایر برای نصب دکه در مکانی بهتر

شهردار ملایر که همواره خود را حامی اهالی رسانه معرفی می‌کند، گفت: چندین جانمایی جدید و بهتر با ظاهری شکیل تر برای دکه مطبوعاتی تعیین و به مسئول دکه پیشنهاد شده است.

بابایی با بیان اینکه جمع آوری این دکه به درخواست ستاد مدیریت بحران شهرستان در ایجاد امنیت بازار ملایر بود افزود: بر اساس حکم قضائی این دکه جمع آوری شد و مالک دکه مطبوعاتی باید از نظر ظاهری تغییراتی را در دکه ایجاد و در محل مورد نظر آن را نصب کند.

تنها دکه روزنامه فروشی ملایر پس از جمع آوری توسط شهرداری

شهردار ملایر مکان پیشنهادی را بهتر از مکان قبلی دانست و به دلیل ماهیت فرهنگی و مطبوعاتی این دکه آمادگی همکاری شهرداری را برای جابجایی این دکه اعلام کرد.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان نیز در این تماس تلفنی از شهردار ملایر درخواست کرد: راهکاری برای افزایش تعداد دکه‌های مطبوعاتی در این شهر بیاندیشد که شهردار نیز قول مساعد داد اقدام لازم در این زمینه صورت گیرد.

اما تأکیدات نماینده مردم ملایر در نشست رسمی شورای اداری این شهرستان که عصر همان روز و پس از اتمام مراسم حضور وزیر راه و شهرسازی در ملایر برگزار شد، فصل اخطلاب این موضوع بود که وی بار دیگر مجدانه از اهالی رسانه و مطبوعات این شهرستان دفاع کرد و خواستار حل مشکل دکه مطبوعاتی ابتدای خیابان شهدای ملایر از سوی شهرداری شد.

دکه‌های مطبوعاتی در دسترس مردم باشد

محمد کاظمی به برتر بودن ملایر به عنوان شهر فرهنگی اشاره و بیان کرد: به طور قطع کسی که وارد این کهن شهر می‌شود باید آثار فرهنگ، دانش و سنت‌های خوب آن را ببیند و در چهار گوشه شهر و دروازه‌های ورودی شهر دکه‌های مطبوعاتی و روزنامه فروشی در دسترس باشد.

وی خطاب به شهرداری ملایر تاکید کرد: دکه مطبوعاتی، کتابفروشی و آثار فرهنگی ظرفیت‌هایی برای شناخت بهتر شهر و فرهنگ مردم آن است و اگر جایگاه روزنامه فروشی و مطبوعاتی به دلایل مختلف تعطیل شده که نمونه اش را امروز شاهد بودیم، باید جابجایی در محل دیگری صورت گیرد.

کاظمی خاطرنشان کرد: آثار فرهنگی مردم ملایر بویژه اینکه عنوان شهر جهانی انگور و شهر ملی منبت را یدک می کشیم و شاهد خیل مسافران و گردشگران هستیم، باید بهتر از گذشته نمود شهری یابد.

با این حال کِش و قوس‌ها مبنی بر بی اطلاعی مسئول دکه مطبوعاتی و ادعای شهرداری مبنی بر قانونی بودن این اقدام و اطلاع رسانی از قبل برای جمع آوری دکه ادامه دارد؛ اما مهمتر اینکه پل ارتباطی مردم با مطبوعات و رسانه‌های مکتوب ملی و محلی قطع شده است.

۷۵۲۸/‏۲۰۹۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha