فصل تابستان زمان اوج حضور گردشگران و مسافران داخلی و خارجی در شهرستان مرزی بندر آستارا است و بسیاری از هموطنان، تعطیلات آخر هفته را نیز برای سفر به این منطقه زیبا مغتنم میشمارند اما نبود آب و قطعی مکرر آن در اماکن اقامتی، میهمانان و شهروندان را کلافه کرده است.
گلایه گردشگران و شهروندان
حمید مروتی که از تبریز به آستارا آمده است، روز گذشته (جمعه) قطعی چند ساعته آب را شایسته این منطقه گردشگرپذیر ندانست و گفت: نبود آب در هوای شرجی شمال و تابستان گرم، بسیار آزاردهنده است و این مشکل باید دهها سال قبل حل میشد.
نسترن فانی نیز که به همراه خانواده از تهران به آستارا مسافرت و در یکی از مسافر کاشانههای این شهر اقامت کرده است، گفت: نبود آب در دیاری که به شهر باران معروف است، توجیهی ندارد و من نمی دانم مسئولان این شهرستان چه پاسخی برای شهروندان و گردشگران دارند.
او افزود: معرفی جاذبههای گردشگری آستارا توسط رسانهها و تبلیغاتهای مختلف، گردشگران را به این سرزمین زیبا میکشاند، اما قطعی آب شرب و حمام هتل و مسافرخانه، به هیچ وجه قابل قبول نیست و این معضل به یقین در کاهش گردشگر و کم رونقی صنعت گردشگری تأثیر خواهد گذاشت.
یکی از خوار و بار فروشان مستقر در فلکه گاز آستارا نیز گفت: هیچ انسان عاقلی نیاز به آب سالم را در این هوای گرم کتمان نمیکند و در مواجهه با گردشگران، از اینکه آب شهر به طور مستمر و ساعتها قطع میشود، به جای مسئولان اظهار شرمندگی میکنیم.
وی افزود: هر مسئولی وارد آستارا میشود، جملاتی راجع به سد لاستیکی و وعدههای ساخت آن مطرح میکند و بعدها بدون اینکه تأثیر مثبتی به عمران این شهرستان داشته باشد، میرود و این وضعیت نگران کننده است.
انتقادها در تریبونهای رسمی
امام جمعه آستارا نیز روز گذشته در خطبههای نماز جمعه قطعی آب شهر و برخی از روستاها را برازنده این منطقه گردشگری ندانست و با گلایه از سپری شدن زمان تکمیل سد لاستیکی، مسئولان را به پاسخگویی به مردم در این خصوص فرا خواند.
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا گفت: قطعی آب خانهها، مراکز اقامتی و روستاها در فصل تابستان، غیر قابل قبول است و زیرساختهای آن باید مدتها پیش تأمین و ساخته میشد.
وی ادامه داد: برای تأمین آب مورد نیاز این شهرستان، به چند سد نیاز است و از مسئولان انتظار میرود با تکمیل سریع سد لاستیکی، بخشی از مشکلات کم آبی و بی آبی را برطرف و مردم نیز با لحاظ مصرف بهینه، مسئولان را همراهی کنند.
پاسخ شرکت آب و فاضلاب شهری
علی رضا ملکی نژاد مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری آستارا نیز گفت: افت فشار و قطعی آب در شهر گزارش میشود و ظرفیت تولید تنها تصفیه خانه آب آستارا ۱۸ هزار متر مکعب در روز است و با افزایش گردشگر و مصرف آب، توان تولید تصفیه خانه افزایش نمییابد.
وی ادامه داد: مصرف آب در روزهای پر مسافر حدود ۳۵ درصد بیشتر از ظرفیت تولید آن است و این امر موجب افت فشار و قطعی آب در شهر میشود و اگر خانوارها و گردشگران، مصارف خود را مدیریت و صرفه جویی کنند، مشکل رفع خواهد شد.
ملکی نژاد بیان کرد: آب آستارا از رودخانه بهارستان تأمین میشود و برای تأمین آب مورد نیاز این شهر با دورنمای سالهای آینده، باید با تلاش مسئولان محلی و استانی، از رودخانه آق چای نیز آب به تصفیه خانه منتقل شود.
آستارا که بر اساس اطلاعات موجود، با یک هزار و ۲۰۰ میلیمتر بارش در سال، یکی از نقاط پربارش ایران است، این روزها با قطع مکرر و افت فشار آب مواجه است و این مشکل، شهروندان را به عنوان میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی، آزار میدهد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع است.
گزارش از عیسی پاشاپور
۷۱۲۴/۲۰۰۷/
نظر شما