۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۴
کد خبر: 83363816
T T
۱ نفر
دومین جشنواره موسیقی «صبا» فراخوان داد

تهران - ایرنا - فراخوان دومین دوره‌ جشنواره موسیقی صبا پس از دو سال تاخیر در برگزاری جشنواره منتشر شد.

براساس اعلام روابط عمومی جشنواره موسیقی صبا داوطلبان می‌توانند با مراجعه به وب سایت sabamusicfestival.com و مطالعه کامل متن فراخوان نسبت به ثبت نام در این جشنواره اقدام کنند. بر اساس متن فراخوان دومین دوره جشنواره موسیقی صبا آخرین مهلت ارسال آثار برای دبیرخانه، ۳۰ مهر ماه خواهد بود و برگزیدگان نهایی علاوه بر دریافت جوایز نقدی در رویداد بهاره‌ی صبا در دوره بعد، اجرای رسمی خواهند داشت.

صبا نمودار همدلی

حمید عسکری رابری، رئیس دانشکده‌ی موسیقی دانشگاه هنر و رئیس دومین دوره‌ی جشنواره صبا گفت: جشنواره موسیقی صبا، نمودارِ همدلی و توانایی‌های تخصصیِ دانشجویانِ موسیقی کشور است و حضور در این جشنواره می‌تواند نشانه حیات موسیقایی جوانان و حرکت در مسیر پیشرفت باشد.

وی افزود: با همراهیِ جشنواره صبا در مسیری امیدبخش و انرژی‌آفرین حرکت کنیم.

صبر دوساله برای حضوری قدرتمند

همچنین پوریا رمضانیان، دبیر دومین دوره این جشنواره نیز درباره تأخیر در برگزاری جشنواره گفت: هر رویداد مفصل یا جشنواره‌ای با این ابعاد ممکن است در برگزاری دوره دوم خود، با مشکلاتی مواجه باشد چراکه ازیک‌سو باید قوت‌های دوره نخست را حفظ کند، و ازسوی‌دیگر باید مشکلات و نواقص پیش را برطرف کند.

رمضانیان ادامه داد: برطرف کردن این نواقص نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌ها و تدوینِ آیین‌نامه مشخص بود که خوشبختانه در مدت دوساله در این زمینه به ثباتی نسبی رسیدیم. وی افزود: در این دوره برای بخش رقابتیِ آنسامبل‌ها، امکان بهره‌مندی از مربی‌های کارآزموده فراهم شده است که به‌زودی توضیحات مفصل در این ارتباط در وب سایت جشنواره منتشر خواهد شد.

«صبا» میزبان احمد پژمان

دبیر دومین دوره جشنواره صبا اظهار کرد: «این جشنواره‌ی امسال میزبان مسابقه آهنگ‌سازی استاد احمد پژمان است. این جشنو اره آهنگ‌سازی نیز با تأخیری پنج‌ساله برگزار می‌شود که صبا در این دوره بانی آن خواهد بود. هرچند باید دید این میزبانی به‌طور دائم است یا خیر، که این مسأله نیازمند بررسی دقیق‌تری است. فراخوان این مسابقه نیز به‌زودی در سایت جشنواره صبا انتشار خواهد یافت.»

رمضانیان افزود: در این دوره از جشنواره ما در مواردی محدود از چند داور بین‌المللی هم برای قضاوت دعوت کرده‌ایم. وی توضیحات تکمیلی درمورد بخش‌های مختلف جشنواره را به نشستی خبری موکول کرد.

وی در پایان از همکاری محمدهادی مجیدی، دبیر نخستین دوره و مؤسس جشنواره، محمدرضا تفضلی، استاد دانشگاه هنر، حمید عسکری، رئیس دانشکده‌ی موسیقی دانشگاه هنر و همچنین ربکا آشوقیان، استاد دانشگاه تشکر کرد.

محمدهادی مجیدی، مؤسس جشنواره و مدیر اجرایی دوره‌ی دوم گفت: از دانشجویان و داوطلبان شرکت در بخش‌های رقابتی جشنواره تقاضا دارم که متن فراخوان را کامل مطالعه کنند، و پس از گذشت دو هفته، تمام مطالب و پاسخ سوال‌های خود را در وب‌سایت جستجو کنند. کادر برگزاری صبا هم پاسخ‌گوی سوالات خواهد بود.

از «فارابی» تا «رودکی» با صبا

وی در ارتباط با بخش رقابتی خاطر نشان کرد: در دوره نخست بخش‌های رقابتی آنسامبل ایرانی و آنسامبل کلاسیک غربی، در سالن فارابی دانشگاه هنر برگزار شد، اما امسال به‌کمک انجمن موسیقی ایران در دو بخش رقابتی در تالار رودکی برگزار می‌شود.

به گفته مجیدی: در این دوره نتیجه قضاوت در تمام بخش‌ها در جدولی مخصوص در وب‌سایت جشنواره منعکس خواهد شد، و شرکت‌کنندگان از ریزِ نظرات داوران درباره کیفیت کار خود مطلع خواهند شد. این جدول‌ها توسط مشاور علمی هر بخش تدوین می‌شود، و داوران بر این اساس، به داوری خواهند پرداخت.

جذب حداکثری در جشنواره «صبا»

وی افزود: در دوره نخست کوشش صبا این بود تا از تمام عناصر و نیروهای دانشگاهی بخصوص، دانشکده موسیقی دانشگاه هنر، و گروه موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، بهره‌مند شود. در این دوره به‌علاوه از نیروهای غیر آکادمیک و شاخص نیز نهایت استفاده را خواهیم داشت.

در ادامه دبیر جشنواره در ارتباط با هم‌نامی جشنواره صبا با جشنواره‌ای دیگر که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده است، گفت: «متأسفانه چند ماه پس از مراسم اختتامیه نخستین دوره صبا، مطلع شدیم جشنواره‌ای با ابعادی کوچک، توسط دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده که آگاهانه یا ناآگاهانه از نام صبا استفاده کرده‌است. درست آن بود که برگزارکنندگان آن جشنواره، پیش از برگزیدن این عنوان، نامِ صبا را در اینترنت جستجو می‌کردند.

وی افزود: به غیر از ابعاد جشنواره‌ی صبا و برگزاری آن به‌دست نیروهای متخصص موسیقیِ کشور، بخصوص دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران، اولویت زمانی در برگزیدن این نام با جشنواره ما بوده که متأسفانه دانشگاه شریف در این مسأله کم‌دقتی یا کم‌لطفی کرده است. ازآن‌جاکه این اشتراک لفظی در نام‌گذاری، موجب اختلاط خبری و ایجاد پاره‌ای ابهامات برای رسانه‌ها و مخاطبان شده‌است، از او درخواست خواهم کرد تا هرچه سریع‌تر به تغییر عنوان جشنواره‌شان اقدام کنند وگرنه بدیهی‌ست که صبا درعین حفظ احترام برای برگزارکنندگان، شرکت‌کنندگان، و اساتید حاضر در آن جشنواره، از مجاری قانونی برای حل این مسأله اقدام خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha