۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۰
کد خبر: 83363856
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

موضوع حوزه سلامت که دادستان شیراز به آن ورود کرد

شیراز- ایرنا- مطالبات مردمی در زمینه فعال کردن دستگاه کارتخوان بانکی در مطب پزشکان شهر شیراز برای دریافت وجه ویزیت و سایر هزینه ها از بیماران پس از آنکه با بی رغبتی برخی پزشکان مواجه شد، ورود دادستان شیراز به این موضوع را در پی داشت.

طی سال‌های اخیر و با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات رسانی به شهروندان در حوزه‌های مختلف تسهیل شده است اما در شهر شیراز به عنوان قطب سلامت و درمان جنوب کشور که پیشرفت زیادی در دانش پزشکی دارد، برخی مطب‌های پزشکان هنوز با استفاده از دستگاه کارتخوان بیگانه اند.
در برخی مطب‌های پزشکان شیراز، هنوز مبالغ هزینه ویزیت به صورت دستی از بیماران اخذ می‌شود.
در حالی که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی دو سال گذشته، توصیه‌های جدی به این گروه از پزشکان در زمینه نصب دستگاه کارتخوان داشته اند اما این توصیه چندان جدی گرفته نشده است.

دریافت وجه نقد در مطب پذیرفته نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۲۷ مرداد ۹۷ با بیان اینکه پرداخت وجه نقد در مطب‌های پزشکان پذیرفته نیست، به ایرنا گفته بود: پزشکان باید با گذاشتن کارتخوان و استفاده از آن برای دریافت الکترونیک وجوه، جلو شبهات مبنی بر فرار مالیاتی را بگیرند.
علی بهادر افزود: البته گاه مشکلاتی در استفاده از کارت خوان‌ها یا به حساب نرفتن پرداختی‌ها به حساب پزشکان پیش می‌آید که پزشکان را ناچار به دریافت پول نقد می‌کند که این موارد در موارد اندک و استثنایی پذیرفته است اما اینکه پزشکان بخواهند همیشه و در همه حال از وجه نقد دریافت کنند پذیرفته نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: استفاده از کارتخوان رویه‌ای است که باید به سمت آن برویم، برخی از مطب‌ها کارتخوان ندارند و شاید هم جمع آوری شده است، این موارد مورد نظارت است و هر پزشک حداقل باید یک کارتخوان داشته باشد.
بهادر گفت: استفاده از کارتخوان و پرداخت الکترونیک امروز به یک موضوع معمولی تبدیل شده و همه مغازه‌ها امروز پرداخت الکترونیک دارند، جامعه ما نمی‌پذیرد که یک مطب پزشک کارتخوان نداشته باشد، همین موارد است که شبهه عدم پرداخت مالیات را در ذهن مردم می‌سازد و آن را گسترش می‌دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در یک جامعه نباید راه‌هایی توسط قشر متخصص جامعه پیموده شود که شبهه ایجاد کند، فرار مالیاتی از جمله این موارد است، پرداخت مالیات شرط یک جامعه شهری و مدنی است و باید همه به آن احترام بگذارند.

توصیه‌ای که تکلیف شد
و اما بی توجهی برخی پزشکان به این توصیه تا حدی ادامه یافت که مدیرکل امور مالیاتی استان فارس ۲۲ اردیبهشت ۹۸ از تکلیف شدن پزشکان به رعایت این دستورالعمل سخن گفت.
ناصر هاشمی اعلام کرد: همه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی مکلف بوده اند از ابتدای سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی و دستگاه کارتخوان استفاده کنند.
وی اظهار داشت: این موضوع شامل مشاغلی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر شده، می‌شود.
وی افزود: همه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ۱۰ درصد از حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان را بر اساس مبلغ صورتحساب مجموع سهم بیمار و سهم بیمه به عنوان علی الحساب مالیاتی کسر و تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب به نام پزشک به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.
هاشمی اضافه کرد: این مالیات علی الحساب شامل پرداخت‌هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود، نخواهد بود.

گلایه‌های بیماران

فرزاد دهقانی که از یکی از استان‌های همجوار فارس برای درمان به شیراز آمده است، از منتقدان نبود کارتخوان در مطب پزشکان است.

وی گفت: در حالی که خسته و در هوای گرم وارد مطب پزشکی در شیراز شدم، در اقدامی تعجب برانگیز منشی از من طلب پرداخت وجه نقد کرد.
دهقانی ادامه داد: می‌توان گفت، نبود کارتخوان آخرین خوان در راه یابی به مطب برخی پزشکان متخصص و فوق تخصص در شهر شیراز است، جایی که بیشترین مبالغ بابت ویزیت دریافت می‌شود.
عباس محمدی شهروند شیرازی نیز گفت: در شرایط پیشرفت فناوری، سخن از جراحی بیماران از راه دور است اما در مطب‌های پزشکان، پیامی نومیدکننده دریافت می‌کنیم که زیبنده شیراز نیست.
وی اظهار داشت: برخی پزشکان شیرازی اقبالی به فناوری نشان نمی‌دهند، همچنانکه انتظار است نوبت دهی آنها اینترنتی باشد اما همچنان اصرار بر شیوه‌های سنتی است.

دستور دادستانی برای احقاق حق مردم و بیت المال
۲۶ خردادماه جاری بود که خبر رسید دادستانی مرکز استان فارس از دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواسته است تا همه مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و مطب‌ها را موظف به استفاده از دستگاه کارتخوان کنند.
تهیه و استفاده از دستگاه کارتخوان در تمامی مراکز درمانی اعم از بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مطب پزشکان و سایر مراکز درمانی فارس به استناد بند" ی" تبصره ۶ قانون بودجه سال ۹۸ مورد تاکید قرار گرفته است.
مدیر نظارت، اعتباربخشی و صدور پروانه‌های معاونت درمان و دبیر ستاد نظارت بر تعرفه خدمات پزشکی نیز در پی تاکید دادستانی شیراز، گفت: از مسئولان مراکز درمانی، پزشکان، دندانپزشکان و کارشناسان پروانه دار با توجه به نامه دادستانی درخواست شده نسبت به اجرای قانون تهیه دستگاه کارتخوان و همچنین رعایت تعرفه‌های مصوب اقدام کنند.
قاسم ایزدی با تأکید بر اینکه اکثر افراد جامعه پزشکی این قانون را رعایت می‌کنند، از افرادی که تاکنون نسبت به تهیه دستگاه کارتخوان اقدام نکرده اند خواست تا در این خصوص اقدام کنند تا دچار مشکلات قانونی نشوند.
در حالی که وجود کارتخوان در مراکز مختلف تجاری، فرهنگی اجتماعی، ورزشی و… به یک موضوع عادی تبدیل شده و بیشتر کسب و کارها پرداخت الکترونیک دارند، پذیرش نبود کارتخوان در مطب‌های پزشکان قابل پذیرش نیست و این موضوع می‌طلبد، مسئولان مرتبط اهتمام بیشتری به تحقق این امر داشته باشند.
۲۰۲۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha