۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۳۹
کد خبرنگار: 1187
کد خبر: 83364234
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راه دسترسی به جاذبه طبیعی «چمن متحرک» تکاب کوتاه‌تر می‌شود

مهاباد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکاب گفت: راه دسترسی مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان به جاذبه طبیعی و گردشگری چمن متحرک این شهرستان با احداث یک رشته جاده میانگذر، حدود 50 کیلومتر کوتاه‌تر می‌شود.

امیر مطلوبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه عملیات زیرسازی و شن ریزی این جاده آغاز شده، اظهار داشت: برای احداث این جاده میانگذر، سه میلیارد ریال اعتبار اولیه تخصیص یافته که برای تکمیل آن نیز ۱۰ میلیارد اعتبار دیگر نیز مصوب شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکاب با بیان اینکه در حال حاضر گردشگران برای عزیمت به این مکان از مجموعه تخت سلیمان بیش از ۶۷ کیلومتر راه طی می‌کنند ادامه داد: با احداث این جاده میانگذر گردشگری، فاصله بین این محوطه باستانی و جاذبه طبیعی چمن متحرک به ۱۷ کیلومتر کاهش می‌یابد و گردشگران بدون مراجعه به شهر تکاب از محدوده سه راهی بابانظر از مجموعه تخت سلیمان به چمن متحرک می‌روند.
مطلوبی با اشاره به اینکه برای احداث این جاده عملیات رفع سیلاب، احداث پل و تعریض مسیر انجام خواهد شد، افزود: با احداث و تکمیل این جاده میانگذر، علاوه بر کوتاه‌تر شدن راه دسترسی مجموعه تخت سلیمان به این جاذبه دیدنی، یک محور گردشگری جدید در منطقه ایجاد و تعریف می‌شود.
وی با بیان اینکه تردد در این محور جدید موجب جذب و افزایش گردشگر در منطقه خواهد شد، اضافه کرد: با احداث این جاده، ضمن توسعه زیرساخت‌ها بر جذابیت گردشگری منطقه نیز افزوده شده و زنجیره‌ای از آثار تاریخی و طبیعی در فاصله‌های کوتاه جاده‌ای تشکیل می‌شود.
«چملی گل» یا چمن متحرک تکاب در ۱۷ کیلومتری شمال شرقی این شهرستان و در روستای هدف گردشگری «بدرلو» از دهستان افشار بخش مرکزی واقع شده است؛ وجود چمن متحرک، روستای بدرلو را در فصل‌های بهار و تابستان به یکی از گردشگرپذیرترین روستاهای آذربایجان غربی تبدیل کرده است.
مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان نیز با دریاچه‌ای اسرار آمیز در وسط بقایای تاریخی در ۴۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید.
به عقیده باستانشناسان محوطه تاریخی تخت سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته است؛ اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ‌های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به چشم می‌خورد.
شهرستان تکاب با ۸۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است و ۱۷۰ اثر میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی دارد.
۷۵۱۴/‏۶۱۸۵/‏۳۰۷۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha