حسین شیبانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به افزایش آمار اهدای عضو در شاهرود به نسبت مدت مشابه سال گذشته، اظهار داشت: در سال ۹۷ بیش از ۲۰ عضو ۶ بیمار مرگ مغزی در شاهرود به بیماران زیادی در کشور زندگی بخشید.
وی افزود: کوچکترین اهدا کننده در سال گذشته ۱۹ ساله و مسن ترین آنان ۴۵ ساله بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، میانگین سنی اهدا کنندگان امسال را نیز ۳۴ سال عنوان کرد و یادآورشد: در یکی از موارد علاوه بر اهدای اعضای بدن یک جوان ۲۳ ساله، مغز استخوان وی نیز به ۵۷ بیمار مبتلا به سرطان زندگی دوباره بخشید.
شیبانی، با اشاره به کوشش اعضای تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به ویژه دکتر حاجی میرصادقی مسئول واحد پیوند اعضاء این دانشگاه در شناسایی بیماران مرگ مغزی و دریافت رضایت از خانواده های آنان، تصریح کرد: واحد فراهم آوری پیوند اعضا از سال ۹۲ در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود فعال شده و افزایش آمار اهدای عضو در شاهرود نشان دهنده به ثمر نشستن تلاش ها برای آگاهی بخشی به جامعه نسبت به این کار نیکو و خداپسندانه است.
وی همچنین با بیان اینکه ۸۵ درصد از موارد مرگ مغزی بعد از یک تا دو هفته فوت می کنند، ابراز کرد: براساس آمارها سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در ایران رخ می دهد و روزانه ۲۰ بیمار مرگ مغزی نیز بدون اهدای عضو از دنیا می روند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اضافه کرد: براساس گزارشهای انجمن اهدای عضو ایران در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار دریافت عضو اضافه میشود، در حالی که از سوی دیگر روزانه بین هفت تا ۱۰ بیمار به دلیل نرسیدن عضو از دنیا می روند.
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از سال ۱۳۵۲ با عنوان آموزشگاه بهیاری کار خود را آغاز کرد، در سال ۱۳۶۱ به دانشکده مامایی و پرستاری و در سال ۱۳۷۱ به دانشکده علوم پزشکی ارتقاء یافته است. مجموعه کنونی از اسفند ۱۳۸۶ با عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود در حال فعالیت است.
این دانشگاه هم اکنون دارای یکهزار و ۷۰۰ دانشجو در ۹ رشته کارشناسی، ۶ رشته کارشناسی ارشد و پنج رشته دکترای تخصصی است.
۷۳۵۹/۶۱۶۷/۶۱۰۳