۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۳۹
کد خبرنگار: 1488
کد خبر: 83364490
T T
۰ نفر
گیلان مدرسه کم دارد،  خیرین مدرسه ساز  یاری کنند

لاهیجان -ایرنا-مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: خیرین مدرسه ساز می‌توانند آموزش و پرورش استان را در افزایش میانگین سرانه فضای آموزشی و رساندن آن به میانگین کشوری یاری دهند.

نادر جهان آرای در حاشیه بیست و یکمین همایش خیرین استان گیلان در لاهیجان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: استان گیلان ازنظر میانگین سرانه فضاهای آموزشی به متر مربع برای هر دانش آموز اندکی پایین‌تر از میانگین کشوری است و اگر بخواهیم این سرانه را به حد میانگین کشوری برسانیم باید جدای از اعتبارات دولتی که براساس جمعیت دانش آموزی توزیع می‌شود خیرین مدرسه ساز با کمک‌ها و همت بلند خود در ساخت فضاهای آموزشی و مدارس جدید بویژه در شهرها به کمک آموزش و پرورش بیایند.

وی خاطرنشان کرد: سرانه میانگین آموزش کشور بالای پنج و دو دهم است درحالی است که این رقم در گیلان چهار و هشت دهم است که از میانگین کشوری کمتر است که برای جبران این کمبود به همت بلند خیرین و افراد خوشنام گیلان نیازمند است و کمک‌های آنها می‌تواند خیلی در این زمینه مؤثر باشد.

وی اظهارداشت: در سفر ریاست جمهوری بیش از یکصد میلیارد تومان فقط برای پروژه‌های نیمه تمام گیلان تخصیص پیدا کرده است که باید بتوان از این اعتبارات در جهت تکمیل مدارس نیمه تمام استان هم استفاده شود.

جهان آرای یادآور شد: در استان‌هایی که مجمع خیرین مدرسه ساز شکل گرفته است و جنب و جوش خیرین بیشتر است ساخت و ساز و مکان‌های آموزشی وضعیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها دارند و بناها و ساختمان‌های بهتری در آن مناطق احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌هایی که از سوی مجمع خیرین انجام می‌شود مصداق بارز مشارکت فعال افراد علاقه مند به حوزه آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: با توجه به پیشینه فرهنگی، مذهبی، ملی میهنی و علقه ای که مردم به محل زیست خود چه در گیلان و چه در سایر استان‌ها دارند استقبال خوبی در این زمینه وجود دارد و امیدوارم در استان گیلان این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی از دکتر حافظی بعنوان یکی از چهره‌های درخشان مجمع خیرین یاد و تصریح کرد: گیلان به دلایل مختلف از جمله فرسایش شدید بناهای آموزشی، بخاطر بارش و رطوبت فضای آموزشی کمتر است و عمر مفید بناها و ساختمان‌ها کمتر از سایر استان هاست و این مناطق در صورت اتمام عمر مفید، باید زودتر مدرسه ساخته شود و از سویی نیز قدمت بالای سابقه مدرسه داری در گیلان نسبت به استان‌های دیگر بیشتر است.

وی همچنین گفت: در گیلان یک سری مدارس بلااستفاده داریم که به دلیل تغییر ساختار جمعیت روستا و مهاجرت جمعیت روستایی این مدارس روستایی دانش آموزش ندارند و بر خلاف روستاها در شهرستان رشت و تالش و اغلب شهرهای استان گیلان جمعیت دانش آموزی به صورت آرام رو به افزایش است و در دو شهرستان رشت و تالش بیش از بقیه شهرستان‌های گیلان نیاز به مدرسه سازی احساس می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان افزود: اگر در حوزه‌های شهری مردم دوست دارند که گیلان از نظر آموزشی غنی شود و کیفیت آموزش در آن افزایش یابد، باید با همت بلند آموزش و پرورش کمک کنند که البته قداست مدرسه در فرهنگ و باور دینی مردم وجود دارد همانگونه که مسجد و بقاع از قداست بالایی برخوردار هستند، لذا از عموم مردم کمک و ساخت مدارس مورد انتظار اشت.

وی علت پایین بودن میانگین سرانه فضاهای آموزشی در گیلان را به فرسودگی ساخت و ساز در این استان نسبت به سایر استان‌ها ذکر و خاطرنشان کرد: استان یزد بالاترین سرانه فضای آموزشی را دارد چون مردم یزد در امر خیر مدرسه سازی پیشرو هستند و نکته دیگر این است که دوره آموزش دانش آموزان در دوره‌های ابتدایی مهارت محور شده است و افزایشی که در رشته‌های فنی و مهارتی و کار و دانش و فنی و حرفه‌ای وجود دارد بیشتر تاکید بر ساخت اینگونه مدارس است.

وی یادآورشد :۵۰ درصد کل دانش آموزان متوسطه گیلان را دانش آموزان مدارس فنی و حرفه‌ای و کار و دانش تشکیل می‌دهند و یک سال تحصیلی هم به رشته کار و دانش حرفه‌ای اضافه شده است و دانش آموزان متوسطه دوم کار و دانش و فنی حرفه‌ای آمارشان بالاتر شده است که دانش آموزان این مدارس برای مهارت آموزی نیاز به کارگاه و آزمایشگاه دارند و به همین دلیل است اینگونه مدارس نسبت به گذشته ضرورت بیشتری دارد.

جهان آرای تاکید کرد: شهرستان‌های رشت و تالش مدارس دو شیفت دارند و این دو شهرستان به دو دلیل افزایش جمعیت و مهاجر پذیری، دانش آموزش بیشتری دارند که در شهرستان رشت مهاجرت و جذب جمعیت بیشتر از سایر شهرستان‌های گیلان است و تالش هم در رشد جمعیت رتبه اول گیلان را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان از خیرین مدرسه ساز خواست مدرسه سازی را یک امر مقدس ببینند و با دقت بالا به آن کمک کنند.

وی یاداور شد: برخی از روستاها که مدارسشان خیلی فرسوده هستند و تک کلاسی و سه شیفت هستند و همچنین در مناطق عشایری تالش و در دیگر مناطق غرب و شرق روستایی استان نیاز به ساخت مدرسه وجود دارد ولی عمده ترین نیاز به مناطق شهری بر می‌گردد.

وی درباره اجاره دادن تعدادی از مدارس گیلان نیز اظهار داشت: برخی مدارس روستایی بلااستفاده هستند و به علت کمبود جمعیت متروکه شده‌اند و بعضی مدارس هم تخریبی هستند و از سن مفیدشان گذشته است.

گیلان حدود ۳۷۵ هزار دانش آموز دارد.

۶۰۲۹ /‏۶۰۳۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha