سرهنگ حسینعلی خورشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جنگل کانون هدف سفر بیشتر افراد به مازندران است و متاسفانه مسافران هنگام حضور در این فضا اقدام به روشن کردن آتش می کنند که می تواند خطر بالقوه برای آتش سوزی جنگل باشد.
وی توضیح داد: وقتی آتشی در جنگل و منابع طبیعی روشن می شود، اگر بدرستی خاموش نشود می تواند حتی در حد یک جرقه سبب آتش گرفتن علف های خشک شده و سپس به گیاهان و درختان سرایت کند و تبدیل به آتش سوزی بزرگ شود.
فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی مازندران گفت: تقریباً تمامی موارد آتش سوزی در جنگل و منابع طبیعی مازندران از همین سنخ است و امسال هم با توجه به شرایط پوشش گیاهی که بسیار انبوه است و اینکه که با گرم شدن هوا در حال خشک شدن است، خطر آتش سوزی در جنگل جدی است.
سرهنگ خورشیدی از مسافران و مجاورانی که جنگل و منابع طبیعی را مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند خواست تا ضمن استفاده از فضای مناسب و مطلوب جنگلهای مازندران با رعایت نکات ایمنی در حفظ و صیانت از آن کوشا باشند تا این میراث برای آیندگان نیز باقی و حفظ بماند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران منطقه ساری همچنین عدم آگاهی برخی دامداران و مجاوران نزدیک جنگل را از دیگر علل آتش سوزیهای سهوی در جنگلهای مازندران اعلام کرد و افزود: برای این منظور و آگاهی سازی به این افراد، دورههای آموزشی چگونگی اطفای حریق در جنگل و نیز نگهداری از آنها توسط یگان حفاظت آموزش داده شده است.
جانمایی کانون های آتش سوزی
سرهنگ خورشیدی از شناسایی کانونهای آتش سوزی در جنگلهای مازندران خبر داد و گفت: نقاطی که سابقه آتش سوزیهای مکرر در طول سالها را داشتهاند در نقشه منابع طبیعی به عنوان کانونهای آتش سوزی جانمایی شدهاند.
وی افزود: در جانمایی انجام شده بیشترین کانون آتش سوزی مربوط به جنگلهای بهشهر، سوادکوه، آمل و نور است و یکی از اقداماتی که در این مناطق انجام شده آماده باش نیروها برای اطفای حریق است که ا. سوی یگانهای حفاظت این مناطق انجام شده است.
این مسئول توضیح داد: براساس میزان آسیبی که بر عرصههای منابع طبیعی منطقه وارد آمده است، کانونهای آتش سوزی به درجات مختلف تقسیم شدهاند که در این میان بهشهر با بیشترین آسیب به عرصههای طبیعی به عنوان کانون درجه یک آتش سوزی در منطقه مرکزی و شرق مازندران محسوب میشود.
سرهنگ خورشیدی با تاکید بر رعایت ماده ۴۷ قانون حمایت از منابع طبیعی و موظف بودن چندین سازمان برای انجام کارهای عملیاتی و پشتیبانی، گفت: از زمستان پارسال طی هماهنگیهای صورت گرفته با مجموعههای دست اندر کار از جمله هلال احمر، مدیریت بحران، اورژانس، شهرداریها، دهیاریها، هلال احمر و محیط زیست تلاش شده تا نیروهای عملیاتی و پشتیبانی آنها پا به کار و آماده شده تا در زمان وقوع آتش سوزی در کانونهای آتش سوزی به سرعت وارد عمل شوند.
وی همچنین تجهیز روستاهای حاشیه جنگل به تجهیزات اطفای حریق و نیز آموزش چگونگی خاموش کردن آتش سوزی را بخش دیگری از اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با آتش در کانونهای آتش سوزی جنگلهای مازندران اعلام کرد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران از نیروهای مردمی و بومی هر منطقه به عنوان افرادی یاد کرد که میتوانند بیشترین نقش را در کاهش آسیبهای آتش سوزی در جنگل ایفا کنند و از تمامی افرادی که به نحوی میتوانند در این زمینه ایفای نقش کنند خواست تا در حفاظت از منابع طبیعی در برابر آتش سوزی پا به کار شوند.
بر اساس آمارهای رسمی آتش سوزی در جنگلهای مازندران سال گذشته باعث از بین رفتن ۱۱۰ هکتار عرصههای منابع طبیعی در این استان شد.
۲۰۹۶/۱۶۵۴
نظر شما