۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۵۱
کد خبرنگار: 2285
کد خبر: 83365561
T T
۰ نفر
خلیلزاد از آغاز دور جدید مذاکرات صلح افغانستان خبر داد

کابل- ایرنا- نماینده ایالات متحده آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان، تاریخ برگزاری هفتمین دور از این مذاکرات را، هشتم تیرماه جاری اعلام کرد.

«زلمی خلیلزاد» در صفحه توئیتر خود نوشت: آغاز نشست بعدی مذاکرات صلح با طالبان ۲۹ جون (۸ تیر) ۲۰۱۹ خواهد بود.

وی افزود: من بر این عقیده هستم که همه طرف‌ها خواهان پیشرفت سریع می‌باشند.

دور ششم مذاکرات میان خلیلزاد و طالبان، روی دو مسئله «خروج نیروهای خارجی از افغانستان و عدم استفاده از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر» استوار بود، اما ادامه دار شدن مباحث پیرامون جزئیات این دو محور، منتج به تصمیم گیری نشد.

بعد از این نشست بود که خلیلزاد به این نتیجه رسید که ممکن است مذاکرات صلح بیش از زمان تعیین شده ادامه یابد. به همین دلیل بود که بعد از نشست ششم وقتی به افغانستان آمد، از ضرورت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت.

انتخاباتی که به امید نتیجه دادن مذاکرات صلح، دو بار به تعویق افتاده بود.

با پایان ششمین دور گفت و گوهای صلح در دوحه قطر، رسانه‌ها از سرد شدن روابط میان طالبان و خلیلزاد گفتند. تاکید نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در پایان این دور از مذاکرات بر اهمیت توافق‌های منطقه‌ای و بین المللی در راستای صلح افغانستان و همچنین زمانبر بودن پروسه صلح و برگزاری انتخابات، بر این گمانه زنی‌های رسانه‌ای مهر تایید زد.

آمریکایی‌ها برای شکستن بن بست در مذاکرات دوحه، دست به دامن حامد کرزی شدند.

بعد از مذاکرات دور ششم، دو نشست میان شماری از افغان‌ها و مسئولان طالبان در مسکو برگزار شد. در نشست دوم آمریکایی‌ها با فرستادن کرزی به مسکو تلاش کردند زمینه برقراری ارتباط میان او و ملا برادر را فراهم سازند.

اما رابطه قومی و دوستی گذشته میان کرزی و ملابرادر نیز نتوانست طالبان را به معامله وادارد و این پروژه با شکست مواجه شد.

همزمان با مذاکرات سیاسی میان طرفین، نبرد نظامی نیز در جریان بود، اما شماری از فرماندهان طالبان، نسبت به آمریکا بی اعتماد هستند و معتقدند مذاکرات صلح هم نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

مذاکره کنندگان طالب که به خوبی نسبت به این موضوع آگاه هستند، تلاش کردند با گرفتن امتیازاتی از طرف آمریکایی، به این گروه از فرماندهان خود بگویند که مذاکرات هم می‌تواند نتیجه بخش باشد. آزادی ۹۰۰ زندانی طالب در همین راستا بود.

اگرچه رییس جمهوری افغانستان گفت که به درخواست لویه جرگه مشورتی صلح اقدام به آزادی زندانیان طالب کرده است، اما صاحب نظران، آزادی این تعداد از زندانیان طالبان را طرح آمریکا برای سرعت بخشی به مذاکرات صلح ارزیابی می‌کنند. چنانچه بعد از آزادی این زندانیان، سخنگوی طالبان و خلیلزاد ابراز امیدواری کردند که مذاکرات دور هفتم با پیشرفت همراه باشد.

در آستانه برگزاری دور هفتم مذاکرات صلح، شاهد یک اجماع داخلی، منطقه‌ای و بین المللی هستیم. مردم افغانستان که از چهار دهه جنگ به ستوه آمده اند، یک صدا صلح را فریاد می‌زنند. موضوع داعش نیز موجب شد کشورهای همسایه افغانستان به موضوع صلح این کشور، اهتمام بیشتری داشته باشند.

ورود قدرت‌هایی چون روسیه، چین و آلمان به پروسه صلح افغانستان، چشم انداز مذاکرات با طالبان را روشن‌تر کرده است اما مهمترین موضوع، برگزاری مذاکرات بین الافغانی است، موضوعی که به تصمیم آمریکا در اعلام زمانبندی خروج نیروهایش از افغانستان گره خورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha