۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۴
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83365660
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آب منطقه ای گلستان خواستار اعتبار بازسازی رودخانه های سیل زده شد

گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان خواستار تزریق سریع تر اعتبار رودخانه های واقع در مناطق سیل زده استان برای بازسازی به موقع آن ها و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه شد.

علی نظری روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامی داشت هفته صرفه جویی (یک تا ۷ تیر) اظهار داشت: پیگیری برای جذب اعتبار و سرعت بخشیدن به بازسازی رودخانه های مناطق سیل زده گلستان در حال انجام است تا با تخصیص این بودجه، بازسازی بخشی های آسیب دیده رودخانه ها و ایمن سازی آن انجام شود.
وی گفت: با وجود تخصیص نیافتن اعتبار سیل، شرکت آب منطقه ای گلستان بازسازی رودخانه های مناطق سیل زده را با امکانات موجود و ظرفیت پیمانکاران اولویت بندی کرده و به عنوان نمونه در آق قلا و رودخانه قره سو در حال اجرای طرح است.
وی بیان کرد: شرکت آب منطقه ای طرح های مورد نظر برای بازسازی مناطق سیل زده را تهیه کرده که با تزریق اعتبار، عملیات بازسازی رودخانه های گرگان رود، قره سو و اترک شتاب بیشتری خواهد گرفت.

اقدامات آب منطقه ای پس از سیل
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: بعد از بارش سنگین اواخر اسفند و روزهای ابتدایی امسال در سرشاخه های منتهی به رودخانه ها و سازه های تقاطعی مثل پل ها، گل و لای فراوانی انباشته شده که نیاز مبرم به بازسازی رودخانه های استان وجود داشته و در برخی مناطق مانند آق قلا و گمیشان سازه های غیر فنی ایجاد شده هم باید تخریب شود.
نظری همچنین بر تعریض مسیر رودخانه عبوری به ویژه از شهر آق قلا تاکید کرد و افزود: در سیل اخیر، آب گذری رودخانه شهر آق قلا به ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید که طبق نظر کارشناسان باید حریم این رودخانه به ۴۰۰ متر افزایش یابد تا احتمال تکرار حوادثی مانند آبگرفتی اخیر در آینده به حداقل برسد.
وی اجرای برنامه کنترل سیل بر روی گرگانرود را ضروری دانست و افزود: اگر ساخت سد نرماب مینودشت در شرق استان به اتمام می رسید حجم روان آب رودخانه های خرمارود آزادشهر، نرماب و چهل چای مینودشت کنترل شده و شهر گنبد در اثر بارش شدید اخیر دچار آبگرفتگی نمی شد.
نظری اضافه کرد: سد نرماب با حجم تنظیم آب ۱۹۵ میلیون متر مکعب که تاکنون ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تامین کننده آب شرب ساکنان ۴ شهر و ۱۳۰ روستای شرق گلستان است.
به گفته وی سد نرماب در حال حاضر ۲ هزار میلیارد ریال بدهی به پیمانکار دارد.
وی همچنین به روند ساخت سد آقدکش در شهرستان آق قلا اشاره کرد و گفت: این سد با هدف کنترل سیل ساخته می شود که ظرفیت ذخیره سازی ۱۸ میلیون متر مکعب آب، هدایت ۴۰ تا ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بستر طبیعی مسیر و هدایت بخشی دیگر از بارندگی ها در مراتع شمال آق قلا را دارد.
به گفته وی برای ساخت این سد که اکنون ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد از سال ۹۱ تاکنون، ۹۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: از زمان هشدار هواشناسی در ۲۵ اسفند سال قبل با تخلیه ذخیره آب برخی سدها از جمله گلستان در گنبدکاووس و سد کبودوال در علی آباد، کاهش خسارت ها در دستور کار قرار گرفت و در پی آن نیز ستاد بحران، اتاق فکر، به کار گیری امکانات و پشتیبانی برای مدیریت سیل فعال شد.
به گفته وی در شرایطی که متوسط سالانه بارندگی استان ۴۵۰ میلی متر بود، حجم بارش ها در مدت سه روز به ۵۷۵ میلی متر رسید و زمینه ساز وقوعی سیلی مرگبار و مخرب در گلستان شد.
۷۱ درصد حجم مخازن سدهای گلستان دارای آب هستند
نظری گفت که اکنون ۱۹۱ میلیون متر مکعب آب در پشت سد های استان ذخیره شده که معادل ۷۱ درصد حجم مخازن است.
وی افزود: سال قبل ۶۶ میلیون متر مکعب آب معادل ۲۵ درصد حجم مخازن در سدها آب ذخیره شده بود.
نظری گفت: بارش های اخیر اگر چه به بهبود آبدهی رودخانه های استان کمک کرده اما تاثیر زیادی در سفره های عمیق آب زیرزمینی نداشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان متوسط ظرفیت منابع آبی استان را ۲ میلیارد و ۴۸۵ میلیون متر مکعب برآورد کرد.
نظری آموزش را اولویت اصلی در فرهنگ سازی صرفه جویی آب برشمرد و بر انجام مستمر آن تاکید کرد.
استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی است.
۶۲۰۴/۳۰۹۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha