گروه اطلاع رسانی بنا به رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجستهترین گزارشهای پایگاههای خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیدهای از این گزارشها را انتخاب و منعکس کرده است.
ایران، آخرین فرصت بین المللی برای ترامپ
پایگاه خبری «عصر ایران» گزارش داد: خبری که روز پنجشنبه خبرگزاریها و شبکههای خبری در سراسر جهان از خلیج فارس و انهدام پهپاد تجسسی آمریکا به وسیله ایران منتشر کردند، کوتاه و فاقد جزئیات یک خبر بین المللی بود. اما تأثیر آن بسیار گستردهتر از هر خبری بود که تاکنون از این منطقه به دنیا مخابره میشد. حتی میتوان گفت که تأثیرات این خبر نسبت به خبر حمله به نفتکشهای ژاپنی که یک هفته قبل از آن و در همین منطقه رخ داد بیشتر بود.
به راحتی میتوان گفت که اقدام دونالد ترامپ در خروج از برجام به بهانه اقدامات ایران در منطقه و برنامه موشکی این کشور آغازگر تمام این تنشها در منطقه است. علیرغم اینکه برجام معاهدهای بین ایران و آمریکا نبود و ۵ کشور دیگر در آن سهیم بودند، خروج آمریکا از برجام باعث شد که اعتماد و تلاشهایی که برای رفع تنش ۴۰ ساله بین ایران و آمریکا در جریان بود تقریباً به طور کامل از بین برود. در واقع کاری که ترامپ با خروج از برجام انجام داد، آجری دیگر در دیوار بی اعتمادی بین دو کشور بود. حالا شرایط به گونهای است که ترامپ خود را در دو راهی افزایش تنش با ایران یا مذاکره با این کشور می بیند. مذاکرهای که میتواند در صورت به نتیجه رسیدن به نوعی به عنوان برگ برنده ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در مقابل رقبای پرانگیزه دموکرات باشد.
آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ علاوه بر ایران با چند چالش بزرگ در عرصه بین المللی رو به رو بوده که به نظر میرسد که در هیچکدام از آنها نتیجه مورد نظر ترامپ به دست نیامده و یا نخواهد آمد. در مورد روابط با روسیه، ترامپ که در دوران مبارزات ریاست جمهوری یکی از اهداف خود را افزایش روابط با این کشور عنوان کرده بود، بعد از ادامه ماجرای الحاق شبه جزیره کریمه از اوکراین به روسیه نتوانست روابط واشنگتن-مسکو را به حالت عادی بازگرداند. برعکس ترامپ با اتهام حمایت شدن از سوی روسیه در انتخابات رو به رو شد و در نهایت روابط دو کشور به سوی بدترین شرایط از دوران جنگ سرد پیش رفت.
چالش دیگر تلاش ترامپ برای صلح با کره شمالی بود. دو دیدار بی سابقه با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، برخلاف امیدواریهایی هرچند کمرنگ که در ابتدا به وجود آمد، در نهایت تنها به گرفتن چند عکس و یک توافقنامه کُلی منجر شد. توافقنامهای که در ادامه با عدم عملگرایی از سوی آمریکا و بی اعتمادی که به ترامپ به دلیل خروج از برجام در پیونگ یانگ به وجود آمد، تنها در حد یک توافقنامه باقی ماند.
طرح صلح بین اسرائیل و فلسطین هم که با نام معاهده قرن مطرح شده به نظر میرسد که از همان ابتدا با شکست رو به رو شده است. در حقیقت عدم درک شدت و عمق تنش بین فلسطینیان و اسرائیل از سوی ترامپ و عدم بی طرفی واشنگتن در این مسئله که با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم (بیت المقدس) به اوج خود رسید، این طرح را با شکست زودهنگام مواجه کرده است.
علاوه بر اینها، جنگ تجاری آمریکا با چین که به ضرر بازارهای هر دو کشور در حال ادامه است، تنش غیرمستقیم با روسیه در ونزوئلا که به نظر میرسد که نتیجه مورد نظر ترامپ که سقوط دولت مادورو در این کشور است به دست نیاید و مسائل دیگر خروج از معاهدات بین المللی مانند معاهدات آب و هوایی پاریس باعث شده که سیاست خارجی ترامپ بسیار متناقض و از اهداف مورد نظر ترامپ دور باشد.
با نگاهی به روابط دو کشور در میابیم که علیرغم تنشهای زیادی که در روابط دو کشور و بی اعتمادی زیادی که بین واشنگتن و تهران وجود دارد، دو کشور میتوانند در مورد مسائل گوناگون اگر نه به یک توافق بلکه به نوعی هم نظر بودن به مانند تجربه برجام برسند. اما خروج ترامپ از برجام به نوعی خراب کردن پلهای پشت سر برای وی در رابطه با ایران بود و راه را بر هر نوع رسیدن به توافق و مذاکره با ایران بست تا تنشها در منطقه به حداکثر خود برسد.
وزارت خارجه با دقت پیگیر شکایت از آمریکاییهاست
پایگاه خبری تحلیلی «تابناک» در گفتوگو با محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس، آورد: چند روز پیش، یکی از پهپادهای جاسوسی آمریکا با شکستن حریم هوایی ایران، وارد آبهای جمهوری اسلامی شد، ولی بلافاصله و در اقدامی ضربتی، به دست نیروهای سپاه پاسداران سرنگون گشت. این در حالی است که این اقدام ایران با واکنشهای بسیاری در داخل و سطح بین الملل روبه رو شد و حتی کار به جایی کشید که برای ساعاتی در آمریکا فرمان آماده باش صادر، ولی بلافاصله این فرمان توسط خود آمریکاییها لغو شد.
محمد کاظمی، در این گفت وگو اظهار داشت: همان گونه که در گزارشها آمده، جمهوری اسلامی ایران با این اقدام به مانند یک رفتار تجاوزکارانه برخورد کرده است، چون به هر روی، حریم خاک ما، حریم امنی است که هیچکس حق تجاوز به آن را ندارد و اگر به حریم هر کشوری تجاوز شود، نیروهای نظامی آن کشور حق دارند با آن برخورد کنند؛ بنابراین، این اقدام سپاه پاسداران که قابل تقدیر هم بوده دقیقاً در راستای مقررات بین المللی و چیزی بوده که در صحنه جهانی حاکم است. حق اقدام نظامی و نیز شکایت از این کار تجاوزکارانه را برای خود محفوظ میدانیم؛ بنابراین، ما این شکایت را نیز انجام داده و آن را پیگیری میکنیم و هیچ جای انقلتی برای اقدامات ایران در این زمینه نخواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه پرونده در چه مرحلهای است، گفت: اگر رسیدگی به شکایت ایران عادلانه و قانونی باشد، قطعاً سازمان ملل و شورای امنیت حق را به ما خواهند داد؛ اما با نگاهی که امروز شاهد آنیم و سکوتی که در برابر اقدام آمریکا، تحریمها و خروج غیرقانونی از برجام وجود دارد و حتی آن را محکوم نمیکنند، نباید خیلی منتظر محکوم کردن متجاوزان باشیم. با این حال، ما باید پیام خود را به گوش جهانیان برسانیم، چون هستند انسانهای منصفی که باید در جریان این ظلمها باشند و وجدان عمومی جهان نیز این عمل را ببیند.
وی در پایان افزود: تحریم یک ملت مستقل و آزاده در هیچ چهارچوبی نمیگنجد، ولی ما میبینیم که این کار انجام میشود و کسی هم درباره آن حرفی نمیزند، اما قطعاً حقوقدانهای مستقل دنیا، این اقدامات غیرقانونی و غیرحقوقی را محکوم خواهند کرد. اقداماتی که وزارت خارجه کرده، کاملاً قانونی است و از حقوقدانهای بین المللی نیز برای این کار کمک گرفته شده است. البته ایران نیز خود را کاملاً برای تدارک دفاع آماده کرده و امیدواریم به نتیجه روشنی برسیم.
حمله احتمالی آمریکا؛ آمریکا در چه فکری است
تارنمای خبری «فرارو» در گفت وگو با محسن جلیلوند کارشناس مسائل بین الملل و استاد دانشگاه، آورده است: پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی در روز پنجشنبه توسط ایران، رئیس جمهور آمریکا مواضع متفاوتی اتخاذ کرد. به نظر میرسد ترامپ با اظهارات متنوع و گاهی متناقض خود قصد دارد زمان بیشتری بخرد تا تحریمها اثر خود را بگذارند. محسن جلیلوند، استاد دانشگاه در مورد عدم حمله نظامی آمریکا به ایران و مواضع متفاوت ترامپ در ماجرای اخیر به فرارو گفت: در حال حاضر آمریکا شرایط را مدیریت میکند تا تحریمها اثر کند. یعنی از نظر آمریکاییها تحریمها و فشارهای حداکثری که به ایران میآورند هنوز آن اثری که برای آمریکاییها قابل بهره برداری باشد، را نداشته است. آمریکاییها جنگ را به یک گام بعد از اعمال تحریمها یعنی هنگام تأثیر تحریمها موکول کردهاند. اگر تحریمها اثر نکرد مدل جنگ را امتحان میکنند.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: همانطور که خود او گفته دوشنبه هم قرار است تحریمهای جدیدی عیله ایران اعمال کند. بنابر این آنها میخواهند با دست پر وارد شوند. نه اینکه الان با دست خالی گزینه نهایی را امتحان کنند؛ آمریکاییها همه کارتهایشان را یکجا استفاده نمیکنند. آنها کارت جنگ را برای زمانی نگه داشتهاند که بتوانند اثر تحریمها را کامل ببینند. اگر تحریمها اثر نکرد، آنوقت وارد جنگ میشوند.
این استاد دانشگاه در مورد زمانی که این فرآیند طول خواهد کشید گفت: اندازه گیری این مساله ممکن نیست. البته جلسه فردای شورای امنیت هرچند محرمانه است، اما مشخص میکند، آن اجماع جهانی که آمریکا میخواهد علیه ایران درست کند تا چه حد جواب میدهد. از آنجایی که ۵ روز دیگر مهلت ۶۰ روزه ایران به اروپا تمام میشود، احتمال اینکه ایران در فاز بالاتری در بحث هستهای وارد شود هم وجود دارد. به این دلیل ترامپ منتظر است ببیند تصمیمات ایران در چه سطحی است تا بتواند اقدامات خودش را مطابق آن تنظیم کند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل در مورد رویکرد ایران در شرایط فعلی گفت: ایران تا اینجا توانسته اوضاع را مدیریت کند و یک سری اقدامات محدود انجام دهد. تا اینجا اقدامات ایران در راستای همان استراتژی بود که اتخاذ کرده است؛ یعنی استراتژی «نه مذاکره نه جنگ». ایران پا را تا آستانه مذاکره میگذارد و آستانه جنگ هم برایش تعریف شده است، اما از این آستانهها عبور نمیکند. ایران در یک حرکت پاندولی بین این دو حالت بازی میکند. یعنی نه آنقدر عقب میرود که به سمت مذاکره کشیده شود نه آنقدر جلو که به سمت جنگ کامل برود.
واکاوی پیشنهاد روسیه؛ فروش نفت ایران توسط روسها
پایگاه خبری «فرارو» در گفت و گو با حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل، آورد: روز گذشته معاون وزیر خارجه روسیه گفته که کشورش حاضر است در فروش نفت به ایران کمک کند. این مقام روسی جزئیات زیادی در این باره ارائه نکرده است. وی روز جمعه با اشاره به اقدامات اروپا در راستای اجرای برجام گفت: کانال مالی ویژه اروپا (اینستکس / ساحات) باید هرچه زودتر عملیاتی شود و در خدمت معاملات نفتی ایران قرار گیرد.
بهشتی پور در این مورد گفت: «سخنان آقای ریابکوف باید از چند جنبه مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به اینکه روسیه در زمینههای مختلف تجاری تحت تحریم قرار دارد، اینکه آن کشور بتواند به تحریم نفتی ایران کمک کند مقداری جای تأمل دارد. باید بررسی شود که آیا اساساً راهکارهایی وجود دارد یا نه.» «نکته دوم این است که طرح پیشین روسیه این بود که نفت ایران را با قیمت پایینتری از قیمت جهانی بخرد و ما به ازای آن کالا روسی به ایران تحویل دهد. این بخش هم بیشتر کالاها دفاعی و نظامی است. در بخشهای دیگر نیاز ایران آنقدر از طرف کالاهای روسی تأمین نمیگردد که کل صادرات ایران از طریق روسیه انجام شود.» به گفته بهشتی پور «روسیه اگر بخواهد ارز حاصل از فروش نفت ایران را بازگرداند باید از طریق بانک این کار را انجام دهد، بانکهای اصلی روسیه هم از ترس تحریمهای آمریکا با ایران مبادلات بانکی ندارند.»
بهشتی پور با اشاره به سخنان ریابکوف درباره مبادلات بانکی گفت: «ما مدت هاست که به دنبال ایجاد سیستمی برای مبادلات بانکی با روسیه هستیم. حتی زمانی که آمریکا از برجام خارج نشده بود تلاشهای در این باره صورت گرفت، اما این هنوز تحقق پیدا نکرده است. قبلاً گفته میشود ایران پول کالاهایی که از روسیه میخرد را با روبل پرداخت کند و کالاهایی که روسها از ایران میخرند نیز با ریال پرداخت کنند و دلار را مبادلات حذف کنند، اما این محقق نشده است. بانکهایی که باید برای بازرگانان ایران در روسیه ال سی باز میکردند این اقدام را انجام ندادند البته حالت بر عکسش هم وجود دارد. به هر حال این همکاری بانکی سالهاست وعده داده میشود، امیدواریم این تحریمها باعث شود این بخش کار عملیاتی گردد. شاید این بار قرار باشد بانکهایی وارد کار شوند که با آمریکا همکاری بانکی ندارند.» همین قدر که معاون وزیر خارجه روسیه این بحث را مطرح کرده باید آن را جدی گرفت.
ماجرای رامبد جوان و ستاره اسکندری از زاویه دید ۲ نماینده مجلس
وبگاه خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با طیبه سیاوشی و پروانه سلحشوری اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، آورده است: یکی دو دهه پیش ستارههای سینما و تلویزیون که امروزه با نام سلبریتی بیشتر شناخته میشوند، به عنوان مامن و مرجع مردم تلقی میشدند و بسیاری شیفتهوار آنها را دوست داشتند. اما گسترش ارتباطات و شکل گیری شبکههای اجتماعی عاملی شد تا دیگر ارتباطها به آن سادگی گذشته نباشد و طرفداران سلبریتیها از جزئیات و اتفاقاتی که پیشتر بیاطلاع بودند، آگاه شوند تا آنجا که امروز دیگر هر عمل و رویکردی که سلبریتیها دنبال میکنند در میان اهالی جامعه با واکنشهای متنوع و متعددی همراه میشود.
طیبه سیاوشی و پروانه سلحشوری معتقدند که علت حساسیت این روزهای جامعه نسبت به سلبریتیها، دو علت دارد؛ اول رفتار دوگانهای است که از خود بروز دادهاند و مردم این مسئله را بر نمیتابند و دوم شکاف طبقاتی که میانشان وجود دارد، برای مردم سخت است.
در واقع دیگر همچون گذشته سلبریتیها جنبه مرجعیت خود را ندارند و به راحتی عملکردشان مورد قضاوت طرفداران و مخاطبانشان قرار میگیرد. در این چند وقت اخیر نمونههای بسیاری از این دست را شاهد بودیم، از حمید فرخنژاد که درباره زندگی شخصیاش سخن گفت و با بازخوردهای تندی رو به رو شد تا همین اواخر رامبد جوان که به دلیل سفر به کانادا برای تولد فرزندش در حالی که در «خندوانه» حرف از وطن پرسی و وطن دوستی میزد، حاشیهساز شد و واکنشهای بسیاری را به همراه داشت و ستاره اسکندری که فیلمی به نمایش درآمده از او جنجال بهپا کرد.
در واقع به نظر میرسد که حساسیت جامعه نسبت به عملکرد سلبریتیها بسیار زیاد شده است و مردم دیگر از کنار هر اقدامی از سوی آنها به راحتی عبور نمیکنند. اتفاقی که برخی معتقدند جنبه سیاسی دارد و حرکتی برنامهریزی شده است و برخی هم مشکلات و معضلات اقتصادی را عامل آن میدانند.
چرا وقتی فروش نفت دست مافیا افتاد، دلواپسان احساس خطر نکردند؟
وبسایت خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با مهدی پازوکی اقتصاددان، آورد: فشار بر زنگنه این روزها به شدت بالا گرفته است. از یک سو در مجلس برخی تلاش دارند وی را ضعیف جلوه داده و از وزارت خلع کنند و از سوی دیگر و در میان همه چالشهای موجود، پای بازیگر جدیدی به عرصه جدل با زنگنه باز شده است؛ بازیگری که میگوید وزارت نفت در فروش نفت کم کار است.
با این حال، حامیان زنگنه تحلیل متفاوتی دارند. آنها میگویند بیژن نامدار زنگنه این روزها در دو جبهه میجنگند؛ یکی برای پیدا کردن مشتریهای واقعی نفت ایران و دیگری، پاسخ به منتقدان دلواپس پرسروصدا. مهدی پازوکی، در این خصوص میگوید: این روزها حمله به بیژن زنگنه، وزیر نفت خیلی زیاد شده و جالب توجه است که ایشان یکی از قویترین وزرای تاریخ ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران است. او کارهای اساسی را در صنعت نفت ایران انجام داده است. خیلیها در این کشور کار نمیکنند و هر روز برای کشور مشکل ایجاد میکنند، اما هیچکس و افکارعمومی و رسانهها با آنها کاری ندارد.
این اقتصاددان با بیان اینکه بهترین نوع سرمایهگذاری خارجی، سرمایهگذاری مستقیم خارجی است که باعث انتقال تکنولوژی میشود، تصریح کرد: ولی زمانی که محدودیت وجود دارد و سرمایهگذاری مستقیم صورت نمیگیرد، نوع دیگری از سرمایهگذاری مثل By back یا بیع متقابل قابل توجیه است. پازوکی عنوان کرد: در سالهای دهه ۶۰ اگر به عسلویه میرفتید، دو قایق شکسته میدیدید، اما در دور اول وزارت زنگنه بیش از ۲۰ هزار جوان ایرانی در منطقه عسلویه مشغول به کار شد. از سوی دیگر، در مخازن مشترکی که با قطریها داشتیم، توانستیم سرمایهگذاریهای اساسی را انجام دهیم.
پازوکی گفت: بد نیست بدانید فازهای ۲ و ۳ پارسجنوبی که در دوره وزارت زنگنه انجام شد، رقمش پایینتر از ۵۰ درصد از فازهای ۱۵ و ۱۶ بود که در دولت احمدینژاد به وسیله وزرای نفت بعدی صورت گرفت که برخی باعث شکلگیری بابک زنجانیها شدند. یعنی در واقع فازهای ۱۵ و ۱۶ پارسجنوبی که در دولت احمدینژاد انجام شد، مخارجش ۲ برابر فازهای ۲ و ۳ بود. در حال حاضر نیز به دلیل اینکه آقای زنگنه اعتقاد دارد که کارها باید به مناقصه برود و مناقصه جلوی رانت را میگیرد، عدهای اقدام به تندروی میکنند.
زورآزمایی ایران و آمریکا در جنگ نرم
وبسایت خبری «مشرق» گزارشی داد: تجربه آمریکا نشان میدهد یک بُعد اصلی در جنگ نرم با ایران باید بُعد ایدئولوژیک باشد؛ چهبسا قدرت نرم مؤثرتر از ابزارهای نظامی، مالی یا دیپلماتیک باشد. آمریکاییها به خوبی میدانند که با جنگ سخت نظامی نمیتوانند به اهداف بلندمدت خود در قبال ایران دست پیدا کنند. بنابراین تمام توان خود را روی جنگ نرم سرمایهگذاری کردهاند. بسیاری از اندیشکدههای آمریکایی نیز در همین راستا برای پی بردن به شناسایی نقاط قوت و ضعف ایران در حوزه جنگ نرم تلاش کرده و بر اساس نتایج بررسیهای خود به واشینگتن جبهههایی را در جنگ نرم معرفی نمودهاند که معتقدند نبرد در آنها به سود آمریکا تمام خواهد شد.
اندیشکده شناختهشده و تأثیرگذار «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل» ( CSIS) یکی از همین اندیشکدههاست که اخیراً طی گزارشی تحت عنوان «جنگ نرم آمریکا با ایران [۱]» به قلم «سِث جونز» مدیر «پروژه تهدیدهای فراملی» و مشاور ارشد «برنامه امنیت بینالملل» و همچنین «دانیکا نیولی» مدیر برنامه و محقق پروژه تهدیدهای فراملی در این اندیشکده به همین مسئله پرداخته است.
سید رضا اکرمی: پایداریها فقط شعار میدهند؛ جبهه پایداری کدام توفیق را به دست آورده است؟
پایگاه خبری تحلیلی «نامه نیوز» در گفت و گو با سید رضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، آورد: روز گذشته محمدتقی مصباح یزدی در جمع نیروهای پایداری سخن از انتخاب اصلح به میان آورد و گفت: «بسیاری از مشکلاتی که انقلاب در این سالها داشته، ناشی از عدم انتخاب اصلح بوده است. اسلام به ما گفته که به دنبال اصلح برای مدیریت، سیاست و حکومت باشید. انقلاب اسلامی محصول انتخاب اصلح توسط مردم بوده و استمرار آن نیز محصول انتخاب مجدد اصلح در مدیریت کلان کشور است؛ بنابراین، باید بنایمان بر این باشد که افراد اصلح را بشناسیم». او با انتقاد به بعضی سهمخواهیها گفت: «سهمخواهی یعنی دنیاطلبی؛ سهمخواهی چیست!؟ یعنی اگر من میدانم فردی از یک گروه دیگر اصلح است، به او رأی ندهم بلکه به همگروهی خود رأی بدهم. اما چرا او را انتخاب نکنم!؟ فردا که خودم بخواهم رأی بدهم اگر به او رأی ندهم، چه حجتی پیش خدا دارم!؟» اما موضوع عجیب و تازهای که او خطاب به نیروهای پایداری گفته بحث انتخاب اصلح از بین اصلاحطلبان است: «فرض کنید حتی در بین اصلاحطلبان فردی بود که من دانستم او اصلح از کاندیدای اصولگرا است؛ چه حجتی دارم که به او رأی ندهم!؟ من باید به اصلح رأی بدهم».
سید رضا اکرمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز باور دارد که پایداریها همواره شعارهای سنگینی میدهند که از پس انجام آنها برنمیآیند. او در تحلیل رویکرد اخیر نیروهای پایداری به «نامهنیوز» گفت: «پایداریها همواره همینطور بودهاند و شعارهای سنگینی میدهند که از پس آنها بر نمیآیند. تردید نکنید که آنها هیچگاه یک گزینه اصلاحطلب را انتخاب نمیکنند اما در مقام شعار سخنانی را مطرح میکنند. جبهه پایداری در طول تاریخ پیدایشش هیچ توفیق خاصی به دست نیاورده که اکنون به صورت شعاری اصرار بر گزینه اصلح میکند. اصولاً در عرصه سیاست داخلی تعریف جامعی از اصولگرایان و اصلاحطلبان ارائه نشده است. گروههای مختلف میآیند و مسائلی را برای انتخابات مطرح میکنند اما واقعیت جامعه چیز دیگری است. مردم در شهرستانهای کوچک اصلاً کاری به این جناحبندیهای سیاسی ندارند و رقابت انتخاباتی در چنین منطقی فردی و جناحی است. در تهران و شهرستانهای بزرگ است که این طیفبندیها معنا دارد. برای مردم در شهرستانها و روستا فرقی ندارد که از جناح اصولگرا پایداری، موتلفه یا دیگر احزاب بیایند یا در مجلس یک طیف بگوید والیی هستیم و یک طیف دیگر خود را مستقل بداند. سالهاست که ما گرفتار عنوانبازی شدهایم وگرنه پایداریها هم مانند دیگر نیروهای سیاسی کار خودشان را میکنند و در مقابل دیگر اصولگرایان قرار ندارند؛ هرچند اختلافهایی وجود دارد».
مجید ابهری: افسردگی فرزند و والدین بر اثر تکفرزندی
پایگاه خبری «شفقنا» در گفت و گو با مجید ابهری جامعه شناس، آورده است: این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به اینکه تک فرزندی، باعث افسردگی فرزند و والدین میشود، گفت: دولت برای نجات سالمندی جمعیت و کهولت مردم باید هر چه سریعتر به فکر اهدای بستههای حمایتی و آموزش مهارتها فرزندآوری و فرزندپروری در خانوادههای جوان باشد.
مجید ابهری در خصوص آسیبهای کاهش فرزندآوری در آینده کشور اظهار کرد: سبک زندگی چراغ راه و نقشه اصلی حرکتهای فردی و اجتماعی است. روش زندگی به ما میآموزد که در فرزندآوری و فرزندپروری مهارتهای اصلی را به کار گرفته و فرزندانی تربیت کنیم که جامعه را در آینده به ترقی و تکامل برساند. متأسفانه تبلیغات منفی در خصوص فرزند آوری در دو دهه گذشته باعث شده جمعیت ایران که یکی از جوانترین کشورهای جهان است، رو به سالمندی حرکت کند.
این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته مسئولین نظام متوجه خطر کاهش فرزندآوری شدهاند، تصریح کرد: احساس خطر در این زمینه و همچنین راهبردها و دستورهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولتمردان، باعث شده تا در چند سال گذشته برنامههایی در خصوص تشویق خانوادهها و جوانان در خصوص فرزندآوری در دستور کار دولتمردان و ملت قرار گیرد.
ابهری با اشاره به کمبود نیروی کار در آیندهای نزدیک عنوان کرد: با توجه به سالمندی جمعیت کشور و حرکت به سوی سالمندی، اگر در خصوص فرزندآوری گامهای سریع و مثبتی برداشته نشود، در ۲۰ سال آینده مجبور میشویم از کشورهای دیگر نیروی کار وارد کنیم. وی تک فرزند شدن خانوادهها را به دلیل عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: تک فرزندی علاوه بر ایجاد افسردگی، دلمردگی و انزوا در فرزند، برای والدین هم عوارض عاطفی منفی در بر دارد.
ایران میتواند در شورای امنیت به خاطر تجاوز پهپاد آمریکایی از واشنگتن شکایت کند
پایگاه خبری و اطلاع رسانی «جماران» در گفت و گو با داود آقایی کارشناس حقوق بین الملل، آورد: این کارشناس حقوق بین الملل به خبرنگار جماران گفت: با ارائه دلایل و براهن لازم مبنی بر اینکه پهپاد آمریکا وارد قلمروی هوایی ایران شده است ورود آن یک تجاوز آشکار است. مرجع رسیدگی کننده به تجاوز یک کشور به کشور دیگر نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد است. شورای امنیت طبق ماده ۲۴ منشور سازمان ملل مسئولیت اصلی و اولیه حفظ صلح و امنیت بین المللی را بر عهده دارد. علاوه بر ماده ۲۴، ماده ۳۹ منشور هم هرگونه تهدید و نقض صلح و همچنین عمل تجاوزکارانه به شورای امنیت واگذار کرده است. به این ترتیب اولی ترین و مهمترین مرجعی که ایران میتواند در آن از ایالات متحده آمریکا شکایت کند شورای امنیت سازمان ملل است.
او ادامه داد: ایران همچنین میتواند به مجمع عمومی سازمان ملل هم موضوع را ارجاع دهد. اما متاسفانه تصمیمات مجمع فاقد ضمانت اجرایی است و صرفاً میتواند توصیه نامه صادر کند. مهمترین مرجع در صورتی که تصمیم یا قعطنامه با وتوی یکی از کشورهای دارای حق وتو رو به رو نشود که ضمانت اجرایی لازم را هم دارد شورای امنیت سازمان ملل است.
آقایی در ارتباط با دیوان لاهه نیز میگوید: دیوان بینالمللی دادگستری که به دیوان لاهه معروف است فقط به دعاوی حقوقی بین دولتها آن هم با رضایت طرفهای دعوا میپردازد. دولتها باید از قبل به این امر رضایت داشته باشند. مسائل سیاسی و امنیتی باید به شورای امنیت ارجاع داده شود. به این ترتیب ما در دیوان لاهه راه به جایی نمی بریم چرا که موضوع نه حقوقی بلکه سیاسی و امنیتی است. ضمن آنکه پیش شرط ارجاع پرونده به دیوان بین المللی دادگستری رضایت طرفین دعواست.
نظر شما