سردار اسکندر مؤمنی روز دوشنبه در همایشی که به مناسبت ۵ تیر سالروز مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی به مقامات لشکری و کشوری حاضر در این همایش افزود: نگاه جامع و جهانی به مبارزه با مواد مخدر فارغ از نژاد و ملیت سرلوحه چهل ساله جمهوری اسلامی ایران، قرار گرفته است. بر این اساس برای ما سلامت و سرزندگی جوانان ایرانی با جوانان سایر ملتها تفاوتی ندارد.
وی افزود: تأکیدات مقام معظم رهبری هم آنجا که ضمن ابلاغ سیاستهای کلی نظام در امر مبارزه با مواد مخدر، فرمودند امروز اگر مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران با مواد مخدر به سختی مبارزه میکنند، یک جهاد بزرگ است همواره مورد توجه بوده است.
سردار مؤمنی در ادامه سخنان خود به گزارش سازمان ملل اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش جهانی سازمان ملل در مورد وضعیت مواد مخدر در جهان در سال ۲۰۱۸، کشت و تولید مواد مخدر به رکورد بی سابقه در دو دهه گذشته رسیده و تولید غیرقانونی آن موجب اعتیاد نزدیک به ۲۷۵ میلیون نفر در سراسر جهان شده است.
به گفته وی، مشتقات تریاک عامل بیش از ۷۶ درصد مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در جهان است.
وی یادآور شد: معتادان تزریقی مواد مخدر در معرض بیشترین آسیبهای بالینی و بهداشتی قرار دارند و بیش از نیمی از آنان دارای بیماری هپاتیت c و از هر هشت نفر یک نفر مبتلا به ویروس ایدز است که بنابر همان گزارش، ۴۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ بر اثر مصرف مواد جان خود را از دست دادهاند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با تاکید بر اینکه امروزه مساله مواد مخدر یک ناهنجاری اجتماعی و بهداشتی است که منطقه خاصی را دربرندارد بلکه در سراسر جهان گسترده شده است، گفت: به واسطه این ناهنجاری، فساد، خشونت، افراطی گری و مبارزات تروریستی تمام مرزهای جهان را درنوردیده و متأسفانه جوانانی که آینده سازان و نیروی مولد هستند، اولین قربانیان این سوداگری مرگ و نیستی میشوند.
سردار مؤمنی تصریح کرد: بازارهای ثابت و فزاینده با سودهای اغواکننده ناشی از قاچاق، باعث افزایش کشت و تسهیل دسترسی به مواد در کشور مبدا و ترانزیت به کشورهای دیگر شده و باعث شده سوءمصرف مواد هم رشد فزاینده پیدا کند.
وی افزود: چالشهای ناشی از مواد مخدر از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت است و راههای مقابله با آن هم باید با مقتضایت منطقه تنظیم شود.
اقدامات چشمگیر ایران در امر مبارزه با مواد مخدر
سردار مؤمنی در بخشی دیگر از سخنان خود به عملکرد پرتوان جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران در مقابله خستگی ناپذیر با قاچاقچیان با تحمل خسارات غیرقابل جبران جانی و مالی از جمله بیش از ۳۷۶۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز همواره سردمدار این مبارزه بوده و توانسته ۱۱ هزار تن از انواع مواد مخدر را با محوریت نیروی انتظامی در سه دهه اخیر کشف کند.
وی ادامه داد: همچنین موفق شد در سال ۲۰۱۸ با ۱۶۰۰ عملیات و تقدیم ۱۸ شهید، بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ باند منطقهای و بین المللی را منهدم و اموال آنان به ارزش مالی ۵ هزار میلیارد ریال را توقیف و ضبط و بیش از هشتصد تن مواد مخدر از جمله ۴۶ تن هروئین و مرفین را کشف کند. جالب آنکه کشفیات هروئین در ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۶ تن بوده است در حالی که این کشفیات در کشور مبدا ۲ تن و در بازار مقصد ۴ تن گزارش شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان داشت: اهمیت فعالیتها زمانی روشن میشود که بدانیم به رغم تحریمهای ظالمانه علیه، ایران به تنهایی ۷۶ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۷ درصد مرفین و ۱۷ درصد کشفیات هروئین جهان را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: سالانه صدها میلیون دلار برای انسداد و استحکامات در مرزهای شرقی به طول ۲ هزار کیلومتر هزینه میشود که این بدون احتساب هزینه استقرار نیرو بوده و همین رقم در مرزهای غربی هم در حال اجراست.
سردار مؤمنی خاطرنشان کرد: البته این اقدامات و توفیقهای جهانی نه بر اساس کمکها و حمایتهای فنی و تجهیزاتی کشورها و مجامع بین المللی حاصل شده لکه به دلیل تعالیم اصیل و توسعه یافته اسلامی و انسانی حاکم بر کشور محقق شده است.
دبیرکل ستاد تاکید کرد: رویکرد جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر اجتماع محور است که در این مسیر حمایتهای اجتماعی و درمانی برای بازگشت معتادان به جامعه را رهبرد متوازن خود قرار داده است.
نظر شما