فرار رسانه ای آمریکا از ۲ شکست بزرگ

۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۱
کد خبر: 83367699
سامان رحمتیان
فرار رسانه ای آمریکا از ۲ شکست بزرگ

تهران- ایرنا- ادعای حمله سایبری آمریکا به تسلیحات نظامی ایران، با توجه به رسانه ای شدن ۲ شکست اخیر اطلاعاتی و نظامی این کشور می توان به نوعی فرار رسانه ای برای راضی نگه داشتن منتقدان داخلی و همپیمانان آن دانست.

رسانه‌های آمریکایی روز گذشته در گزارش‌هایی مدعی شدند که نظامیان این کشور به تسلیحات نظامی جمهوری اسلامی ایران حمله سایبری کرده‌اند.
این ادعاها که تاکنون هیچ منبع رسمی آمریکایی تأیید نکرده است، در حالی از سوی رسانه‌ها مطرح می‌شود که ۲ شکست بزرگ اطلاعاتی و نظامی آمریکا هفته گذشته در صدر اخبار جهان قرار گرفت.
معاون ضد جاسوسی وزارت اطلاعات هفته گذشته از انهدام بزرگ‌ترین شبکه جهانی جاسوسی آمریکا در بستر سایبر خبر داد و گفت: این وزارتخانه اخیراً برای نخستین بار در جهان در یک اقدام قابل توجه، شبکه بزرگ جاسوسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را شناسایی و منهدم کرد.
وی با بیان اینکه «به واسطه این اشراف توانستیم در کل جهان سایت‌ها و جاسوسان آمریکایی را شناسایی کنیم» اعلام کرد: پس از این اتفاق آمریکایی‌ها احساس خطر کردند و جاسوسان خود را در معرض تهدید دیدند، به همین دلیل فراخوان جهانی دادند و جاسوسان خود با ملیت‌های مختلف را از کشورهای هدف خارج شدند که در نتیجه آن یک شبکه بزرگ اطلاعاتی را از دست دادند.
این دستاورد اطلاعاتی، ضربه مالی سنگینی به سیستم اطلاعاتی آمریکا وارد کرد، به نحوی که یکی از مقامات ارشد سیا، در گفت و گو با یکی از رسانه‌های انگلیسی زبان، از این عملیات ایران به عنوان «فاجعه ای بزرگ» و «شکست سنگین مالی» یاد کرده بود.
از سوی دیگر سیستم پدافند هوایی یکپارچه جمهوری اسلامی ایران پنج شنبه گذشته ضمن کشف پهپاد «گلوبال هاوک» آمریکایی پس از نفوذ به حریم هوایی ایران، آن را منهدم کرد و خسارتی ۲۲۲ میلیون دلاری برای نیروهای نظامی آمریکا به بار آورد.
نکته قابل توجه در سرنگونی این پهپاد این است که گلوبال هاوک (MQ۴C) یکی از پیشرفته‌ترین پهپادهای جاسوسی آمریکا است که با توجه به قابلیت پنهان کاری کامل، توسط سیستم‌های معمولی راداری قابل شناسایی نیست. از سوی دیگر با توجه به پرواز در ارتفاع بالا، نمی‌توان آن را توسط سامانه‌های موشکی زمین به هوای رایج منهدم کرد؛ از این رو عملکرد سپاه پاسداران برای انهدام پرنده جاسوسی آمریکا هنوز هم برای متخصصان نظامی یک سوال بزرگ است.
برخی رسانه‌های خارجی پس از انتشار اخبار سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران با ابراز تعجب، سیستم پدافندی منهدم کننده گلوبال هاوک را «پدافند سری و پدافند افسانه‌ای ایران» خطاب کردند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حاشیه نمایش قطعات پهپاد سرنگون شده به بیان جزئیاتی از عملیات پرداخت و باردیگر غیرمستقیم توان پدافند هوایی ایران را به رخ آمریکایی‌ها کشید.
سردار سرتیپ «امیرعلی حاجی زاده» اعلام کرد که «در کنار پهپاد سرنگون شده، یک هواپیمای جاسوسی دیگر نیز وجود داشت که به دلیل حضور ۳۵ نفر خدمه، برای سرنگونی آن اقدام نکردیم.»؛ اعلام این موضوع یعنی، پدافند هوایی ایران علاوه بر توانایی کشف تمام هواپیماهای جاسوسی آمریکا، می‌تواند بر تعداد سرنشینان نیز اشراف اطلاعاتی داشته باشد.
حال پس از این ۲ شکست اطلاعاتی و نظامی آمریکایی‌ها از ایران، بیان چنین ادعاهای رسانه‌ای، برای راضی نگه داشتن افکار عمومی داخل آمریکا و هم پیمانان این کشور است و استفاده دیگری ندارد.
رسانه‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند که حمله سایبری این کشور، منجر به از کار افتادن سیستم‌های کامپیوتری کنترل تجهیزات شلیک موشک و راکت شده است؛ در حالی که سیستم‌های پدافندی، موشکی، راداری و در کل سیستم دفاعی ایران از شبکه‌هایی بومی استفاده می‌کنند که هیچ ارتباطی با فضای اینترنت، ماهواره‌ها و سیستم‌های ارتباطی خارجی ندارند به همین دلیل نفوذ و کنترل یک شبکه بیرونی بر آنها غیر ممکن است.
همچنین برخی رسانه‌های آمریکایی مدعی شدند که حضور پهپاد گلوبال هاوک در محدوده حریم هوایی ایران به عنوان یک طعمه برای شناسایی سامانه‌های پدافندی ایران بوده است؛ در حالی که استفاده از گران‌ترین و پیشرفته‌ترین پهپاد که تعداد کمی نیز از آن موجود است به عنوان یک طعمه و قربانی کردن آن، منطقی به نظر نمی‌رسد.
این شکست‌های اطلاعاتی و نظامی آمریکا در حالی اتفاق افتاد که مدیران کاخ سفید چندی پیش توان نظامی جمهوری اسلامی ایران را «فتوشاپ و جعلی» خطاب کرده بودند.
دست برتر جمهوری اسلامی ایران در سیستم‌های پدافندی و موشکی، بومی بودن، کدگذاری‌های ویژه و بی نیاز بودن به سیستم‌های ارتباطی خارجی است که آنها را برای دشمنان غیر قابل نفوذ و غیر قابل شناسایی کرده است.

خبرنگار دفاعی امنیتی ایرنا

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha