به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هوشنگ خسروی مجری این پروژه بیان کرد: در این کار تحقیقی، از تعداد ۷۷ نمونه خاک جمعآوری شده از مناطق خشک و شور ایران، باکتریهای مفیدی به نام ازتوباکتر جداسازی شدند. باکتریها از نظر تولید مواد کمککننده به رشد گیاه در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: یک کود بیولوژیک مایع تهیه و بر روی ذرت علوفهای در شرایط تنش خشکی و کمآبی مطالعه شد. نتیجه آزمایشها نشان داد با کاهش ۲۰ درصد آب نسبت به حالت آبیاری کامل باکتریها مانع کاهش رشد گیاه شدند. همچنین برخی از این باکتریها در جایی که ۶۰ درصد آب کاهش پیدا کرده بود باعث افزایش ارتفاع و وزن علوفه ذرت شدند.
خسروی با بیان اینکه یک لیتر از این کود بیولوژیک دارای حدود ۱۰ میلیارد باکتری مفید ازتوباکتر و برای یک هکتار کافی است، افزود: روش مصرف این کود زیستی بصورت آغشته کردن و بذرمال است و در آینده این کار تحقیقی در شرایط کمآبی و خشکی در مزرعه کشاورزان ادامه خواهد یافت.
به گفته وی، این طرح تحقیقاتی در صورت موفقیت نهایی میتواند در کشت ذرت در مناطق کم آب مورد استفاده قرار گیرد.
خسروی با اشاره به اینکه سطح وسیعی از سرزمین ایران دچار خشکی و کمآبی و همچنین دارای خاکهای شور و با املاح زیاد است که رشد و پرورش محصولات کشاورزی را با مشکل مواجه میکند، افزود: یافتن یک راه حل ارزان و دوستار محیط زیست برای کاهش این مشکلات ارزش زیادی از نظر تولید محصول دارد.
نظر شما