حیدر خوش نیت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شبکه جمع آوری فاضلاب و اگو در برخی مناطق حاشیه شهر مشهد از جمله انتهای بلوار رسالت و محدوده رسالت ۸۲ ایجاد نشده لذا پسابهای خانگی نظیر آب حمام، ظرفشویی، رختشویی و حیاط منازل مسکونی یا همان "فاضلاب خاکستری" به معابر عمومی هدایت می شود.
وی این مشکل را حاصل تداوم وجود بافت ناکارآمد شهری ذکر و بیان کرد: فاضلاب خاکستری پیش از این به کانالهای فرعی در حاشیه شهر هدایت می شد لذا مقرر شد با تصمیم کارگروه ویژه علاوه بر جلوگیری از ورود آن به زمینهای کشاورزی منطقه موقتاً به مکان دیگری هدایت شوند تا در آینده با ایجاد شبکه فاضلاب این مشکل بصورت اساسی بر طرف شود.
سرپرست فرمانداری مشهد ادامه داد: موضوع فاضلاب خاکستری هر ساله در برخی مناطق حاشیه شهر مشهد اتفاق می افتاد اما امسال در پی بارندگی شدید بهاری نمود شدیدی پیدا کرده است.
چندی پیش تجمع فاضلاب خاکستری و سرایت آن به زمینهای کشاورزی حاشیه در محدوده شهری مشهد واقع در انتهای بلوار رسالت این شهر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که منجر به اتخاذ تصمیم در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذای فرمانداری مشهد شد.
بر اساس اعلام اداره آب و فاضلاب مشهد تاکنون حدود ۷۰ درصد شبکه جمع آوری فاضلاب در این کلانشهر اجرا شده است.
سکونتگاههای غیررسمی با گستره ای شامل ۱۳ درصد از مساحت مشهد ۳۲ درصد جمعیت این کلانشهر را در خود جا داده اند. بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۶۶ پهنه حاشیه شهر مشهد ساکن هستند که ۳۰۰ هزار نفر از این تعداد را مهاجران خارجی تشکیل می دهند. فقدان سند مالکیت رسمی، محرومیت از خدمات و زیرساختهای شهری از شاخصها این مناطق است. شرایط حاکم بر اینگونه نواحی در بروز ناهنجاریهای اجتماعی بسیار مساعد است.
شهرستان ۳.۵ میلیون نفری مشهد دارای سه بخش مرکزی، ملک آباد و رضویه با حدود ۴۰۰ روستا، آبادی و کانون جمعیتی است. ۶۸ روستا از این تعداد در حریم شهر مشهد قرار دارند.
۳۲۲۱/۱۸۵۸
نظر شما