سیدابراهیم حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بدون اشاره به آمار، از کاهش صادرات استان در مدت یاد شده به دلیل تخریب برخی راه های مواصلاتی و نیز تخریب بخش های از خط ریلی دو کشور ایران و ترکمنستان بر اثر بارش های سیل آسای روزهای پایانی سال گذشته و روزهای آغازین امسال خبر داد و گفت: عمده کالاهای صادراتی بازرگانان گلستانی میلگرد، لبنیات و سیمان بود.
به گفته وی، عراق، ترکمنستان و افغانستان از مهمترین کشورهای مقصد صادراتی کالاهای تجار گلستانی هستند.
حسینی همچنین از ورود سه هزار و ۷۹۸ تن کالا به ارزش پنج میلیون دلار به کشور از طریق گمرک زمینی اینچه برون گنبدکاووس در سه ماهه نخست امسال خبر داد و اضافه کرد: میزان واردات کالا از طریق این مرز زمینی نیز در مقایسه بامدت مشابه سال قبل کاهش یافت.
وی ادامه داد: با بازسازی نقاط تخریب شده راه آهن و راههای ایران و ترکمنستان بدون تردید در ماههای آینده شاهد افزایش صادرات و واردات از گمرکات گلستان خواهیم بود.
مدیرکل گمرکات گلستان از رونق صادرات چمدانی و مسافری این استان در سه ماه نخست امسال خبر داد و گفت: در این مدت دو میلیون دلار کالا از گمرگ اینچه برون صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۶۶ درصد و از لحاظ ارزش ۱۴۸ درصد افزایش داشته است.
حسینی، از ورود دو هزار و ۲۳۷ راس دام سبک و ۵۶ راس دام سنگین از گمرک اینچه برون به استان گلستان در سه ماه نخست امسال نیز خبر داد و افزود: واردات دام در راستای تنظیم بازار گوشت قرمز صورت گرفته است.
اینچه برون به عنوان تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون واقع در شمال شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس و در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی در گرگان، گمرک بندرترکمن، گمرک فرودگاه بین المللی گرگان است.
در نیمه دوم سال ۹۳ با بهره برداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان افزوده شد.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.
/۳۰۳۹/۳۰۹۱
نظر شما