معامله قرن و نقشه وطن جایگزین خطری برای لبنان است

بیروت- ایرنا- روزنامه "الجمهوریه" لبنان روز سه شنبه و همزمان با آغاز نشست منامه برای پیگیری اجرای طرح امریکایی - صهیونیستی معامله قرن برای فلسطین نوشت ، محتوای طرح ننگین آمریکا موسوم به "معامله قرن" مبتنی بر ترسیم نقشه جدیدی برای منطقه است و لبنان یکی از کشورهایی است که به دلیل موضوع وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها در معرض تهدید جدی این طرح قرار دارد.

این روزنامه افزود: خطر وطن جایگزین در حالی لبنان را در معرض تهدید قرار داده است که این کشور میزبان تعداد زیادی از پناهجویان سوری نیز است که به مثابه تهدیدی برای بافت جمعیتی آن به شمار می آیند و علاوه بر این لبنان اکنون در شرایط اقتصادی سختی به سر می‌برد.

لبنان با دو گروه آواره در هفتاد سال گذشته مواجه است که یکی از زمان اشغال فلسطین و ورود آوارگان فلسطینی می باشد که رقم آن تا ۷۰۰ هزار نفر اعلام می شود و گروه دو نیز آوارگان سوری است که از ۹ سال قبل وارد لبنان شده اند و بر اساس برخی آمارها رقم این افراد نیز تا دو میلیون نفر تخمین زده می شود.

روزنامه الاخبار خاطر نشان کرد، منابع دیپلماتیک لبنانی در مورد اینکه آیا لبنان قادر است با خطر وطن جایگزین روربه رو شود، اعلام کردند، در پرتو وضعیت سست و شکننده کشورهای عربی چه بسا لبنان در رویارویی با این خطر تقریباً تنها بماند.

بنابر اعلام این منابع، در واقع اکنون فقط موضوع ایجاد وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مطرح نیست بلکه موضوع پناهجویان سوری در لبنان را هم باید در نظر داشت.

این روزنامه در ادامه افزود، نشست منامه و عنوان وسوسه انگیز "صلح برای شکوفایی" چیزی جز مقدمه چینی آشکار برای معامله قرن نیست؛ طرحی که آمریکایی‌ها آن را تحت عنوان "طرح صلح" عرضه کرده‌اند، در حالی که در اصل بر خلاف آنچه تبلیغ می‌شود نه فقط فرصتی برای شکوفایی و سرمایه گذاری نیست بلکه نقشه‌ای برای سوق دادن سراسر منطقه به سمت خرابی و خودکشی است.

در این میان آمریکا از زبان مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور نیز اعتراف کرد معامله قرن فقط به نفع اسرائیل است.

نشست بحرین در ارتباط با معامله ننگین آمریکا ۲۵ و ۲۶ ماه جاری میلاد (سه شنبه و چهارشنبه ۵ و ۴ تیر) در منامه پایتخت بحرین برگزار می شود.

معامله قرن که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا آن را طراحی کرده و "جرد کوشنر " داماد او، مجری آن است، مبتنی بر واگذاری نیمی از کرانهٔ باختری و بخشی از بیت‌المقدس شرقی به رژیم صهیونیستی است و در مقابل، این رژیم با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و نوار غزه موافقت می‌کند و شهر "ابودیس" به جای بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد.

همچنین این طرح شامل چشم پوشی فلسطینی‌ها از حق بازگشت به سرزمین خود است که طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha