سازمان حج و زیارت اعلام کرد سفر معنوی ۸۶ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی از سراسر کشور برای انجام مناسک حج تمتع در قالب پروازهای مدینه قبل از ۱۷ تیر آغاز و تا ۲۶ مرداد ماه انجام میشود. این سازمان همه ساله اسامی داروهای ممنوعه را اعلام میکند تا از طریق اطلاع رسانی، از پیشامدهای احتمالی جلوگیری شود.
براین اساس از حجاج خواسته شده است تا از حمل مواد ممنوعه اجتناب کرده و این موارد را به امانت به همسر و دیگر افراد در کاروان ندهند و از آوردن آن خودداری کنند چرا که این مساله مشکلاتی را برای سفر آنها ایجاد میکند. همچنین از حجاج خواسته شده تا از حمل حمل مواد مخدر و داروی غیر مجاز از سفر خود بازماندهاند، همراه داشتن موادمخدر سبب بازماندن از سفر خواهد شد، اگر در کشور عربستان نیز این مواد کشف شود مطابق قوانین آن کشور با زائران برخورد خواهد شد.
لیست داروهای ممنوعه نیز در قالب بروشور و توصیه به زائران اعلام شده است براین اساس بار و وسایل همراه مسافران به دقت بررسی میشود و اگر موارد ممنوعهای همراه زائران باشد صورت جلسه میشود.
پلیس همواره نسبت به بلع مواد مخدر نیز هشدار میدهد و از حجاج خواسته است تا از این اقدام اجتناب کنند چرا که این امر میتواند خطرات زیادی برای آنها داشته باشد.
اگر در کشور عربستان اگر چیزی بر زمین بیافتد و فردی آن را بردارد آن فرد مسئول سرقت آن شناخته میشود، بنابراین توصیه میشود که زائران به هیچ عنوان چیزی از روی زمین برنداشته و به دنبال صاحب آن نروند. همچنین از به همراه داشتن کارد، چاقو و لوازم برنده نیز اجتناب کنند.
فهرست داروهای غیرمجاز و ممنوعهای که زائران حج تمتع نباید به همراه داشته باشند نیز شامل آمپول پتیدین ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم، آمپول مرفین ۱۰ میلی گرم، قرص متادون ۵ و ۲۰ میلی گرم، شربت متادون، قرص هیدرومرفین ۲ میلی گرم، قرص متیل فنیدات هیدروکلراید، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم، آمپول ترامادول ۵۰ میلی گرم، شربت اکسپکتورانت کدئین، قرص استامینوفن کدئین، آمپول دیازپام ۱۰ میلی گرم، قرص دیازپام ۲، ۵ و ۱۰ میلی گرم، آمپول بوپرنورفین و قرص بوپرنورفین است.
همچنین زائران باید سایر داروهای خاص (تخصصی) مورد نیاز برای مصرف در ایام حج (حداقل ۴۰ روز) را با داشتن نسخه پزشک همراه داشته باشند همچنین تعداد داروهای غیرمجاز ۱۴ قلم است که حمل و نگهداری آن توسط زائران حج تمتع ممنوع است.
نظر شما