واسطه گران متعدد اجازه کاهش قیمت گوشت قرمز را نمی دهند

تهران - ایرنا - معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش عرضه گوشت قرمز انتظار می رفت که قیمت ها کاهش مطلوبی پیدا کند اما واسطه گران اجازه کاهش قیمت را نمی دهند.

«مرتضی رضایی» روز سه شنبه در حاشیه برگزاری دومین نشست تشکل‌های جهادی با موضوعیت نقش تشکل‌های جهادی در رونق تولید، در پاسخ به ایرنا درخصوص اینکه چرا کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار برای مصرف کنندگان محسوس نیست افزود: با توجه به بارندگی‌های مناسب و وجود مراتع، زایش‌های دامی درکشور و طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز امسال نسبت به اواخر سال گذشته ۱۰ هزارتومان کاهش یافته است.

وی اظهارداشت: در واقع واسطه گری متعددی که در بازار رسانی گوشت قرمز اتفاق می‌افتد باعث می‌شود که در زمان کاهش قیمت، واسطه‌ها نگذارند روند کاهشی طی شود اما در مقابل در زمان افزایش قمیت ها موجب افزایش شدید می‌شوند.

معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه قیمت گوشت قرمز با ادامه روند عرضه به بازار شکسته می‌شود تصریح کرد: ما از دامداران و تشکل‌ها درخواست داریم تا با تشکیل زنجیره‌های تولید، خودشان بازاررسانی گوشت قرمز را انجام دهند.

به گفته وی، اکنون قیمت کارشناسی و منطقی هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی بین ۳۴ تا ۳۵ هزارتومان و لاشه گوسفندی ۷۵ هزارتومان است که باید به دست مصرف کنندگان برسد که البته ممکن است اکنون تفاوت قیمتی داشته باشد اما با این حالت نرخ خرده فروشی نسبت به اواخر سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد.

واردات گوشت قرمز به منظور حفظ ذخایر استراتژیک انجام می‌شود

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واردات گوشت قرمز گفت: از آنجا که ما موظف هستیم که ذخایر استراتژیک را حفظ کنیم، از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۴ تا ۳۵ هزارتن گوشت گوساله و ۴ تا ۵ هزارتن گوشت گوسفندی با ارز نیمایی به کشور وارد شده است.

وی درباره قیمت متعادل برای گوشت قرمز و گوشت مرغ افزود: آنچه که مدنظر وزارت جهاد کشاورزی و دولت است قیمت تمام شده تولید به انظمام سود منطقی است اما قیمت گوشت قرمز تابع نرخ گذاری عرضه و تقاضا است.

وزارت جهاد به نرخ جدید سبوس اعتراض دارد

رضایی درباره افزایش قیمت سبوس طی روزهای اخیر گفت: در یک کارگروهی بدون حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، قیمت مصوب سبوس را افزایش داده‌اند که منطقی نیست زیرا افزایش قیمت سبوس می‌تواند افزایش مجدد قیمت شیرخام و گوشت قرمز را در پی داشته باشد.

وی با تاکید براین که وزارت جهاد کشاورزی به مصوبه نرخ جدید سبوس معترض است افزود: وزارت جهاد کشاورزی اعتراض خود را نسبت به قیمت ۱,۲۵۰ تومان هر کیلوگرم سبوس به وزارت صنعت و کارگروه تنظیم بازار اعلام کرده است و باید این محصول به قیمت قبلی خود بازگردانده شود.

به گفته معاون امور دام وزیر جهادکشاورزی قیمت هر کیلوگرم سبوس پیش از این ۸۶۰ تومان بود.

وی تصریح کرد: با توجه به نوسانات قیمت نهاده‌های دامی در بهمن ماه سال گذشته، وزارت جهاد کشاورزی الگوی توزیع را تغییر داد زیرا پیش از این سیستم توزیع مستقیم در اختیار واردکنندگان و تجار بود اما از ابتدای سال تاکنون تجار نهاده‌ها را وارد می‌کنند و توزیع توسط وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها انجام می‌شود.

رضایی اضافه کرد: در مواردی که با تأخیر بار مواجه شویم نیز با ارائه گزارش‌ها موضوع سریع پیگیری می‌شود.

وی میزان تولید گوشت قرمز داخلی را ۸۶۰ هزار تن به طور میانگین عنوان کرد و ادامه داد: آنچه که اکنون با افزایش علوفه دامی در کشور رخ داده است، کاهش هزینه‌های تولید نسبت به سال گذشته می‌باشد.

۲۵ هزارتن مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می‌شود

رضایی با بیان اینکه در تولید گوشت مرغ شرایط ایده آلی داریم زیرا بیش از نیاز کشور تولید شده است گفت: طبق آمارها به نظر می‌رسد ۲۲۵ هزارتن گوشت مرغ در کشور تولید شده که حداکثر ۲۰۰ هزارتن آن به مصرف داخلی می‌رسد و مابقی مازاد بر نیاز است که باید توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور به منظور حفظ ذخایر استراتژیک و ذخایر ماه‌های بعد خریداری و جمع اوری شود.

وی براین باور است که شرکت پشتیبانی امور دام کشور موظف به خرید مازاد گوشت مرغ در سطح کشور است.

معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: با توجه به ثبات قیمت گوشت مرغ در بازار داخلی، مجوز صادرات محدود مرغ به منظور حفظ بازارهای صادراتی و کاهش ضرر و زیان تولیدکنندگان در زمان افزایش تولید صادر شده است.

وی ادامه داد: اکنون برای تنظیم بازار و صادرات محدود گوشت مرغ کارگروهی در وزارت صنعت تشکیل شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha