عصر روز سه شنبه در حاشیه نشست مشاورهای رایزن اقتصادی و بازرگانی ایران در عراق و رئیس میز این کشور با فعالان اقتصادی و شرکتهای دانش بنیان همدان حدود یکصد نفر در این دوره عمومی و خصوصی شرکت کردند.
مسئول واحد آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایط تحریم و مشکلات بسیار بر سر راه صادرکنندگان، یافتن راهکارهایی برای تبادل ارز و آسان سازی مراودات تجاری بازرگانان اهمیت دوچندانی یافته است.
مسعود عبدالملکی در این نشست تخصصی راهکارهای مفیدی برای تداوم فعالیت اقتصادی استان با کشورهای همسایه به ویژه عراق ارائه کرد و توانمندیهای همدان در زمینه صنعت، کشاورزی و معادن مورد بررسی قرار گرفت و شرکت کنندگان با بازارهای صادراتی عراق، چگونگی حضور در نمایشگاهها و تبلیغات در این کشور آشنا شدند.
وی یادآوری کرد: همدان در زمینه تولید دارو، قطعه سازی خودرو، سنگهای معدنی، محصولات انگور، گردو، سفال و مبل پیشرفتهای خوبی داشته و در حال حاضر که نرخ ارز افزایش یافته بهترین زمان برای رونق صادرات است.
مسئول واحد آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی همدان خاطرنشان کرد: آشنایی با امور گمرکی، بانکی، حمل و نقل، ثبت شرکت و برند از اصول اولیه صادرات محسوب میشود که شرکت کنندگان در این دوره تخصصی آنها را فرا گرفتند.
کانالهای توزیع، خدمات پس از فروش و گارانتیو قراردادهای تجاری، مناقصهها و فروشگاههای زنجیرهای و نیز اقامت تجاری در عراق از مواردی بود که فعالان اقتصادی و شرکتهای دانش بنیان مشتاق کسب اطلاعات و آگاهی بیشتر درباره آنها بودند.
به گفته عبدالملکی عراق بازار خوبی برای محصولات متنوع همدان است و نباید به هیچ قیمتی این مشتریهای همیشگی را از دست داد.
سفال، سرامیک، کشمش، چینی آلات بهداشتی، سیمان و فرآوردههای لبنی بیشترین محصولات صادراتی همدان به کشورهای دیگر محسوب میشود و استاندار همدان برای امسال افزایش ۳۰ درصدی و دستیابی به رقم یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات را هدفگذاری کرده است.
۷۵۲۷/۲۰۸۷
نظر شما