۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۳۷
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83371011
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تنش آبی ۲۰۰ روستای یزد با آبرسانی سیار مدیریت می شود

یزد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) استان یزد گفت: با وجود بارندگی های مناسب در سال آبی ۹۸ - ۹۷، هم اکنون آبرسانی سیار به ۲۰۰ روستای دارای تنش آبی بویژه در شهرستان های تفت و مهریز با تانکر مدیریت می شود.

محمد فاتحی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز یزد اظهار کرد: سال گذشته به خاطر تنش آبی ناشی از خشکسالی و قطع ۳۰ بار خط انتقال آب کوهرنگ به استان در شرق اصفهان، مردم در مدیریت مصرف آب همکاری های خوبی داشتند.

وی افزود: تذکر درباره مصرف آب بویژه در آبیاری باغچه ها و فضای سبز و راه اندازی پلیس آب در مدارس بخشی از این تلاش ها بود.

رشد ۲۰ درصد مصرف آب ناشی از تصور نادرست رفع کم آبی

مدیرعامل آبفار یزد اضافه کرد: امسال متاسفانه به دلیل افزایش بارندگی و آرامش نسبی ایجاد شده تصور نادرست حل مشکلات آب استان، توجه به مدیریت مصرف کمتر شد به گونه ای که شاهد افزایش ۲۰ درصد مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان هستیم.

فاتحی متوسط سرانه مصرف آب در مناطق روستایی کشور را ۱۵۰ لیتر برای شرب و بهداشت اعلام کرد و گفت: تولید آب استان در مناطق روستایی ۱۷ تا ۱۸ میلیون مترمکعب است که جوابگوی سرانه عادی است ولی در برخی مواقع مصرف افزایش می یابد.

کاهش تنش آبی آخر هفته در شهرها و افزایش تنش آبی در روستاها

وی با بیان توسعه بی رویه برخی روستاها گفت: در برخی مناطق استان به دلیل این رشد، شاهد ایجاد روستای جدید در کنار روستای قبلی هستیم.

این مسئول ادامه داد: همین مسائل موجب شده است تا تنش آبی در روزهای آخر هفته در شهرهای استان کاهش و در مناطق روستایی افزایش یابد.

وی از پوشش ۲۸۰ هزار نفر جمعیت روستایی و چهار شهر زیر ۲۰ هزار نفر استان خبر داد و افزود: در این مناطق ۱۱۱ هزار مشترک آب روستایی داریم که تعدادی از آنها صنعتی و عمدتاً در حوزه دامداری و دامپروری است.

مدیرعامل آبفار یزد در عین حال با اشاره به کاهش تعداد روستاهایی که آبرسانی سیار به آنها صورت می گیرد، تصریح کرد: سال قبل تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی می شد ۳۳۰ پارچه بود که امسال به ۲۰۰ مورد کاهش یافته است.

تنش آبی در روستاهای مهریز و تفت

فاتحی خاطرنشان کرد: در حال حاضر عمده تنش آبی مناطق روستایی در بهادران و تنگچنار شهرستان مهریز و بنادکوک شهرستان تفت است.

به گفته وی، در برخی نقاط همچون دشت ابرکوه هم که با افت ۷۰ تا ۸۰ سانتی متری سطح سفره های زیرزمینی و نشست زمین مواجه است نیز مشکلات تنش آبی بالاست.

این مسئول یادآور شد: البته در برخی نقاط استان هم با توجه به بارندگی های مطلوب، شاهد احیا و آبدهی دوباره برخی قنات‌ها هستیم که طی سال‌ها گذشته کم آب و یا خشک شده بود.

مدیرعامل آبفار یزد آبدهی چاه‌های داخل منازل روستایی را یکی از عوامل کاهش تنش آبی عنوان کرد و گفت: پیش از این خیلی از صاحبان این چاه‌ها مجبور بودند از آب قنات و خارج از خانه ها برای آبیاری باغ های خود استفاده کنند که امسال این مشکل تا حدودی رفع شده است.

جداسازی آب شرب از بهداشت در برخی مناطق

فاتحی یکی دیگر از عوامل را جداسازی آب شرب از بهداشت در برخی مناطق شهرستان اردکان همچون عقدا، خرانق و رباط پشت بادام و برخی نقاط بافق اعلام کرد و افزود: با چند دهیاری استان نیز تفاهم نامه هایی برای جداسازی آبیاری فضای سبز روستاها بسته شده است.

وی در ادامه بر لزوم تغییر نگاه مدیران دولتی به رسانه ها و تقویت ارتباط با خبرگزاری ها تأکید کرد و گفت: با توجه به تاثیر بالای فضای مجازی در افکار عمومی، در سال های اخیر از این ظرفیت، غفلت شده است.

در این جلسه رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) یزد با تشریح فعالیت ها گفت: عمده شرکت های بزرگ دنیا به لحاظ درآمدزایی، در حوزه تولید محتوا و اطلاعات فعالیت دارند.

کاظم شاملو افزود: حوزه آب، حساسیت های خاص زیادی دارد که می توان با تولید محتوا و اطلاعات مناسب، آرامش را در جامعه در این خصوص ایجاد کرد.

۱۹۶۸/ ۲۰۴۷/‏

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha