میزگردی با موضوع معامله قرن روز چهارشنبه از سوی اندیشکده مطالعات اسلام آباد (IPI) با حضور سیاستمداران ارشد، دیپلماتها و کارشناسان حوزههای دفاعی و امنیتی پاکستان برگزار شد.
«ملک محمد احسان الله» نماینده مجلس و رئیس کمیسیون روابط خارجی در پارلمان پاکستان، «سردار اویس لغاری» دبیرکل حزب مسلم لیگ نواز، «سید سجاد بخاری» رئیس اندیکشده مطالعات سیاسی اسلام آباد، علامه «راجا ناصر عباس جعفری» دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین، «سید سرور نقوی» سفیر پیشین پاکستان در اردن و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سخنرانان اصلی این برنامه بودند.
شخصیتهای پاکستانی با انتقاد از نقش برخی از کشورهای منطقه برای نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین و همدستی با آمریکا و اسرائیل برای اجرای طرح به اصطلاح صلح، تاکید کردند: معامله قرن محکوم به شکست است زیرا در این طرح همه حقوق مردم فلسطین از آنان سلب شده حتی فلسطینیها حق دفاع از خود را نیز نخواهند داشت.
آنان نشست منامه را گردهمایی تفرقه زدگانی دانستند که به جای بحث درباره فلسطین باید به اختلافات میان یکدیگر بپردازند.
اندیشمندان پاکستانی تاکید کردند: فلسطین هرگز به جهان عرب محدود نشده بلکه فلسطین مسئله اصلی مربوط به امت اسلامی است و همگان باید با اتحاد و همسبتگی برای کمک به حل این بحران نقش آفرینی کنند.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پاکستان با تاکید بر تعهد دولت این کشور برای دفاع از آرمانهای فلسطین و طرح همیشگی این مسئله در مجامع منطقهای و جهانی، گفت: پاکستان خواهان حل مسئله فلسطین بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و به رسمیت شناختن مرزهای آن مطابق با مرزهای سال ۱۹۶۷ است.
«ملک محمد احسان» با تاکید بر اینکه پاکستان از کلیات معامله قرن بی خبر است و در نشست منامه نیز حضور ندارد، افزود: تلاش و اقدام مؤثر سازمان ملل برای حل مساله فلسطین به عنوان بغرنجترین مساله خاورمیانه و جهان اسلام اجتناب ناپذیر است.
نماینده حزب حاکم پاکستان اظهار داشت که اسلام آباد همچنان به حمایت از ملت مظلوم فلسطین و مبارزه و مقاومت آنان برای دستیابی به حق خود برای داشتن یک کشور مستقل ادامه خواهد داد.
رئیس اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام آباد (IPI) نیز طرح معامله قرن که توسط داماد ترامپ در نشست منامه مطرح شد را طرحی ناکام خواند و گفت: معامله قرن درد و رنج مردم فلسطین را تشدید میکند.
«سید سجاد بخاری» افزود: معامله قرن به صهیونیستها کمک میکند که دامنه اشغالگری و توسعه طلبی خود را تقویت کنند و عجیبتر از آن اینکه آمریکاییها برای بررسی معامله قرن حتی اقدامی برای جلب اعتماد مردم فلسطین نکردند.
وی افزود: عدم حضور کشورهای تأثیر گذار منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران در نشست منامه ثابت میکند که میانجیگری آمریکاییها هرگز صادقانه نیست.
علامه «راجا ناصر عباسی جعفری» دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان نیز معامله قرن را طرحی شیطانی آمریکایی صهیونیستی دانست که هدف جز اجرای نقشه اسرائیل بزرگ در خاورمیانه ندارد.
وی افزود: صهیونیستها با جنگ و خونریزی اشغالگریها خود را افزایش داده و امروز نیز برای توسعه طلبی طرح شیطانی معامله قرن را با حمایت آمریکا دنبال میکنند.
این شخصیت مذهبی پاکستان با تمجید از نقش جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از آرمانهای ملتهای مظلوم جهان از جمله فلسطین، افزود: جبهه مقاومت امروز با حمایت ملتهای آزاده جهان از جمله ایران در برابر معامله قرن ایستاده و هرگز اجازه غارت ملت فلسطین را نخواهد داد.
وی تاکید کرد: امروز متأسفانه کشورهایی مانند عربستان که به جای همصدا شدن با ملت فلسطین، دست به دست دشمنان فلسطین شده و نه تنها کمکی برای حل مشکلات امت اسلامی نمیکند بلکه با ورود به درگیریها در منطقه و تحمیل جنگ علیه یمن اوضاع را بدتر کرده است.
خانم «ملیحه لودهی» نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل نیز در پیام ویدئوی خود به میزگرد اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام آباد تاکید کرد: اسلام آباد مخالف سیاستهای دولت ترامپ درخصوص بیت المقدس و به مشروعیت دادن به اشغالگری صهیونیستها بر بلندیهای جولان سوریه است.
وی افزود: دولت پاکستان با رد تغییر سیاستهای آمریکا در قبال فلسطین، متعهد به تداوم حمایتهای سیاسی، دیپلماتیک و اخلاقی از مردم فلسطین است و از هیچ تلاشی برای کمک به حل این مسئله دریغ نمیکند.
«علی سرور نقوی» سفیر پیشین پاکستان در اردن نیز گفت: معاله قرن یک طرح بی جانی است که از هیچ اعتباری برخوردار نیست.
وی تاکید کرد: کشورهای اسلامی قادر به تحکیم روابط و همکاریها برای حل مسئله فلسطین هستند و این منطقه نیازی به طرحهای به اصطلاح صلح و یا معامله قرن توسط آمریکاییها ندارد.
شرکت کنندگان در میزد گرد اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام آباد نیز با محکومیت طرح معامله قرن، آن را ترفندی برای دور زدن افکار عمومی و لطمه زدن به مقاومت مردم فلسطین دانستند.
آنان از دولت پاکستان و نمایندگان مجلس ملی این کشور خواستند تا مواضع صریح و مؤثری علیه معامله قرن اتخاذ کرده و اجازه ندهند که در حق ملت فلسطین اجحاف شود.
پاکستان از جمله کشورهایی است که در نشست منامه حضور ندارد. اسلام آباد رژیم غاصب صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسد و همواره خود را به عنوان مدافع قضیه فلسطین معرفی کرده است.
نشست دو روزه منامه از روز گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و امروز (چهارشنبه) به اتمام میرسد.
نشست منامه را باید زمینه ساز اجرای طرح موسوم به معامله قرن "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا دانست که از سوی " جرد کوشنر" داماد و مشاورش برای اجرایی شدن پیگیری میشود.
جزئیات این طرح تاکنون به صورت کامل اعلام نشده، ولی بخشهایی از آن در جریان اظهار نظرهای مقامهای مختلف از جمله کوشنر مطرح شده است.
طرح معامله قرن شامل انضمام کامل قدس اشغالی به رژیم صهیونیستی، انضمام شهرکهای موجود در کرانه باختری به این رژیم، نابودی کامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن خود و تعیین منطقه " ابودیس " به عنوان پایتخت کشور فلسطین است.
در همین حال قرار است با برگزاری نشست منامه مرحله نخست از طرح مزبور شامل سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری در اراضی اشغالی فلسطین، مصر، اردن و لبنان شامل ۱۷۹ طرح در حوزه زیرساختها، بخش اشتغال و احداث یک راه ارتباطی از کرانه باختری به نوار غزه با هزینه پنج میلیارد دلار بررسی و پیگیری شود.
نظر شما