فرزام بیدارپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این طرح وضع چربی، فشار خون، قند خون و وجود خون در مدفوع به صورت رایگان بررسی می شود پس از تحلیل نتایج، وضعیت ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را می توان تا ۱۰ سال آینده برای فرد پیش بینی کرد.
وی افزود: این طرح در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و برای گروه هدف افراد بالای ۳۰ سال اجرا شده و از تیرماه سال گذشته تاکنون ۲۱ درصد جمعیت هدف زیر پوشش طرح قرار گرفته اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هر سال ۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه هدف استان زیرپوشش این طرح قرار می گیرند، اضافه کرد: از افراد بالای ۳۰ سال استان انتظار می رود به اینگونه طرح ها توجه و برای انجام خطر سنجی به پایگاه ها مراجعه کنند.
وی افزود: این برنامه پیشگیرانه در سطوح مختلف برای عوامل خطر قلب و عروقی شامل نارسایی قلبی، بیماریهای سکته قلبی، سکته مغزی، سایر بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها انجام می شود.
بیدار پور افزود: هم اکنون بیشترین تعداد بیماران این استان در زمینههای قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان و بیماریهای تنفسی بوده و منشا آن به مسائل اجتماعی از جمله رژیم غذایی نامناسب، تحرک فیزیکی کم، مصرف الکل، مواد مخدر، آلودگی هوا و سلامت روان است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
یکی از راههای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان، بررسیهای دورهای سلامت است که با شناسایی زود هنگام بیماران و افراد در معرض خطر و پیشگیری و درمان بهموقع این افراد، میتوان کیفیت زندگی و طول عمر آنها را افزایش داد.
۷۳۴۸ / ۳۰۳۴
نظر شما