۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۰۰
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83371378
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۵ درصد ظرفیت سدهای خراسان جنوبی پر شد

۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۰۰
کد خبر: 83371378
۴۵ درصد ظرفیت سدهای خراسان جنوبی پر شد

بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: امسال ۴۵ درصد ظرفیت سدهای مخزنی استان پر شد و بارندگی های سال جاری با وجود خسارت‌های اندک، بخشی از کمبود آب استان را جبران کرد.

حسین امامی روز چهارشنبه در نشست خبری مدیران صنعت آب خراسان جنوبی به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب (اول تا هفتم تیر) افزود: بارندگی های امسال سبب شد تمامی سدهای خراسان جنوبی به ویژه غرب استان آبگیری شود.

وی گفت: پارسال با اجرای برنامه‌های سازگار با کم آبی، کسری مخزن در استان از ۱۷۰ میلیون متر مکعب به ۱۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بیان کرد: هدف گذاری شده است که کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان در افق برنامه ششم توسعه به صفر برسد همچین باید کسری مخزن انباشته که سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب است در ۲۰ سال آینده جبران شود.

وی آب را موضوع فرابخشی دانست و اظهار داشت: برنامه مدون و جامع سازگار با کم آبی برای مدیریت مصرف در استان تدوین شده که سهم هر بخش تعیین شده است و پیش بینی می شود امسال کسری مخزن به کمتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

امامی افزود: پارسال مطالعات تعیین حریم و بستر رودخانه‌های استان در سطح ۷۵۰ کیلومتر انجام شد که تلاش داریم تا سال ۱۴۰۰ تمامی حریم رودخانه‌های استان مشخص و جداسازی شود.

وی بیان کرد: فروردین ماه امسال ۱۵ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه‌های استان خراسان جنوبی شناسایی و تخریب شد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بستر رودخانه‌ها کار عبث و بیهوده ای است اظهار داشت: شهرستان‌های بیرجند، فردوس و طبس بیشترین تجاوز به حریم رودخانه را دارند.

امامی با اشاره به اجرای ۲ پروژه سد سیاهو و آبرسانی به بیرجند عنوان کرد: پروژه سد سیاهو با چالش مالی مواجه شد اما سعی داریم قبل از آغاز فصل آبی جدید عملیات اجرایی تکمیل و بهره برداری شود.

وی یادآور شد: پروژه آبرسانی از دشت مختاران سربیشه و محمدشهر به بیرجند نیز از سال ۸۲ آغاز شد و سال گذشته اعتبارات خوبی برای اجرای آن اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد: تا هفته دولت امسال فاز یک این پروژه به طول ۱۶ کیلومتر به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است گفت: پیش بینی می‌شود فاز یک این پروژه تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد.

امامی افزود: از محل اعتبارات ملی تنش آبی، یک پروژه برای آبرسانی به شهرهای اسدیه، درمیان و مناطق اقماری پیش بینی شده که باید پارسال به اتمام می‌رسید اما پیمانکار به دلیل افزایش قیمت ها توان تکمیل پروژه را نداشت.

وی گفت: تلاش خواهیم کرد تا پایان تابستان یا هفته دولت امسال این پروژه را به بهره برداری برسانیم تا کمبود آب در ۱۰ روستا رفع شود.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha