به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که این تصمیم پارلمان ایتالیا به خاطر بیم استفاده سلاح های ساخت این کشور علیه مردم یمن صورت گرفته است.
پیش تر نهادهای مدافع حقوق بشر ایتالیا با جمع آوری بیش از ۴۰ هزار امضا در توماری از دولت این کشور خواسته بودند تا فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی را متوقف کند.
بر اساس قانون ۱۸۵ سال ۱۹۹۰، صادرات اسلحه از ایتالیا به کشورهای در حال جنگ ممنوع است و فروش اسلحه باید مطابق با سیاست خارجی و دفاع ملی این کشور باشد. ماده یک قانون اساسی ایتالیا نیز جنگ را به عنوان ابزاری برای حل اختلافات بین المللی رد می کند. با این حال ایتالیا که نهمین صادر کننده اسلحه در جهان محسوب می شود.
دولت ایتالیا در سال ۲۰۱۷ میلادی مجوز صادرات بیش از ۱۰ میلیارد یورو سلاح را صادر کرد که از این میزان بیش از ۵۷ درصد به کشورهایی صادر شد که عضو اتحادیه اروپا و یا ناتو نبودند بله اکثراً به کشورهای خاورمیانه ای وشمال آفریقایی فروخته شد که در میان آنها کشورهای جنگ طلب، سلطنتی مطلق، رژیم های استبدادی و سرکوبگر که حقوق بشر را نقض می کنند دیده می شود.
شرکت Rwm در جزیره ساردنی در غرب ایتالیا، بمب های هوایی از نوع 'MK 82'، 'MK83' و 'MK84' تولید می کند و بیش از ۴۵ میلیون یورو بمب به عربستان سعودی فروخت که خود یک رکورد در فروش بمب برای تمام تولیدات بمب های ایتالیا محسوب می شود.
عربستان سعودی ۵۲ میلیون یورو سلاح از ایتالیا خریداری کرده و علاوه بر این ۲۴۵ میلیون یورو جنگنده های یوروفایتر و تورنادو وارد کرده است.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی از بزرگترین واردکنندگان سلاح در جهان محسوب می شوند که طی چند سال گذشته بسیاری از این تسلیحات را علیه مردم یمن استفاده کردند.
ائتلاف عربی از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. بر اثر این تجاوز تاکنون بیش از یکصد هزار یمنی کشته شدند.
نظر شما