۸۵ درصد مزارع توت فرنگی کردستان مجهز به آبیاری تحت فشار است

سنندج - ایرنا - رئیس جهاد کشاورزی سنندج گفت: بیش از ۸۵ درصد مزارع توت فرنگی کردستان مچهز به سیستم آبیاری تحت فشار بوده که این اقدام باعث بهره وری بالای آب در این اراضی شده است.

دادور سهرابی روز پنجشنبه در دومین جشنواره توت فرنگی کردستان اظهار داشت: سطح زیر کشت توت فرنگی این استان ۳ هزارو ۴۰۰ هکتار است که سالانه با ۴۶ هزار تن تولید رتبه اول سطح کشت و تولید این محصول در کشور را دارد.

وی اضافه کرد: در این استان ۱۳ هزار خانوار توت فرنگی کار در قالب ۱۷ هزار بهره بردار از تولید این محصول امرار معاش می کنند که به صورت متوسط سطح کشت برای هر بهره بردار حدود ۲ هزار متر مربع است.

رئیس جهاد کشاورزی سنندج افزود: اکنون در این استان میانگین تولید توت فرنگی در هر هکتار ۱۵ تن است که با اقدامات کارشناسی، فنی و مهندسی می‌توان این میانگین را به ۶۰ تن در هکتار افزایش داد که در این صورت درآمد هر بهره بردار به یک میلیارد ریال در هکتار می رسد.

وی با اشاره به اینکه در راستای افزایش بهره وی مزارع تاکنون چهار رقم جدید از سوی محققان جهاد کشاورزی معرفی شده است یادآورشد: در این راستا ۲۰ دستگاه پری‌کولین تحویل بهره برداران شده تا برای افزایش مدت نگهداری محصول، دمای توت فرنگی را در زمان برداشت از ۳۵ درجه به چهار درجه سانتی گراد بالای صفر ببرساند.

سهرابی گفت: علاوه بر این حمایت ها سازمان جهاد کشاورزی سالانه نزدیک به یک میلیون نشا توت فرنگی را به صورت گلدانی را در بین کشاورزان توزیع می‌کند.


بخش سیروان مجموعه‌ای فرهنگی است

بخشدار بخش سیروان نیز در این جشنواره گفت: این بخش مجموعه‌ای از فرهنگ و شناسنامه‌ای از ارزش‌ها و فرهنگ های بارز اجتماعی و تاریخی کردستان را در خود جای داده است.

ایرج فرد با اشاره به اینکه دلیل بارز موفقیت و توسعه هر بخشی و منطقه‌ای سرمایه‌های اجتماعی آن است اظهار داشت: توسعه و پیشرفت‌های مختلف بخش سیروان نتیجه مشارکت و همکاری ۹۰ درصدی مردم و ۱۰ درصدی دولت است.

وی اضافه کرد: براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ این بخش داری ۲۳ روستا و ۱۱ هزار نفر جمعیت بوده که کوچک‌ترین روستای آن دارای هفت خانواده و حدود ۳۰ نفر ساکن و بزرگترین روستای آن نیز دارای یک هزارو ۴۰۰ نفر جمعیت است.

فرد افزود: در سال‌های گذشته اقدامات زیادی در راستای جذب گردشگران انجام شده که شامل ثبت ۱۰ اثر در فهرست آثار ملی، احداث ۱۰ واحد بوم گردی و ثبت روز ۱۶ خرداد به عنوان روز جشن توت فرنگی روستای شیان در تقویم میراث فرهنگی است.

جشن توت فرنگی شکرانه‎ای برای نعمت خدا است

امام جماعت مسجد روستای شیان نیز در این جشنواره گفت: بندگان خدا برای شکرانه نعمت به شیوه‌های مختلف از الطاف الهی تشکر کرده اند که امروز نیز شاهد یک نمونه از این شکرانه هستیم.

ماموستا جابر میمنت آبادی اظهار داشت: خداوند در قرآن گام برداشتن در راه خیر را از بزرگترین کارها اعلام کرده و انجام این جشنواره ها از سوی مسئولان به مثابه همین قدم برداشتن است.

در پایان این مراسم که با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی سنندج و بخشداری سیروان برگزار شد از برگزارکنندگان این مراسم و توت فرنگی کاران نمونه استان تقدیر شد.

استان کردستان هم اکنون دارای سه هزار و ۴۰۰ هکتار مزرعه توت فرنگی است که ۱۷ هزار بهره بردار آن سالانه بین ۴۲ تا ۴۷ هزار تن محصول شامل ۷۵ درصد از کل تولید توت فرنگی کشور را روانه بازار مصرف می کنند.

۷۳۴۹ / ‏ ۳۰۳۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha