۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۳:۰۲
کد خبرنگار: 1666
کد خبر: 83372725
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۰ درصد معتادان در کمپ های ترک اعتیاد بهبود می یابند

آستارا - ایرنا - رئیس اداره بهزیستی آستارا گفت: سه کمپ ترک اعتیاد برای نگهداری معتادان تحت نظارت این اداره فعال است و به طور میانگین، ۵۰ درصد افراد نگهداری شده در این مراکز، اصلاح می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا فریبرز خورشیدی عصر پنجشنبه در نشست خبری هفته مبارزه با مواد مخدر در اداره بهزیستی آستارا اظهار کرد: سال گذشته ۶۴۶ معتاد در کمپ‌های تحت نظارت این اداره پذیرش شده بود و ۱۸۰ نفر آنها برای نخستین بار به این مراکز مراجعه کرده بودند.

وی ادامه داد: کمپ‌ها خودگردان هستند و هزینه آنها از محل پرداخت هفت میلیون ریال از سوی متقاضی برای هر دوره درمان تأمین می‌شود و اداره بهزیستی آستارا نیز سال گذشته ۶۰ میلیون ریال به کمپ‌ها شامل ۵۰۰ هزار ریال به معتادان بی بضاعت یا دارای خانواده فاقد توان مالی کمک مالی کرده است.

وی افزود: معتادان پذیرفته شده در کمپ‌های آستارا اغلب غیر بومی هستند و هر فرد معتاد بعد از پذیرش، یک هفته دوره سم زدایی را تجربه می‌کند و بعد از آن از خدمات نگهداری و روانشناسی بهره مند می‌شود.

خورشیدی گفت: یکصد بانو نیز که شوهران آنها به علت ابتلا به اعتیاد در کمپ‌های ترک اعتیاد نگهداری می‌شوند، از بهزیستی یارانه می‌گیرند تا در گذران زندگی دچار مشکل نشوند.

رئیس اداره بهزیستی آستارا اظهار کرد: راه اندازی یک کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در این شهرستان ضروری است و در حال حاضر زنان معتاد را برای اصلاح و بهبود، به شهرستان‌های دیگر اعزام می‌کنیم.

اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته

رئیس اداره بهزیستی آستارا گفت: در سال گذشته با اعطای تسهیلات اشتغال به ۱۶ معتاد بهبود یافته، زمینه اشتغال آنان را فراهم کردیم و ۴۰ متقاضی دیگر نیز در نوبت دریافت تسهیلات هستند و میزان این نوع وام در سال جاری افزایش یافته است.

خورشیدی بیان کرد: کارفرمایانی که امکان ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته را دارند، از سوی اداره بهزیستی برای دریافت تسهیلات کم بهره به بانک عامل معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: شناسایی استعدادهای شغلی و مهارت معتادان از دیگر کارهای بهزیستی است و طبق علاقه مندی آنها، با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برای جامعه هدف در داخل کمپ‌ها کلاس‌های آموزشی نظیر سیم کشی و برق، لوله کشی، نماسازی ساختمان و سنگ بری برگزار می‌کنیم تا بعد از ترک کمپ، مشغول به کار شوند.

نازنین شهبازی کارشناس اداره بهزیستی آستارا نیز در این نشست گفت: بیکاری از عوامل زمینه ساز اعتیاد است و با توجه به رغبت خیران به کارهای نیک و خداپسندانه، باید از ظرفیت آنها جهت اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته استفاده شود تا بار دیگر در منجلاب اعتیاد فرو نروند.

گل در کمین نوجوانان و جوانان است

رئیس اداره بهزیستی آستارا ماده مخدر جدید به نام گل را نسبت به مواد مخدر سنتی، بسیار خطرناک توصیف کرد و آگاهی نوجوانان، جوانان و والدین را به خطر اعتیاد شدید و سریع آن خواستار شد.

خورشیدی از رسانه‌ها خواست با انتشار تولیدات خبری، خانواده‌ها را نسبت به خطر مخدر گل آگاه سازند و مهارت نه گفتن به مصرف مواد ناشناخته را در مدارس و مراکز علمی به نوجوانان و جوانان یاد دهند.

او بیان کرد: گل، وابستگی شدید می‌آورد و مضرات روانی بسیار دارد و دانشجویان و دانش آموزان، فریب ایجاد هوشیاری و آرامش به واسطه استعمال آن ماده مضر را نخورند.

وی ادامه داد: ۱۷ هزار دانش آموز در مدارس آستارا مشغول تحصیل هستند و بهترین مکان ارائه آموزش‌های اولیه و خود مراقبتی از اعتیاد به مواد مخدر سنتی و صنعتی، مدارس است.

نازنین شهبازی کارشناس اداره بهزیستی آستارا نیز گفت: محل‌های آلوده به اعتیاد را شناسایی کرده و با بهره مندی از دو روانشناس مجرب، در آن محل‌ها برای آگاهی افراد در معرض خطر، نشست‌ها و گفتمان‌های جمعی و چهره به چهره برگزار می‌کنیم و این دوره‌ها سه تا چهار بار در هر ماه اجرا می‌شود.

وی افزود: طبق اطلاعات موجود، در آستارا به قلیانسراها مجوز داده نمی‌شود اما قهوه خانه‌ها و چایخانه‌ها بدون داشتن مجوز، به عرضه قلیان روی آورده‌اند و باید با این کار غیرقانونی برخورد شود.

رئیس پلیس مواد مخدر آستارا نیز در این نشست بیان کرد: توتون و تنباکو در داخل کشور تولید می‌شود اما با موارد خارجی و قاچاق آن با شدت و جدیت برخورد می‌کنیم و باید امتناع از مصرف آنها از درون خانواده‌ها آغاز شود.

سرگرد پرویز علیزاده گفت: گیلان استعداد کشت و پرورش انواع گل و گیاه را دارد و از دهیاران و مردم انتظار می‌رود کشت هر نوع گل و گیاه مشکوک به گل مخدر صنعتی را به پلیس گزارش کنند.

وی افزود: گیاه مخدر گل دارای برگ‌های سوزنی شکل، یک تا دو متر ارتفاع و بوی تند و زننده است و استشمام بوی آن سردرد می‌آورد و از خشک شده آن گیاه به عنوان ماده مخدر استفاده می‌کنند.

علیزاده ادامه داد: قلیان زمینه ساز اعتیاد است و متاسفانه به دلیل خلا قانونی، امکان برخورد سلبی با آن وجود ندارد و باید مضرات جبران ناپذیر آن، به خانواده‌ها اطلاع رسانی شود تا با اقدامات فرهنگی و ارشادی، از نفوذ قلیان در میان مردم کاسته شود.

رئیس پلیس مواد مخدر آستارا افزود: این شهرستان از تاریخ فرهنگی و اجتماعی غنی و قابل توجه برخوردار است و رواج قلیان و قلیانسرا در آستارا زیبنده نیست و باید برنامه‌های فرهنگی و هنری جذاب به جای آن، جایگزین و از گرایش جوانان به قلیان جلوگیری شود.

شاهین قهرمانی کارشناس فرمانداری آستارا نیز در این نشست، بهترین راهکار مقابله با ترویج قلیان و اعتیاد به مواد مخدر را از برنامه‌ها و کارهای فرهنگی، استفاده از ظرفیت مساجد، منابر، آگاهی دادن به خانواده‌ها و دانش آموزان و دانشجویان دانست.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.

۷۱۲۴ / ‏‬ ۲۰۰۷/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha